Endometrióza a slabá MS

11296
22.3.13 08:46

Endometrióza a slabá MS

Čau ženy, tak já už si fakt nevím rady, v prosinci jsem byla na LSP, HS, kde mi prý byla zjištěna drobná ložiska endometriózy a neprůchodný vejcovod, endometriózu koagulovali (našla jsem si, že to znamená, že vypálili… :nevim: )…ale mě stále vrtá hlavou, že mě nic nebolí, MS mám naopak velice slabou, a ne silnou, jak se všude u pacientek s endometriozou vyskytuje. Měla jsem spíš vždy problém s dloooouhým špiněním před samotnou MS, po operaci jsem měla dva naprosto ukázkové pravidelné cykly, bez jakéhokoliv špinění…a najednou bum, tento cyklus jsem začla špinit už 20.DC a špinila do 32.DC, kdy dorazila tetka, ale tak slabá, že dnes, 3.DC už po ní není ani památky…já už nevím co dělat, co to může být? HP mám relativně v pořádku (hraniční testosteron), ale jinak nic…prcek se nám už víc jak rok nedaří a zřejmě nás v brzké době čeká CAR…Ale proč píšu, zajímalo by mě, jestli má někdo taky takové nebo podobné zkušenosti, poipřípadě, co to bylo a tak?! Mějte se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4685
22.3.13 08:53

@LucijeS Ahojky kočko, podle mě to je hodně individuální. Mě před 2 měs. zjistil dr též počáteční endo. Nasadil mi HA Jeanine(ipřesto, že chcem mimčo) a za tři měsíce se uvidí zda to stačilo a nebo bude potřeba LSP. A hlavně já měla vždy ukázkový cyklus 29DC, pak 4 dny MS-slabou…U mě byl problém spíš v tom, že mě neustále bolelo v podbříšku. Takže je asi víc příznaků. A vám dr řekl, že přirozeně neotěhotníš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
22.3.13 08:59

@omma Ahoj, no právě že mi teď dala po operaci půl roku na to abychom se snažili, hormonální léčbu mi nenasadila, což jsem ráda, asi ta endoška taky nebyla nějak hrozná…ale mě furt vrtá hlavou to moje špinění, slabounká MS, bezbolestná… :zed: Je to na pytel, příští týden jdu k DR, tak jsem moc zvědavá, co mi poví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4685
22.3.13 09:04

@LucijeS Tak uvidíš, co ti poví…Tím líp pro tebe a můžete dřív začít se snažením…Snad se vám to povede.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
22.3.13 09:52

@Maja25 Ahoj, já mám neprůchodný pouze jeden, jeden mám úplně v pořádku, no ale každopádně nechali mi i ten neprůchodný, DR říkal, že je možné že se při té chromopertubaci zprůchodní, rozlepí…a když ne, tak si vajíčko z toho jednoho vaječníků, u kterého je neprůchodný vejcovod, dokáže přitáhnout ten druhý - zdravý…jen prostě že otěhotnění může trvat déle :nevim:
Ale já bych viděla problém spíš jinde…jsem zvědavá, no co mi řekne DR…přemýšlela jsem o špatné funkci žlutého tělíska, nebo nějakýá hormonální problém…nebo holt psychika no. Ale to špinění mě zabíjí, půlku cyklu prošpinit, to je síla :zed: Už se do toho CARu začínám těšit, ona se i ta psychika zlepší, když člověk ví, že s ním něco už dělají:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4685
22.3.13 10:36

@Maja25 Ahojky..mohla bych se zeptat??U vás byl nutný CAR kvůli té endošce??? Já nějak pořád doufám, že nám to půjde i bez Caru..nevím, kde bychom na to vzali penízky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
22.3.13 11:21

@Maja25 Ahoj, nic nemusí být tak definitvní, jak se zdá ;) Ano, máš pravdu v tom, že pokud jsou vejcovody opravdu neprůchozí, tak otěhotnět nelze. Ale mně třeba řekli, že je neprůchozí mám oba dva a miminko se nám zadařilo přirozeně. Takže asi tam někde byla miniaturní skulinka, kudy se to prodralo a já jsem vděčná za to že mi je tam nechali :-) Kdyby to zkoumali už při laparce, tak by mi je asi vzali, ale mně to zjistili až v caru a na další operaci mě kvůli tomu už naštěstí neposlali.Ale po svých zkušenostech už beru všechno, co řeknou doktoři maličko s rezervou :nevim: Samozřejmě je pak důležitý zvážit rizika a tak, u každého individuálně, ale prostě mi to nedalo nereagovat, že někdy to může být i jinak :oops: A navíc zakladatelka psala, že má neprůchozí jen jeden…
Omlouvám se zakladatelce, že to nebylo k tématu…ale je to divné, jediné co mě napadá, vidět v tom i plus (pokud v těle tedy probíhá všechno tak jak má), pokud málo krvácíš, tak by se teoreticky neměla endoška moc šířit dál :think: Dej vědět, co ti řekne doktor a kdyžtak si určitě řekni o ten hormonální profil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
22.3.13 11:43

@bisonka Ty jsi všude:-D Ale mě vždycky tak potěší tvůj příběh, je to hrozně fajn, že se to někomu povedlo, zázraky se holt dějí:) Dám určitě vědět, jdu tam ve středu…HP mi dělala právě kvůli špinění už na podzim, a jak říkám, krom zvýšeného TS nic zvláštního neobjevila… :nevim: No jo, no…jsem holt případ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
22.3.13 11:56

@LucijeS Já vím, promiň, lezu všude, kde vidím slovo endometrioza :oops: A vím, že jsem výjimka, ale poslední dobou jsem zaznamenala dost podobných případů jako jsem já, tak mi to nedalo nezareagovat :oops: Nerada ten svůj příběh pořád někde zveřejňuju, pořád mam takový divný pocit, abych něco nezakřikla, ale chci dodat naději i dalším holkám s endoškou…A tobě moc držím palce :hug: Snad to bude doktor nějak řešit a bude chtít zjistit příčinu, ne jako ta moje - to je prostě od endometriozy, musíte s tím holt žít :roll: Později jsem tedy na to dostala ty hormony, jak už jsem ti psala, ale fakt dlouho to neřešila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
22.3.13 17:53

@Maja25 Jo zvláštní to je, doktorka to sama nemohla pobrat. Jinak proti carum nic nenamítám, naopak. Já tam běžela hned, jak se mi po laparce vrátili během půlroku příznaky a v motole mi bez dalších vyšetření (mně i partnera) chtěli vnutit na půl roku hormony. Jsem řekla, že to je blbost, chtěla jsem taky zjistit, jak je na tom partner, jestli má vůbec cenu na něco čekat. Jak píšeš, když nic jiného, tak má člověk pocit, že už se konečně něco děje :-) tam zjistili, že neovuluju a udělali tu průchodnost, na základě toho jsme hned domluvili IVF. Než nám ho schválila pojišťovna, byla jsem těhotná. Bohužel jsem ale potratila. Po revizi mi dvakrát prokázali ovulaci, tak nám nechali pár měsíců…za tři jsem tam byla zpátky, že tuším, že jsem opět bez ovulace. Bylo to tak. Znovu žádost o IVF, dostala jsem první injekci na dlouhý protokol a čekala na MS, abych mohla začít stimulovat. MS už nedošla, místo ní jsem měla pozitivní test. Nyní jsem ve 26. týdnu. Moje doktorka to do dneška nechápe, kromě těch údajně neprůchozích vejcovodů mam endomrchu hnusně rozsáhlou. A za posledních několik měsíců jsem se i tady na emimi setkala s několika holkama, které na tom byli podobně nebo i hůř a otěhotněli taky přirozeně. Vím, že zdaleka ne každý má takové štěstí, ale prostě tím chci říct, že nic není beznadějné :hug: Ale je jedno, jak se k tomu miminku dopracujeme, jestli přirozeně nebo přes car, důležité je, že se ho jednou pevně věřím, že všechny dočkáme/dočkaly :hug: A ta kyretáž ti od toho špinění pomohla? Dlouhodobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
22.3.13 19:12

@Maja25 Pro mne samotnou je to pořád hrozně neuvěřitelné, kort po té, co to prvně dopadlo špatně…ale poprvé jsem si říkala, že to je fakt zázrak (nebo strašně moc velká náhoda) a vůbec mě nenapadlo, že by se to povedlo znovu a ještě za tak krátkou dobu. A podruhé už to nechápu vůbec (i kdyby se dr spletla s tou neprůchodností a třeba tam byla nějaká ta mezírka), tak i tak je to dost náhoda, že se to povedlo (a že doputovalo kam mělo, bála jsem se s těmi ponechanými vejcovody mimodělžního), endošku a srůsty mam jinak skoro všude…tak nevím, jestli to byla tedy další obrovská náhoda a hromada štěstí, nebo to není náhoda a povede se nám to v budoucnu znovu :nevim: Ale jsem smířená s tím, že jsem si svoji dávku štěstí vyčerpala a že přinejhorším půjdeme na umělé. Termín mám 3.7., kdy ty (a gratuluju :hug: )? A už víš co čekáte? My chlapečka :-) A už víš, co dál po porodu? Nebo myslíš, že budeš mít od toho už pokoj? Mně se to zatím asi nelepší, tak už začínám řešit co dál. Do hormonů se mi nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
25.3.13 09:29

@Maja25 No vždyť říkám, že mám slepený jeden a druhý mám úplně zdravý, takže přirozeně otěhotnět by neměl bejt problém, já se spíš bojím právě jestli nemám nějaké ty protilátky proti spermiím… :nevim: Imunologii a genetiku ještě nemáme, jinak HP a spermio ano, vše ok, plus teda ta laparka no…no středa už se blíží, jdu k DR, tak to s ní všechno proberu, už se těším:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.3.13 10:25

Ahoj, před necelým půl rokem jsem šla na laparoskopii s cystou a tam mi zjistili endometriozu :(. Nikdy dřív jsem neměla problémy, MS jsem taky neměla silnou, jen první dva dny bolesti břicha, ale to mi přišlo naprosto normální. Teď beru silné hormon. léky a pak se uvidí. Oba vejcovody mam průchozí, tak snad by to mohlo vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
27.3.13 10:45

@Amálie21 To jsem ráda, že v tom nejsem sama…já čoveče ani ty bolesti neměla nějaký velký:( Tak to máš super, že máš průchozí oba vejcovody, tp máš určitě velkou šanci, hned po dobrání léků na to vlítnete a bude to tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
27.3.13 11:43

LucijeS Jo byla bych ráda, kdyby se zadařilo normální cestou :). Ale v nemocnici mi jeden doktor řekne, že to nepůjde jen uměle, další řekne, že to půjde jen musím nasadit léčbu. První měsíc jsem to obrečela, že zrovna já musím mít problémy :(. Ale dneska už to beru pozitivně a jsem ráda, že i tady se můžu vypovídat( vypsat),páč v mém okolí všichni jezdí kočárem a já zatím nenám odvahu se svěřovat, že mam endošku. Hezkej den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí