Epidemie císařských řezů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35438
21.4.15 19:46

Epidemie císařských řezů

Co si o tom myslíte? tady

Riziko pro matku i pro novorozence? Kolikrát to čtu u místních příznivkyň CS, že je to nejbezpečnější porod ze strany dítěte. :think:

Je u nás opravdu tolik CS na přání nebo zbytečných?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
21.4.15 19:49

To je otázka, kterou my tady asi nevyřešíme. A ani nemusíme.

Já osobně bych do císařského řezu dobrovolně nešla už kvůli dalším těhotenstvím. Jinak je to ale skvělá věc, pokud je v ohrožení život nebo zdraví matky nebo dítěte a děkuji za tuto možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
21.4.15 19:51

Myslím že je to fakt, že je u nás spoustu CS zbytečných. U nás v nemocnici dokonce jedna gynekoložka musela přestat sloužit a má jen svou ordinaci. Páč v její přítomnosti, za služby, bylo enormně mnoho CS :nevim:

Já osobně bych do toho jen tak „zblbosti“ nešla. Prostě je to operace a tím to hasne. Samozřejmě pokud by to bylo nezbytné, je to něco jiného. Ale na přání za mně opravdu ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
21.4.15 19:52

No ono tezko rict co bylo zbytecny… to mas samy urychlovani porodu, tu pichneme vodicku, tu pridame oxytocinek, tu uvazeme rodicku k posteli na monitory… do toho trochu stresu, predcasne vyvolavani a pak zachranime rodicku cisarskym rezem :palec: z pohledu mnohych zen byly zachraneny uz od zacatku. Neverim na objektivni posouzeni :D

samozrejme verim tomu, ze jsou i od zacatku opravdu zivot zachranujici CS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.4.15 19:55
@Haninac píše:
No ono tezko rict co bylo zbytecny… to mas samy urychlovani porodu, tu pichneme vodicku, tu pridame oxytocinek, tu uvazeme rodicku k posteli na monitory… do toho trochu stresu, predcasne vyvolavani a pak zachranime rodicku cisarskym rezem :palec: z pohledu mnohych zen byly zachraneny uz od zacatku. Neverim na objektivni posouzeni :Dsamozrejme verim tomu, ze jsou i od zacatku opravdu zivot zachranujici CS
:mrgreen: tak právě takové „záchranářské oxytocinkoepidurálkové“ CS jsou podle mě zbytečné. Pro ty, kdy jde opravdu od začátku o ohrožení života, jsem všemi deseti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
21.4.15 19:56

Oni se snad dají přát? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
21.4.15 19:58

Klidně at je na přání, ale ať si ho rodičky zaplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
21.4.15 20:00

Já mám za sebou akutní CS po 8 hodinách přirozeného porodu a nemůžu si stěžovat ;). Malá byla velká na mou pánev, takže budu i druhé rodit CS, tentokrát chci lokálně spinální CS a vše vidět :). Jinak si nemyslím, že jde v ČR CS na přání. Od mé kamarádky známá před týdnem podplatila doktora, aby mohla rodit císařem, protože má strach z přirozeného porodu. Bohužel jí to nevyšlo, žádný doktor jí to neudělá a tak stejně bude muset rodit normálně :D.

• Citovat
  • Upravit
26894
21.4.15 20:01

@Haninac tak ten začátek jak kdybys popisovala můj porod a dopadlo to samozřejmě jak jinak než CS, za který jsem v tu chvíli byla ráda, protože to bylo fakt vysvobození :zed: Dlouho jsem si vyčítala, že jsem na sebe nechala takhle hrabat, že to mohlo být jinak…rodila jsem v Podolí. Ale třeba u nás ve městě se dr. snažila u druhýho počkat, tam asi zbytečně často kuchat nechtějí. Měla jsem teda obě děti velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
21.4.15 20:03

Já si myslím, že by měla mít každá žena volbu, je to zase krok dopředu. Ve vyspělých zemích běžné, jen u nás se to děje za zády a často s podplácením.
A dále nemá smysl tady polemizovat s někým, kdo porodil za 2 hodiny a ani o tom nevěděl. Jsem na tyhle univerzální názory alergická, a po mém 16tihodinovém nepostupujícícm porodu (nakonec jsem porodila) si toho císaře teda pro příště zaplatím.

Pokud by byla volba, neživilo by se na tom dalších x lidí.

• Citovat
  • Upravit
27000
21.4.15 20:06

Mně stačí jak tu čtu, mám strach z porodu, můžu si říct o CS? :roll:
U posledního porodu jsem sekci utekla o pár minut a jsem ráda. Dobrovolně bych nešla ani za milion. Chápu, když je problém nebo akutní, o tom řádná, ale jen tak na přání mi přijde jako kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
21.4.15 20:09

Měla jsem akutní a upřímně jsem litovala, že jsem nerodila normálně.. nemohla jsem se o dceru ani pořádně postarat.. porod jsem sice prospala, ale pak jsem si to pořádně užila.. druhé bych chtěla rodit přirozeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.4.15 20:17

Podle mě to bude brzy běžnější, než přirozený porod a to právě z důvodu toho, aby matka netrpěla u porodu. Dřív když se narodilo dítě SC tak každý kulil oči a dnes je to celkem běžná věc. Je to určitě důležité třeba ze zdravotních důvodů matky, nebo v případě ohrožení života. Ale spousta sekcí je dle mě zbytečných. Např. já jsem byla odeslána ve 35tt do nemocnice s tím, že mám moc plodové vody. Ležela jsem tam týden, když mi začaly otékat nohy. Proč asi? No proto, že jsem mohla jen ležet jak lazar. Přesně v den kdy začal 36tt mi lékař řekl, že by radši těhotenství ukončil, že v tom nevidí problém a já souhlasila :zed: Píchli vodu a jelikož se nic nedělo a děsně se divili, už se chystali na vyvolávačku. Dítě, ani já jsme nebyly na porod připraveni a miminku se přestalo dařit. Hm… není divu, když mu odpustili vodu. V tu chvíli už bylo pozdě a mlátila jsem se do hlavy, jakou pitomost jsem podstoupila. Srdeční akce slábla, až přestala úplně a během sekundy jsem ležela na sále. Porod skončil akutní sekcí. Už se nedozvím zda bych dítě normálně donosila a dlouho jsem si vyčítala, že jsem tomu mohla zabránit. Naštěstí to dobře dopadlo. Ale postupem času mi to přišlo spíš jako by to lékaři chtěli mít za sebou a abych uvolnila místo :think: Podle mě věděli jak to dopadne. Takže já si myslím, že je to pravda, že je spousta sekcí zbytečných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
21.4.15 20:17
@sad 1 píše:
Já si myslím, že by měla mít každá žena volbu, je to zase krok dopředu. Ve vyspělých zemích běžné, jen u nás se to děje za zády a často s podplácením.
A dále nemá smysl tady polemizovat s někým, kdo porodil za 2 hodiny a ani o tom nevěděl. Jsem na tyhle univerzální názory alergická, a po mém 16tihodinovém nepostupujícícm porodu (nakonec jsem porodila) si toho císaře teda pro příště zaplatím.Pokud by byla volba, neživilo by se na tom dalších x lidí.

Tak to si nemyslím, kdyby měla příroda v úmyslu, aby ženy rodily přes břicho, udělala by jim tam zip. Pokud je opravdu nějaký závažný zdravotní problém na straně matky nebo dítěte, nebo jak píšeš, nepostupující porod, tak se to dá pochopit, ale na přání v žádném případě. Myslím, že prakticky všechny ženy mají schopnost porodit přirozenou cestou a císařský řez by měl být jen pro to malé procento, kde je to opravdu nutné a život zachraňující. Ano, porod bolí, bolí k. revsky, o tom žádná, ale bez té bolesti to zkrátka nejde, ona ta bolest má svůj velký smysl. Samozřejmě se zde bavíme o přirozeném porodu, protože ten je diametrálně odlišný než medicinsky vedený porod - samé oxytocyny, hmaty, píchání vody, hodiny na monitorech - které samy o sobě si koledují o průšvih, a to vím o čem mluvím, protože jsem takové medicínské porody měla 2 ze čtyřech a byla to hrůza. Přesto si dovoluji tvrdit, že císařský řez na přání je zahrávání si s ohněm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.4.15 20:22

Co ženská, to jiný porod, jiné důvody, jiná nepřenosná zkušenost. Zastávám právo volby. Vaginální porod však z nikoho lepší matku nedělá. Obojí má svá proti a pro. Každého soukromá volba, kterou nikdo nemá právo soudit.

Příspěvek upraven 21.04.15 v 20:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky