Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
byla jsem na preventivní prohlídce na gynekologii a paní doktorka mi našla nález na sono, prý endometrióza. Nabrala mi i krev kvůli rakovinným markerům. Dnes jsem se dozvěděla, že jsou zvýšené a ihned mě poslala na další vyšetření do nemocnice. Vím, že markery může zvyšovat jak rakovina, tak endometrióza. Stalo se vám to někomu a jak jste dopadly? ![]()
@janina2098 ja mela ca125, tedy rakovinne markery, mega vysoké kvuli endometrioze.
Ale endo se da potvrdit pouze laparkou, to ze si něco mysli diky utz, je opravdu nic nevypovidajici.
@lachtanice86 díky, já jsem právě někde našla, že endo na vaječnících jde poznat i z utz..každopádně je to zatím samozřejmě všechno jen podezření, proto mě posílá dál, ale i tak mě ty hodnoty vyděsily..ale myslím, že na laparku se teď uplně nedostanu, když se ruší téměř všechny zákroky😅
@janina2098 ne, endometrioza se 100% pozna pouze laparkou. Situace je ted blba, ale pokud by to bylo jen trochu možné, snažila bych se ji podstoupit a pak by se vidělo.
@lachtanice86 vyzvedla jsem si zprávu a markery jsou dost vysoké, ale to nemusí nic znamena..každopádně bylo mi řečeno, že operace teď bude problém, protože všechny neakutní zákroky se odkládají
zítra jdu na další vyšetření do nemocnice, tak se snad dozvím víc ![]()
@lachtanice86 jinak laparka, je se čeho bát? Nikdy jsem na operaci nebyla a mám strach z narkózy a celkově všeho ![]()
Vím o jednom případu, vysoké rakovinné markery. Byl to zánět v okolí vejcovodu a vaječníku.
@janina2098 jak píšu ja mela hodnoty hodne vysoké a bylanto endo. A co se týče laparky, za svůj život jsem na ji kvůli endo byla 5×, lepší laparka nez endo nechat růst
@lachtanice86 aby rostla samozřejmě nechci, ale nepopíram, že z nemocnic a operací mám mírně vítr ![]()