Epidural a vše kolem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
258
22.7.14 19:46

Holky, ještě jeden dotaz. Dočetla jsem se o tom, že existuje i tzv. nízká dávka epiduralu, tedy tzv. chodící, který tlumí bolesti, ale nejste uvázané na lůžko a můžete chodit. Víte o tom někdo něco víc? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.7.14 20:20
@grenade55 píše:
Holky, ještě jeden dotaz. Dočetla jsem se o tom, že existuje i tzv. nízká dávka epiduralu, tedy tzv. chodící, který tlumí bolesti, ale nejste uvázané na lůžko a můžete chodit. Víte o tom někdo něco víc? Děkuji :kytka:

To je nějaká zavádějící informace. Je epidurální analgezie = to je běžný epidurál, co se dává při porodu na tlumení bolestí a s tím jsi normálně pohyblivá.
Pak je epidurální anestezie = v podstatě funguje jako lokální umrtvení. Necítíš břicho/nohy (respektive cítíš, ale ne bolest. Ta se využívá při císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
22.7.14 21:11

A ještě Neratovická nabízí něco podobnýho jako je epidurál, ale nevím, jak se to jmenuje… nějak Nubain myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
25.7.14 22:19

Zakladatelka se pta, zda lze vyckat s podanim epiduralu az se „na to bude citit“ - rozmyslet si to behem porodu. Ja to tak mela, nejdriv jsem ho nechtela, jenze pak porod prestal postupovat (byla jsem otevrena asi na 7 -8 cm) a ja uz bolesti nevidela, klepala jsem se jak ratlik a prosila je o cisare. Doktori rikali, ze musim udelat vse pro to, aby to slo prirozenou cestou, ze by mi ho doporucili, abych se lepe otevrela ( a vydrzela oxytocin). Tak mi dali epidural, ktery mi ulevil, ale stejne jsem skoncila na cisari, pres to, ze jsem byla otevrena na 9 cm. Rekli mi - za ctvrt hodiny bud pujdete rodit normalne nebo cisarem. Mala nesestoupila a ja musela na cisare. 17 hodin kontrakci pro nic..a i tak na to rada vzpominam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
7.8.14 10:05

@bronick

O tomto stavu často slýchávám, že se žena rodička unaví a je to v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
7.8.14 10:07

Tak jsem včera byla na kurzu od porodní asistentky přímo v Apolináři v porodnici a musím říct, že ten Epidural má asi jednoznačně samá pozitiva. Nemyslím tím zrovna úlevu od bolesti, což pak asi určitě uvítám, ale kdyby mělo dojít k akutnímu císaři, nebudu muset na celkovou narkozu, ale jen mi přidají látku do již zavedeného katetru a je to. To samé, kdyby při odlučování placenty došlo k problému neodlučování, tak by mě zrovna její odloučení „ručně“ což je prý dosti bolestivé provedli pod epiduralem, aniž bych musela do narkozy. Půjdu do něj, pakliže nedorazím v době, kdy už to nepůjde. Ono si to člověk asi těžko naplánuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
7.8.14 14:18
@grenade55 píše:
Tak jsem včera byla na kurzu od porodní asistentky přímo v Apolináři v porodnici a musím říct, že ten Epidural má asi jednoznačně samá pozitiva. Nemyslím tím zrovna úlevu od bolesti, což pak asi určitě uvítám, ale kdyby mělo dojít k akutnímu císaři, nebudu muset na celkovou narkozu, ale jen mi přidají látku do již zavedeného katetru a je to. To samé, kdyby při odlučování placenty došlo k problému neodlučování, tak by mě zrovna její odloučení „ručně“ což je prý dosti bolestivé provedli pod epiduralem, aniž bych musela do narkozy. Půjdu do něj, pakliže nedorazím v době, kdy už to nepůjde. Ono si to člověk asi těžko naplánuje.

Noo ono to nemusi mit jen pozitiva, porod to muze i zaseknout, muzou ti ho spatne napichnout…prece jen je to pichani do paterniho kanalu…Jinak mas ale pravdu, uvedene vyhody ma. Z me zkusenosti - rozhodovala bych se az podle toho, jak vnimam bolest pri porodu. Kdyby se me to nezaseklo na konci, tak se to vydrzet da i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.19 17:21

Dobrý večer maminky, chtěla jsem se zeptat??? Jsem 2 roky od porodu, při porodu mi pichali epidural do páteře, je normální že při námaze, mám bolestí v místě, kde mi byl píchnutý nebo bych to měla nějak řešit??. Ty bolestí jsou někdy, až neskutečne, děkuji za odpověď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí