Jak se dostat po porodu do formy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8020
21.4.15 15:16

Jak se dostat po porodu do formy

Ahoj uvítala bych nějaké rady jak se dostat zpět do formy.
Rodila jsem císařským řezem 15.3.2015 tzn. v neděli to bude 6 týdnů.
Cítím se fajn.
Za těhotenství jsem přibrala max. 6 kilo, před porodem jelikož jsem byla na rizikovém odd. jsem měla již 4,5kg.
Už pár dní po porodu jelikož jsem za malou dojížděla o nemocnice jsem byla na své váze a nyní o 2,5kg méně než před otěhotněním.
Plně kojím přemýšlím co jíst a hlavně jak začít cvičit jelikož mám ještě převis nad jizvou. Předtím jsem měla ploché bříško.

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24078
21.4.15 15:43

Tak mě po císaři v porodnici doporučili cviky. Už si to moc nepamatuji, ale vím na 100%, že posilování přímých břišních svalů až po 3 měsících od porodu. Záleží, co pro tebe znamená „do formy“. Ale já bych začala procházkami, klidně svižnějšími s kočárkem. Pokud chceš i posilovat, tak začni opatrně šikmými břišními svaly. A vnímej jak se cítíš. Neměla by jsi jít přes bolest v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
21.4.15 16:20

Takhle brzo bych teda nezačínala s cvičením, jenom lehké cviky. Já rodila císařem pred 7 lety a odvtedy jsem již nerodila, ono ten převis ti bohužel ostane a neuděláš s tým nic jenom plastika, vím o čem mluvím, jsem štíhlá, mám i hezký bříško, ale takovej nepatrnej převis mi ostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
21.4.15 16:23

Ahojky mně u prvního v nemocnici doporučili cviky na pánevní dno i snad byli na nějaké A4 vytištěné rok 2010 porodnice Apolinář

Letos jsem rodila také císařským řezem přesně před třemi týdny.
Nikdo se o cvičení ani nezmínil Motol. Vše ostatní tam bylo super

Našla jsem si cviky na netu a ještě v porodnici pár krát cvičila dle tohodle
 https://www.emimino.cz/…porodu-5340/

Doma pak už nebyl čas mimino starší domácnost. Teď jsem si koupila tuhle knihu http://www.levneknihy.cz/…du/d-132330/ nevypadá špatně

Včera jsem si zacvičila tohle https://www.youtube.com/watch?…
Jinak se snažím procházky běžně zatím jenom 2-3 km minulý týden nejdelší 6km dnes 7km. (jde to pomalu 5měsícu jsem téměř jenom ležela i projít bytem bylo náročné)

Uvítám další tipy které máte vyzkoušené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
21.4.15 19:11

Takto brzy po císařském řezu by se moc posilovat bříško nemělo. Jako fyzioterapeutka bych doporučila masáž jizvy - ne jen povrchově, ale hlavně do hloubky (strčit prsty do jizvy do snesitelné bolesti a vydržet cca 20s než vazivo trochu „roztaje“ a opakovat několikrát denně). Z cvičení potom klasické cviky dle Ludmily Mojžíšové (mosty, kočičky,…) a v rámci lehčího posílení spíš zapojení břišního svalstva v rámci dýchání - je dobré třeba s výdechem udělat ústní brzdu přes vyslovení písmenka „š“ s výdechem (pomalu v průběhu celého výdechu). Výborná aktivace břišního svalstva je také při kašli a snažit se napodobit aktivitu s výdechem. U dýchání je nutné mít vždy pokrčené nohy nebo si je položit na židli či postel. Hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
21.4.15 20:37

Děkuji, to vám všem opravdu zůstal převis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
22.4.15 07:12

@Pavca13 přesně tohle „cvičení“ mosty kočičky dýchání případně šikmé svaly, jsem měla prozatím na mysli. Jde mi o zatažení bříška uvolnění zad.

Strašně by mi pomohlo čím si ulevit od bolesti vazů kolem stydké spony, kostrči a třísel bolí to opravdu hrozně. Zhorší se to po delší procházce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí