Bezbolestný porod - zkušenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
21.4.15 18:57

Bezbolestný porod-zkušenost?

Je pár žen, které zažily bezbolestný porod. Údajně je potřeba se pouze k tomu rozhodnout, co nejvíce se uvolnit a věřit.
Zajímalo by mě, zda má některá z vás osobní zkušenost s takovým porodem? Nemyslím epidurál, ale přirozený a třeba orgasmický porod? Děkuji za jakékoliv rady, co vám pomohlo atd… :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
21.4.15 19:02

Když protahuješ něco velkého něčím menším těžko to bude úplně bez bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
21.4.15 19:06

On je nějakej bezbolestný :D co se týče toho orgasmickýho tam je to snad jen o vnímání ty bolesti ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
21.4.15 19:07

@Amélie7 souhlasím s @Run . Já jsem měla epidurál a bolest jsem cítila. Spíše jsem byla oblblá. Ale bolest si pamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.4.15 19:37

Ano. Zažila. Druhý. Ze strachu po prvním jsem zůstala doma, jen si zapisovala časy, chovala se jako by se nic nedělo, 3 x jsem šla shrnout sníh před domem, navařila, odpoledne na dlouhou procházku s manželem, večer jsem pletla. Všechno v pohodě snesitelné, bezbolestné. Do porodnice jsme vyjeli ve chvíli, kdy jsem našla jasnou krev, byla jsem zmatená, co to je. Po příjezdu verdikt-3 cm otevřená, budete rodit tak za 4-5 hodin, do 50 ti minut byla malá na světě s tím, že mne na porodní sál doslova táhli smykem, porod za 2 minuty zcela bezbolestně.
Věřím tomu, že je to tím, že jsem celou dobu prožila ve známém prostředí, bez zásahů zvenčí, bez stresů, porod šel rychle a vskutku bezbolestně.
Byl jediný bezbolestný, první i třetí jsem byla v porodnici, tak srovnávám.
Fakta o tom, že domácí porody jsou o něčem jiném jsou pravdivá, rodička jinak vnímá bolest ve známém prostředí a schopná si regulovat pohyb, své potřeby, porodnice podvědomě stresuje.
Zpětně je mi líto, že tenkrát nešly domaporody, nebyl by problém, ba naopak, vyhla bych se navíc úplně zbytečnému nástřihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.4.15 19:40

Řekla bych, že tohle je dar, který opravdu zažije jen pár žen a žádné rady k tomu nejsou. měla jsem porody bezproblémové, ale rozhodně ne bezbolestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
21.4.15 19:43

Ja jsem mela druhy porod, da se rict, temer bezbolestny ;) kontrakce bylo jen takovy pobolivani v podbrisku a kdyz uz slo do tuhyho, vnimala jsem cele sve telo a myslela na to, ze s kazdou kontrakci jsme bliz synovi :) nemocnice me nijak do stresu neprivedla, delala jsem, co mi bylo prijemny a na porod strasne rada vzpominam :)

• Citovat
  • Upravit
9624
21.4.15 19:48

Taky jsem měla druhý porod prakticky bezbolestný - bolely jen 2 kontrakce od píchnutí vody do začřátku tlačení. Úplně mě mrzí, že další porod už nezažiju, protože mě rodit baví :mrgreen: Bylo to lepší než celé těhotenství dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
21.4.15 19:55

@Amélie7 O něco takového jsem se snažila. Vyšlo to částečně, druhá doba porodní už bolela (ale byl tam problém, tak mi to přijde logický). Četla jsem Hypnoporod a Aby porod nebolel, z obojího jsem si něco vzala. Pak jsem si koupila online kurz Bezbolestný porod od Veroniky Vojáčkové, a zhlídla tuhle její přednášku, ta se mi moc líbila :) https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
21.4.15 20:40

Holky, ja jsem pri prvnim porodu zazila takovou bolest, ze me dodnes velice mrzi jedna vec a obcas kvuli tomu brecim, asi jsem divna :( Proste kdyz vytahli moje miminko a ono pak lezelo vedle me zatimco ja jeste lezela na tom porodnim kresle, chtela jsem brecet radosti a dojetim, jak je krasna a ze ji uz ted miluju. A ja zatim byla z te bolesti jeste porad tak vyrizena, ze jedina moje myslenka byla: diky bohu ze uz to neboli. Rodila jsem bez epiduralu a priste bez nej nerodim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693

Mě moc pomohlo video z dulou Vojáčkovou. Hodnějsem si to vizualizovala a měla jsem pohodový, rychlý porod. Samozřejmě ne bezbolestný, ale ona tam právě popisuje, že bolest je vnímat jako něco pozitivního, ne negativního. Já si vizualizovala pokoj v porodnici, říkala jsem malé, že to je její pokojíček, kde přijde na svět. JSem velký bolestínek, všichnis e báli, jak to zvládnu. Ani jsem necekla, neměla jsem epidurál, nic. Doporučuji pustit si to video.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113

Já měla skoro bezbolestný porod, kontrakce jsem tak tak cítila, jediná bolest byla když se malej rval ven ale to byla záležitost tak 5 minut jinak úplně v pohodě :) Asi to přisuzuju trochu maliníkovýmu čaji, ketrej jsem pravidelně pila asi měsíc před porodem, prej to má nák pomáhat možná jsem si to jenom myslela a pomohlo mi v to věřit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16322
21.4.15 20:43

Kdysi jsem cetla, ze bezbolestne porody byly nejdrive popsany u indianskych zen a pak se delal vyzkum a zjistilo se, ze se vyskytuje u 3% evropskych zen. Znama mi vypravela, jak ji neverili v porodnici a behem porodu ji lekarka presvedcovala, ze tohle uz ale fakt bolet musi. A pry nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.4.15 20:49

Moc děkuju za reakce. Videa s Veronikou Vojáčkovou mě právě naladili, Lucie Grooverová také a další… ;) Nechci se vyloženě upnout na to, že to nebude bolet, ale snažím se si to vysnívat, za to nic nedám. :oops: A motivuje mě každá žena, které se to podařilo i byť částečně, takže díky za vaše zkušenosti! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
21.4.15 21:01

Nemůžu říct, že bych zažila bezbolestný porod, ale prožila jsem ho bez Epeduralu a jiných tlumícíh léků 5 hodin, ale nebyla to bolest, která by se nedala zvládnout, akorát poslední dvě kontrakce před tlačením jsem musela zatnout zuby, jakmile mi povolili tlačit, necítila jsem opravdu žádnou nesnesitelnou bolest, jen tlak :).. za mě jsem to čekala horší z vyprávění ostatních, například, že až si budu myslet, že umřu, tak že už to bude, to opravdu ne :).. vzpomínám na to ráda, ale bůh ví co mi čeká příště :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí