Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@cverunka píše:
Rozdíl je v tom, že když je váhový odhad dítěte větší, lékaři posílají rodičky CS a tím páden je sekcí víc. Jednoduché
Neřekla bych
Dcera měla být velká podle odhadu minimálně na stejno jako třetí syn(měl nečekaně přes 4 kg) a sekci mi nenabidli ani o tom nebyla během těhotenství řeč
Nakonec týden před termínem měla 3590gr.Ono kdyby se v první řadě změnil přístup v mnoha porodnicích bylo by to hned jiné.
@Genovesa píše:
Já mám za sebou dvě sekce kvůli mojí oční indikaci. A moc mě mrzí, že jsem nemohla zkusit porodit normálně. Já nevím, jak to jiné ženské, co po sekci běhají jak laňky (pokud fakt existují) dělají, ale já jsem vždycky po porodu 14 dní vyřazená a až po těch 14 dnech jsem trochu schopná něčeho. Teprve po třech týdnech jsem schopná se sama postarat o děti. Dřív ne. Vstávání po sekci je peklo. A to nemluvím o depresi z toho, že jsem u narození první dcerky vlastně nebyla, ač porod krásně běžel. U druhé byl spinál, tam aspoň to…
věř, že jakýkoli pohyb neřku-li třeba vyměšování se sešitým potrhaným spodkem je utrpení také a trvá hodně dlouho.Ne každá rodí na dva stehy.
Na přání jo
no nevím chtěla jsem rodit normálně a nenechali mě
šmejdi!! napadá mě větší množstvý rodiček na d 35 let? ![]()
@Genovesa taky jsem měla tyhle problémy.. navíc než jsem se dostala na porodní, tak jsem ani nevěděla, že se mi opravdu narodila holčička.. nikdo mi nebyl schopný nic říct
@Crystal87 píše:
Neřekla bychDcera měla být velká podle odhadu minimálně na stejno jako třetí syn(měl nečekaně přes 4 kg) a sekci mi nenabidli ani o tom nebyla během těhotenství řeč
Nakonec týden před termínem měla 3590gr.Ono kdyby se v první řadě změnil přístup v mnoha porodnicích bylo by to hned jiné.
Tak samozřejmě záleží na lékaři, ale málokdo nechá 50 kg ženskou rodit 5 kg dítě.
@Didlinka33 píše:
přesně moje slova…Nechápu proč to hned všichni odsujete a píšete, že je to špatný..Já jsem taky vždycky říkala, že chci radši císař..Mám z porodu už teď panickou hrůzu a to ještě ani nejsem těhotná…Kdybych věděla, že si můžu vybrat budu klidnější, ale takhle se zbytečně už od začátku těhotenství budu stresovat a myslet na to a vůbec si těhotenství neužiju. A klidně si o mě myslete, že jsem srab
A můžu se zeptat čeho je ta panická hrůza? ![]()
@cverunka píše:
Tak samozřejmě záleží na lékaři, ale málokdo nechá 50 kg ženskou rodit 5 kg dítě.
tak já moc takových neznám
bud přibraly v těhu nebo měly normální dítko
vlastně asi žádnou ![]()
A ja chtela uplne prirozeny porod, nakonec po 3dnech nevyspani v bolestech jak prase po nekolika hamiltnech jsem byla na sale 4hodky, s tim ze jsem nakonec podlehla epiduralu kvuli zadum
nic jineho jsem nedostala - dikybohu, ale dcerku jsme tlacila 45min pri tom, ze dotorka me roztahovala rucne a proste nechtela ven (mela rucku prez hlavu, takze velky objem na 1.zaprah) uz jsme prosila at me rozriznou, ze nemuzu, ale nechteli, ze je to zbytecne, ze to dokazem - v tu chvily jsem je nenavidela
nakonec museli pouzit kleste a jsem fakt rada, ze jsme to dokazali bez CS..takze ja mohla prosit jak jsem chtela a neudelali ![]()
Po tom silenem porodu jsme jsme byla rozhodnuta, ze priste jedine cisarem..ale dnes uz jsme zapomela a cisare jedine v nejhorsim pripade, uz jen proto, ze chci mit dite zase hned u sebe a jit domu po 72h
@Crystal87 píše:
A můžu se zeptat čeho je ta panická hrůza?
no na základce jsem se na porod dívaly a od tý doby jsem prostě řekla, že ani za nic já rodit nebudu…bylo to příšerný
Ale tak jako vím, že když chci miminko, tak musím projít i tím porodem, jen prostě vím, že se celý těhotenství budu zbytečně stresovat ![]()
@Burj Chalifa píše:
věř, že jakýkoli pohyb neřku-li třeba vyměšování se sešitým potrhaným spodkem je utrpení také a trvá hodně dlouho.Ne každá rodí na dva stehy.
Jistě
. Ale stejně jako někdo má rozsáhlá poporodní zranění, i sekce může mít ošklivé komplikace. Akorát já po bezproblémové sekci se hojila 3 týdny, kamarádka po bezproblémovém porodu byla za 3 dny jak laňka. Je to loterie. Já jsen chci říct, že nepovažuju sekci za bezbolestnější a snadnější alternativu
.
@Crystal87 píše:
A můžu se zeptat čeho je ta panická hrůza?
Nechala bych to být. Hnípání v citlivých věcech cizími lidmi je na h…
@Andy27 píše:
Na přání jono nevím chtěla jsem rodit normálně a nenechali mě
šmejdi!! napadá mě větší množstvý rodiček na d 35 let?
Jakoze zeny nad 35 let rodi automaticky cisarem bez zavazneho duvodu
Proc
Ja rodila ve 38 letech a vaginalne ![]()
@Genovesa píše:
Jistě. Ale stejně jako někdo má rozsáhlá poporodní zranění, i sekce může mít ošklivé komplikace. Akorát já po bezproblémové sekci se hojila 3 týdny, kamarádka po bezproblémovém porodu byla za 3 dny jak laňka. Je to loterie. Já jsen chci říct, že nepovažuju sekci za bezbolestnější a snadnější alternativu
.
Ano, je to loterie a proto je zcela bezpředmětné, aby jedna skupina přesvědčovala druhou, co je lepší. Obojí bolí, akorát jinde a má své komplikace, akorát jiné.
@Haku píše:
Jakoze zeny nad 35 let rodi automaticky cisarem bez zavazneho duvoduProc
Ja rodila ve 38 letech a vaginalne
To, že ty to máš tak ještě neznamená, že to bude u jiné stejné. Takže Tvůj průběh porodu je pro jinou zcela irelevantní. Co tělo a ženská, to originál.