Epidural a vše kolem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
587
4.6.14 09:23
@Anael píše:
@Alice.007
Já mám taky docela velkou skoliozu a právě u obopu vpichů byly docela problémy a bylo to dost bolestivé. Nicméně u prvního porodu mi to hodně pomohlo od bolestí a u druhého mi to umožnilo být při vědomí u plánovaného sc.

kolik stupnů, jestli se mužu optat? Já 50, takže mám vcelku obavy zda mi to píchnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
4.6.14 09:37

Já měla vyvolávaný porod a bylo to šílený :roll:.Nastoupila jsem v pátek ráno, dali mi tabletu, pak mi prdla voda, ale pořád nález stejný. Kapačky oxytocinu byla mňamka :zed:.V sobotu ráno jsem pořád byla jen na 2cm jako v pátek večer, jedna doktorka mi řekla, že mi epi dát nemůže, že by to porod zastavilo. Vyměnily se směny, přišla jiná doktorka a jestli jsem uvažovala o epi, že to někdy může pomoct a rozjet to.Tak mi ho píchli, za chvilku mi bylo děsně fajn :lol:.No, ale nejspíš díky němu se to rozjelo.Za dvě hoďky jsem byla na 4 a za další cca čtyři hoďky na 8 a šlo se pomalu na věc :).Doktorka říkala, že to bylo o fous, už mě viděli na císaři. Takže nejspíš díky němu jsem porodila přirozeně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
4.6.14 09:40

Já si epidural zase nemůžu vynachválit…díky němu na porod do teď strašně ráda vzpomínám. Byla jsem ve velkých bolestech asi 10 hodin a po napíchnutí, které mimochodem vůbec nebolelo, obrovská úleva, bolesti najednou ustali a já si už ten příchod dcerušky jen užívala! Za mě JO! Příště nebudu váhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
4.6.14 09:41

@Ladybirdanazuz Přesně tak jsem to měla já ;)
@Alice.007 Taky jí mám a píchli mi ho ;).A mě to teda nebolelo nijak extra, asi jako když berou krev ;).Čekala jsem to horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
4.6.14 09:42

@Mia 01 Taky jsem měla vyvolávaný porod. V pátek ráno nástup, v 9 hodin tableta, kolem 11 hod. začaly slabé kontrakce, ve 12 mi píchli vodu, následovaly větší kontrakce, ve 14 hod. epidural a v 15:47 byl malý na světě. Taky mi epidural pomohl, asi jsem se více uvolnila a rychleji se otevírala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.14 09:48

Vzhledem k tomu, že jsem měla jen křížové bolesti, při kterých jsem nemohla ani mluvit natož třeba jen hnout prstem u nohy, tak jsem ho uvítala. Ale rozhodovala jsem se až po dojezdu do porodnice a konzultaci s doktorkou. Navíc dřív jak při otevření na 4 cm by mi ho ani nedali a později už taky nedávají(při tlačení by byl kontraproduktivní).
Aplikaci jsem necítila, porod to podle mě ani neurychlilo ani nezpomalilo. Protože porod skončil císařem (rozhodně ne kvůli podání epidurálu), výhodu i bylo, že jsem nemusela do celkové narkózy a celý pooperační den jsem přes něj pořád dostávala analgetika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
4.6.14 09:50

Dvakrát vyvolávaně, dvakrát epidurál a super, zabral perfektně na porody mám jen hezké vzpomínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2042
4.6.14 09:53

@lovesmile Určitě, taky si myslím, že mi pomohlo to, že mi přestaly bolesti a já se uvolnila ;).Já teda trpěla celý pátek a celou noc :zed:.Protože po oxytocinu jsem měla šílený křížový bolesti, ale míjelo se to účinkem :?.Nález se skoro nepohnul.Ale druhý den po epi se mi hrozně ulevilo a samotný porod byl rychlovka ;).Závidím, že jsi to měla tak rychlý :).Nebýt toho pátku a té noci, tak jsem měla porod úžasnej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
4.6.14 09:58

Nebyt epiduralu tak asi neporodim.. kdyz sem prijela do porodnice, tak mi ho pa rozmlouvala, ze se hodne rychle otviram.. presto sem chtela vzit pro jistotu krev.. no pak se to rozjelo, mela jsem akorat krizove bolesti, zadne stahy v brise.. takze jsem pak byla jak v transu, citila jsem jen silenou bolest a nevedela ani, jak se jmenuju.. dali mi 2× novalgin do kapacky, ale to vubec nepomohlo.. napichnuti me bolelo, protoze jsem se nemohla skrcit do klubicka.. ale ta uleva po tom!!! zacala jsem si behat po pokoji a hned tlaky.. mala pak stejne nesla vytlacit, ale na to uz nema vliv.. takze za me 100% ano! kdybych ho nedostala, sla bych si o neco rozbit hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35861
4.6.14 10:34

Ja ho mela a super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
4.6.14 10:44
@berry4 píše:
@Lejaa já nepíšu o přirozeném, ale o umělém prasknutí pl. vody.
Tak jistě. Naši porodníci totiž spěchají úplně na všechno. Třeba v zahraničí žádné streptokoky nikde neřeší, žádná ATB se předem nepodávají a děti se, světe div se, rodí zdravé, nepoškozené a v pořádku. ;)
Naopak epidural pro změnu má každá druhá

O jake zemi mluvis? Ja rodila ve Francii a streptokoky tu rozhodne „resili“ (ja je nemela, ale kdyby ano, ATB bych dostala). Mas pravdu v tom, ze epidural si tu necha dat kazda druha (ale kdyz ho nechces, tak ti ho nikdo samozrejme nenuti). Ja ho chtela, protoze po 5 hodinach bolestivych kontrakci se nalez temer nepohnul a fakt jsem si nedovedla predstavit treba dalsich 10 h v tomto stavu (jako zvladla bych to, kdybych musela, jako kazda, ale proc si zbytecne zneprijemnovat zivot?). Po epiduralu se porod pekne rozjel a jen diky epiduralu mam na nej celkem hezke vzpominky. Takze ho muzu jen doporucit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.14 10:55
@berry4 píše:
@Lejaa já nepíšu o přirozeném, ale o umělém prasknutí pl. vody.
Tak jistě. Naši porodníci totiž spěchají úplně na všechno. Třeba v zahraničí žádné streptokoky nikde neřeší, žádná ATB se předem nepodávají a děti se, světe div se, rodí zdravé, nepoškozené a v pořádku. ;)
Naopak epidural pro změnu má každá druhá

Známá rodila v Británii. Ano, nějakého streptokoka tam taky neřešili, dívali se na ní jako na magora, co že to chce jako za vyšetření. Náhoda je samozřejmě blbec, ona toho streptokoka měla (zjištěno samozřejmě až po poroodu). Dítě skončilo na týden s celkovou sepsí na JIP., pouštěli je 14 dní po porodu.
Takže asi tak. Samozřejmě ne každý porod se streptokokem může zkončit takto, ale já si teda ten výtěr klidně nechám udělat, v případě pozitivního nálezu si klidně nechám dát ATB, než pak mít nějaké výčitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
4.6.14 11:33

Děkuji všem za názory.

Tak co to nechat na situaci. Když nebudou bolesti neúnosné a budu se hezky rychle otvírat, tak to zvládnout bez něj a kdyby to trvalo, hodně bolelo a bylo to neúnosné a zdlouhavé, tak si o něj říct…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.6.14 11:37

@grenade55 Nechala bych to na situaci. Jen pozor na to, že někde chtějí mít dopředu vyplněné papíry ohledně epidurálu + krevní obraz ne starší než 1 měsíc. Takže si tohle zjisti, případně pořeš dopředu, ať se na sále můžeš pak už jen rozhodnout ano ne. A ber na vědomí, že pokud porod postoupí do určité fáze, tak už Ti ho nepíchnou, ani kdyby jsi se na hlavu stavěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.6.14 11:55
@Alice.007 píše:
kolik stupnů, jestli se mužu optat? Já 50, takže mám vcelku obavy zda mi to píchnou..

Na stupně mi to nikdy nikdo neříkal, takže nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí