Epidural a vše kolem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.6.14 08:43

Mně epidural nenabídli - večer mi odtekla plodová voda, jela jsem do porodnice, kde mě do šesti ráno monitorovali(to jsem měla slabé kontrakce a otevřená jsem byla na tři cm). V osm ráno doktor říkal, že kvůli infekci musím dostat „urychlovací“ kapačku - no, bolest to byla obrovská, ale za čtyři hodiny se syn narodil. Z epiduralu jsem měla strach, proto bych ho tenkrát odmítla (před 16ti lety se o něm moc nemluvilo a internet nebyl, tak nebylo kde brát informace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
4.6.14 08:48

Mě ještě porodní asistentka nabízela nejakou „novinku“, je to plyn, který si vdechujete samy podle potřeby a podle toho jak moc velké máte bolesti. Je to prý lepší než epidurál, protože právě není žádné riziko ochrnutí atd. Stojí to ale kolem 900Kč na celý porod a je jedno kolik si toho dáte. Máte s tím některá zkušenost? Docela by mě to zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
4.6.14 08:49

@berry4 s tim neresenim streptokoka teda nesouhlasim, jinak nechapu, proc by na to gynekolog delal test a pri registraci v porodnici se na to ptali, pokud by u porodu pripadne nedali atb ;-) ziju v Nemecku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
4.6.14 08:49

U oprvního jsem si o něj řekla po prodělé noci, kdy byly kontrakce co 3 minuty, ale otvírala jsem se strašně pomalu…
Strach jsem neměla…ani mě to nenapadlo…a zkušenost mám dobrou.
Dokonce jsem ho doporučovala kamarádce a ta mi pak děkovala, jak kdybych jí řekla čísla do Sportky :mrgreen:

U druhého jsem hlásila předem, že ho chci…,ale tam se nestíhalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.6.14 08:54
@elizabeta2 píše:
Mě ještě porodní asistentka nabízela nejakou „novinku“, je to plyn, který si vdechujete samy podle potřeby a podle toho jak moc velké máte bolesti. Je to prý lepší než epidurál, protože právě není žádné riziko ochrnutí atd. Stojí to ale kolem 900Kč na celý porod a je jedno kolik si toho dáte. Máte s tím některá zkušenost? Docela by mě to zajímalo :think:

entonox, rajský plyn, taky me to zajímá, nezmenší bolest, ale je ti prý všechno jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.6.14 08:55

U prvního porodu mi ho nabízela PA už při příchodu do porodnice, aby mi nabrali krev a potom se to mohlo už jenom píchnout.
Hodně mi pomohl od bolestí, i když potom porod skončil sekcí. Jen teda mě dost bolelo to zavádění i přes lokální znecitlivění jsem trpěla jako pes, myslela jsem si, že je to těmi kontrakcemi. Ale teď u druhého porodu - u plánované sekce mi lokální znecitlivění nedělali vůbec a opět jsem zavádění katetru do páteře obrečela. To zavádění pro mě bylo u obou porodů asi to nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
4.6.14 08:55
@berry4 píše:
@Lejaa já nepíšu o přirozeném, ale o umělém prasknutí pl. vody.
Tak jistě. Naši porodníci totiž spěchají úplně na všechno. Třeba v zahraničí žádné streptokoky nikde neřeší, žádná ATB se předem nepodávají a děti se, světe div se, rodí zdravé, nepoškozené a v pořádku. ;)
Naopak epidural pro změnu má každá druhá

Já vím, že jsi mluvila o umělém prasknutí vody, já reagovala na to, jak jsi psala, že doktoři něco pokazí a pak dávají epi.. v mém případě se jednalo o uměle vyvolaný porod..
No a podtrženo sečteno, jsem za to ráda:) Ve výsledku to pro mě bylo lepší, zdravé miminko (možná by bylo i tak, ale kdo ví ;) ), porod bez bolesti a rychlejší:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
4.6.14 08:56

