Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak já byla dlouho otevřená na 3 cm ale bolesti se daly vydržet, když už jsem skuhrala,přišel doktor, že jsem na 5 cm a že by ho už nedával. Takže bez epi skuhrala jsem dál, ale pak už to byl fofr a malá byla asi za 2 hodinky venku. Takže asi fakt jak kde, jak kdo. Jinak já byla přesvědčená že ho taky chci, ale vychytat tu dobu že? ![]()
prosím vás a nevíte někdo kolik ten epidural stojí? prý je to drahé ale ono asi záleží pod jakým pojmem se bere to drahé
děkuju za informaci,mám totiž 3 týdny do konce,2 porody za sebou a můžu říct z vlastních zkušeností že oba porody horor takže ten třetí bych si chtěla trošku zpříjemnit a ne ho zas prožít takhle.
Ahoj, ja myslim, ze to hradi pojistovna. Po me teda nikdo nic nechtel.. Nemela jsem teda klasicky epi, ale jen mi tam strikli jednu davku. Ale jeste jsem neslysela, ze by to nekdo platil…
Holky tak jak jsem se vás tady ptala na epi, tak to všechno dopadlo jinak ![]()
Do porodnice jsem dojela otevřená na 5 cm (furt jsem si říkala, že se to dá, že není důvod už jet a ztrapňovat se, že se vrátím a ejhle
)a doktorka mi s úsměvem řekla, že epi nestihnem. Totálně jsem propadla panice !!! A nakonec to šlo rychle a za hodinu jsem byla otevřená na 10 cm… subjektivně jsem měla pocit, že ty kontrakce bolely stejně u 5cm tak i u 10cm, ale mohlo to zkreslovat, že jsem je měla relativně krátké a porod byl rychlý.
Takže nakonec to bylo bez epi… ![]()
Záleží na porodnici, zda se za epi platí nebo ne. Raději poinformuj dopředu přímo v porodce kam se chystáš. Třeba v Praze v Krči za něj chtějí 4500,–
Ahoj,
ja rodila v dubnu 08 v Podoli. Porod mi vyvolavali, takze po zavedeni tablety jsem do hodiny mela kontrakce po dvou minutach, otevrena max na dva cm…doktorka pichla vodu, kontrakce bolely jako svina, ale bohuzel jsem se neotvirala, porad jen dva centaky, po dvou dalsich hodinach jsem si nechala EPI pichnout a do hodiny jsem mela zaslou branku a do dalsi hodky se malej narodil. Tlacila jsem tedy uz za plneho vedomi, zrovna dobehly ty dve hodiny. Neplatila jsem nic.
Me rozhodne pomohl, jinak bych se zrejme otvirala do dnes ![]()
Ahojky,
tak u nás se za epidural taky neplatí(v Olomouci).
Já ho měla u prvního a asi budu jediná,ale to napíchávání bylo to nejhorší z celého porodu ![]()
Anestezioložka říkala že mám špatná záda a že jí to nejde napíchnout,takže od té doby mám problémy se zádama a navíc mi to vůbec nepomohlo.Bolesti byly šílené.Tím nechci samo nikoho odradit,prostě jednomu procentu žen epi nepomůže a já jsem bohužel patřila mezi ně.Tak jsem si říkala už nikdy víc.
U druhého jsem do porodky přijela na 5-6 cm otevřená a malej byl za 2,5 hoďky venku.To jsem byla zase nemocná a vůbec nemohla mluvit,takže já si své porody užívám.
V Brně na Obilňáku v září 08 jsem za epi neplatila nic. To je zvláštní, že někde chtěj takový prachy a někde nic ![]()
No vidíte a já myslela že od 1.února 2009 to hradí pojišťovna,ale asi to tak není jak tak koukám
![]()
ahoj holky,tak sem se nakonec dopídila k tomu kolik za epidural chtějí tady u nás v Kadaňské porodnici,je to 2100,– + dokonce i tatínek musí zaplatit 50,– za oblečení pokud jde jako doprovod k porodu,by mě zajímalo co si ještě vymyslejí,mám termín za 3 týdny ale v pondělí jdu na kontrolní ultrazvuk kvůli váze,celkem rychle jsem nabrala za týden 2,5 kg což doktorku vyděsilo a chce mě poslat předčastně na vyvolání porodu.no jen aby to stihla už teď mám skoro týden bolesti,sou nepravidelný ale den ode dne se mezi nimi pauza zkracuje,1den to bylo třeba jen 3× denně,2.den už po hodině a půl a tak se to zkrátilo až na 20 až 35 minut tak uvidim o víkendu a holt pojedu místo k doktorce rovnou do porodnice. ![]()
Já jsem na epidurál nebyla domluvená ani jsem o té možnosti neuvažovala. Ale když už jsem rodila 10h a porod nikde ani cesty se neotevírali prišel doktor s tím navrhem sam. zavedli mi ho a hned nato jsem se začala otevírat..a porodila jsem přibližně do 2hodin..Počas porodu mi zesilovali nebo zeslabovali dávku abych tlačia a citila kontrakce. Tu hadičku jsem měla v zádech ještě druhý den po porodu ale už mi nic nedávali… Jenom jsem ji tam měla..proč to nevím ale docela mi pak už vadila…
taky mi řekli že pokud i ho dají sami tak se neplatí ale když si ho vyžádám tak ano.no je to nespravedlivý že někde to zaplatit chtěj a někde ne a ještě u toho dělaj cavyky prý ho neradi dávají teda aspoň u nás tak mi to řekla porodní asistentka na záznamu,že prý to prodlužuje porod ![]()
No, obnovuju toto vlákno. Mám rodit až v dubnu(takže fůra času)ale už o epiduralu také přemýšlím. Když jsem rodila poprvé, tak mi ho lékař odmítl dát,porod vyvolával a tak by se zase zastavil. No, koukám, že tu všichni píšou jak jsou spokojeni. Já se chci ale zeptat, Bolí ta injekce??? A jak moc? Toto jsem se nikde na netu nedočetla.