Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Alice.007 píše:
kolik stupnů, jestli se mužu optat? Já 50, takže mám vcelku obavy zda mi to píchnou..
Na stupně mi to nikdy nikdo neříkal, takže nevím.
@Anael píše:
Na stupně mi to nikdy nikdo neříkal, takže nevím.
aha, tak to moc nebude…nad 40 vyhrožují operací…
Tak moc děkuju holky. Zkusím to nechat na situaci. Jestliže pojedu do porodnice v době, kdy budu mít kontrakce co pět minut a už to samo o sobě bude dost bolet, nechám si ho dát. Kdyby tohle bylo ucházející, tak snad už to pak o moc horší není ne a zvládla bych to i bez něj.
Výhodou u epiduralu vidím v tom, že když je potřeba akutní císař, nemusím jít celá pod narkózu a stačí ten píchlej epidural. Je to tak?
Tak děkuji. Ono to stejně bude tak jak má ![]()
Ahoj holky, precetla jsem se vas. Za chvili me take ceka porod, a jako prvorodicka moc nevim do ceho jdu a docela se toho bojim a desim co to se mnou udela. Uvazuji o epiduralu, jelikoz si moc neverim, ze to bez nej zvladnu- snad kdyz bude potreba
. Znamena to, ze kdyz Vam pichnou epidural tak bolesti jsou fakt minimalni???
@magdík123 nezmizí, ale jsou o dost snesitelnější. Já když jsem ho dostala, tak jsem si přišla skoro jako na začátku porodu a byla jsem schopná zavolat manželovi, do té doby jsem byla mimo sebe a telefonovat bych teda nemohla ![]()
@PetrolinaP mně ty bolesti tedy zmizely opravdu uplně…takže to asi na každého působí jinak. Při tlačení jsem se musela koukat na monitor, a tlačit, když se hodnoty zvyšovaly, protože jsem prostě kontrakce necítila…
To ja necitila vubec nic, jen pak tlak a ze musim tlacit
dite jsem dala na par zatlaceni bez nastrihu a pak super, vubec jsem nevedela, ze se dole neco dal deje ![]()
@Šťopík píše:
@PetrolinaP mně ty bolesti tedy zmizely opravdu uplně…takže to asi na každého působí jinak. Při tlačení jsem se musela koukat na monitor, a tlačit, když se hodnoty zvyšovaly, protože jsem prostě kontrakce necítila…
To samé u mně ![]()
@Šťopík píše:
Přesně tak jsem to měla taky
.Taky jsem tlačila podle monitoru ![]()
@Mia 01 @Tereza1986 jojo
tak na nás to působilo asi pěkně
Doktorka mi říkala, že takhle usměvavou maminku, co je otevřená na 10 prstů tam mají málokdy
já se celkově i hrozně pomalu otevírala. Měla jsem kontrakce po dvou min. a pořád jsem byla na 5 prstů, a až když mi píchli epi jsem se do hodiny najednou otevřela o dalších 5 ![]()
@Šťopík Přesně,mě píchli epi a já byla jako politá živou vodou
.A taky mi pomohl k otvírání, než mi ho dali, tak jsem byla dobu jen na 2 a pak se to rozjelo a otvírala jsem se rychle a hlavně mi bylo fajn
.Asi hoďku před porodem mě přišla PA vyšetřit a říká:cítíte něco? Já, že ne a ona, že jsem na osm a cítí hlavičku
.No, a asi za hoďku byla malá venku
Měla jsem u porodu dvě mladé a suprové PA, to samé doktorka, takže byla nakonec i sranda
.To byla asi odměna za předešlý den a noc v bolestech ![]()
Já měla jsem křížové bolesti, břicho jsem za celý porod v podstatě vůbec necítila. Po podání epidurálu jsem kontrakce cítila jako pravidelné tlaky dole, které jsem i docela dost musela prodýchávat, ale polevily ty křížové bolesti, při kterých jsem nemohla naprosto nic - ani se pohnout, ani mluvit.
Ja jsem bolesti citila, ale byly o mnoho mene intenzivni. Prubeh porodu to nijak nenarusilo a dokonce jsem byla bez nastrihu a poraneni (to ovsem nepricitam epiduralu).
Ještě jednou i dalším moc děkuji za zkušenosti. Mohla bych se ještě zeptat, co jsou to ty křížové bolesti a zda je má každá? Děkuji ![]()