@grenade55 já si na epi nemůžu stěžovat, měla jsem při druhém porodu, přijela jsem s kontrakcemi po 3 minutách, ale nález otevřená jen na 1cm, což mě dorazilo :mrgreen: píchnutí bylo spíš nepříjemné (ohnout se dostatečně přes velké břicho a hlavně vydržet se nepohnout při zavádění), u mě zabral v podstatě okamžitě, při odchodu mě anesteziolog upozorňoval, že máme ještě „rezervu“ a pokud by bolesti neustaly, můžou mi přidat ;) měla jsem napíchnutý zhruba od 2.30 v noci, necítila jsem vůbec nic, akorát jsem měla dočasně ochrnutou pravou nohu (prý se to stává) a nemohla tudíž chodit, do rána jsem v podstatě spala, budila mě jen PA pravidelnými kontrolami :mrgreen: v 7 ráno byl nález na 8cm, epi mi „vypli“ (nechávají ho zavedený, odstraňuje se až po porodu), na druhou dobu porodní ho u nás nenechávají, aby rodička „spolupracovala“ a cítila kontrakce kvůli tlačení. Na pár zatlačení pak byla malá venku, já jsem se cítila celkově odpočinutá a fit :mrgreen: do nohy se mi vrátila citlivost okamžitě a nemám žádné problémy.
U třetího jaksi nebyl čas o epi přemýšlet, přijela jsem pozdě, malý byl na světě za 40 minut po příjezdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.6.14 08:57

Ahoj, porod jsem měla vyvolávanej. Když mi praskali vodu, ptali se mě, jestli chci epidurál. Řekla jsem, že si na hrdinku hrát nebudu a chci ho. Píchali mi ho, když jsem měla jednu kontrakci za druhou, takže se to snad ani nedalo píchnout mezi nima, ale zabral snad za 5 minut, přestala veškerá bolest a cítila jsem pak už jen tlak. Takže za mě super, bez něj bych to asi fakt nedala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.6.14 08:59
@Alice.007 píše:
entonox, rajský plyn, taky me to zajímá, nezmenší bolest, ale je ti prý všechno jedno..

Od rajčáku se hodně ustupovalo v podobě anestezie…jednou jako dítěti mi ho dávali a bylo mi po něm strašně zle, zvracení, šílená bolest v uších, u porodu bych tohle nechtěla…být tak nějak mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.6.14 09:07
@Anael píše:
Od rajčáku se hodně ustupovalo v podobě anestezie…jednou jako dítěti mi ho dávali a bylo mi po něm strašně zle, zvracení, šílená bolest v uších, u porodu bych tohle nechtěla…být tak nějak mimo.

je to půl na půl s kyslíkem, jo četla sem, že někomu je pak zle…ale prý je to jen po dobu te inhalace ten ucinek, tak když ti to nesedne, tak to sundám a je to, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.6.14 09:10

@Alice.007
No radši bych si nechala píchnout epidurál a vše vnímat, než být,,přiblblá" u porodu dítěte. Ale to je jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.6.14 09:14
@Anael píše:
@Alice.007
No radši bych si nechala píchnout epidurál a vše vnímat, než být,,přiblblá" u porodu dítěte. Ale to je jen můj názor.

tak určite je epidurál lepší, já akorát nevím jestli mi ho píchnou skrz velkou skoliozu… Tak se chci jistit všema drogama, co to půjde.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
4.6.14 09:16

Měla jsem u prvního porodu epidurál, zabral téměř okamžitě a chtěla jsem jít domů, že je mi fajn. :mrgreen: U druhého ho mám v plánu také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.6.14 09:20

@Alice.007
Já mám taky docela velkou skoliozu a právě u obopu vpichů byly docela problémy a bylo to dost bolestivé. Nicméně u prvního porodu mi to hodně pomohlo od bolestí a u druhého mi to umožnilo být při vědomí u plánovaného sc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí