Epidural

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
16.7.10 09:23

Osobně s epidurálem nemám zkušenost, rodila jsem bez a byla jsem překvapená, že to vůbec není taková hrůza, jakou jsem čekala (8 a půl hod od rozhodnutí opustit postel a jít do teplé sprchy). Tedy 1. doba porodní. Druhá je docela mazec, ale trvá jen krátce a osobně mi přijde rozumnější přijímat povel k tlačení od vlastního těla než od monitoru/lékaře. Nicméně má švagrová rodila první dceru s epi, druhou bez (chtěla, ale nestihla) a říká, že už by s epi nerodila, že se cítila mnohem líp bez něj a že to byl mnohem hezčí zážitek. Že zkrátka byla při smyslech a bylo to tak dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.7.10 21:18

EPIDURAL

Ahoj mám termín 22.7 rodím po sedmi letech a první porod neměl od bolestí konce, taky bych chtěla zkusit epidural,ale bojím se třeba ochrnutí , je tu ta možnost, nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
16.7.10 23:48

leontyna Tak muzou bejt bolesti hlavy a nebo zad. Ochtnuti ne, ty lidi vedi co delaj. ja se toho taky bala, pak mi nezbylo nic jinyho, pac mi davali spinal na kleste, technika je podobna jako u epi a vsechno v poho, kdybych cejtila telo od prsou dolu tak o tom nevim. Je teda pravda, ze nez sem zase zacala cejtit, tak sem se nemohla moc hnout, tak byl problem jak hned zacit kojit a kluk teda kojenej nebyl, ale tohle asi nebyl ten hlavni duvod. Navic epi neni tak silny, muze se snad pri tom i chodit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
17.7.10 11:42

Po epi jsme neměla žádný problém, bolesti to ztlumilo, ale neumrtvilo tělo, vše bylo cítit, vším se dalo hýbat, jen to utlumilo bolesti.
Napíchává se to do páteřního kanálu a dělají to anesteziologové z ARO - aspoň tady v Opavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
17.7.10 11:58

Já ho neměla - ale chtěla,ale tady u nás neradi dávaj :-? Moje teta- doktorka,říká,že prostě v dnešní době,nejsou rizika ochrnutí- anestezologové umějí epi píchnout,dává se ke spoustě jných operací,nejen k porodům,poumůže 100%,zlepší komunikaci s rodičkou a tak.Např prý v USA nebo v Kanadě ho dávají k porodu rutinně(tedy nedávají ho jen pokud si ho žena výslovně nepřeje).a že to hodně zkracuje a ulehčuje porody a je i méně žen traumatizovaných z porodu.já ho teda určitě příště chci i za cenu toh ,že budu muset jet rodit do Prahy!(Jo a mimichodem,mám ten pocit,že spinál epidurál je to samé- se zeptám,alemyslím si že jo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
17.7.10 22:44

Ahoj, ochrnutí opravdu nehrozí. A rozdíl mezi spinálem a epidurálem je zásadní- v místě, kam se analgetikum/anestetikum podává. Do epidurálního prostou, ten je „v menší hloubce“ (mezi mozkomíš. plenami) nebo do subarachnoidálního prostoru- až pod měkkou plenou a tam je již mozkomíšní mok („nebezpečnější“, co se možných následných komplikací týče. Snad jsem to napsala troch srozumitelně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
17.7.10 22:46

Jasně- vím,že to tak nějak bylo,taky bych se ochrnutí fakt nebála :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
17.7.10 23:19

Jojo, spinál se dává při operaci - tedy v tomto případě pří císaři. Umrtví tělo od prsou dolů. Dcera byla císařem (plánovaným) a po spinálu jsem musela 24 hodin ležet na rovné podložce - to tedy nebylo nic moc. Při druhém porodu - klasickém - jsem Měla EPI, jak už jsem psala výše. Oblbnutá jsem nebyla ani trochu (proč taky ? :nevim: ), chodit se samozřejmě může (jde to bez problémů) , já naopak měla od PA nařízeno chodit a při kontrakci do dřepu, aby miminko rychleji sestupovalo a pomáhalo otevírání. Cítila jsem všechny kontrakce a i tlaky, jen to nebolelo. Musím říct, že pak jsem si ten porod opravdu užívala a nebyla vyřízená a vyčerpaná. A anesteziložky, které byly u obou porodů musím pochválit - skvělá práce a byly moc fajn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.6.14 19:47

Ahoj, chci se zeptat, dají mi k porodu Epidural když si picham od 33tt Fraxiparine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
1.6.14 19:55

Pokud to můžeš vydržet bez epidurálu, udělej to. Já jsem měla první porod s epidurálem a je blbé to, že jsi pak 100% odkázaná na personál, nemůžeš se zvednout, nic necítiš, jak postupuje porod..
Takže mě dali epidurál (po 45 hod kontrakcí) a za hodinu jsem porodila, byla jsem otevřená na 3 cm a za chvíli jsem se z ničeho nic otevřela na 10 cm, ale oni to zkontrolovali a až za déle (měnila se směna) a divili se že už jsem otevřená, malému klesaly ozvy, dali mi na tlačení asi 1 minutu a pak rychle kleště.
Prostě kdybych ten epidurál neměla, cítila bych, že už se mi chce tlačit, ale takhle jsem si tam jen ležela a byla v klidu, ale chudák malý ve mě - už se dral na svět a já si tam ležela a „byla vysmáta“ a kdyby mě třeba zkontrolovali o 10 min pozdějí, na to ani nechci myslet…
Takže za mě epidurál - NE. Doufám, že druhý porod bude lepší. Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky