Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj, za chvíli rodim, jsem ve 36tt a předchozí porod byl akutní císař, takže žádný zkušenosti a panická hrůza.. jak jste to měli vy?? a jak dlouho bolí spodek po normálnim porodu?? díky moc
ahojky. já rodila ve 37.tt, strach jsem si nepřipouštěla se slovy zvládlo to tilok ženských, zvládnu to i já. rodila jsem přirozeně, epidurál jsem nechtěla, jen jsem si nechala píchat občas injekce na bolest. .. ta bolest se ale nevyrovná tomu pocitu úlevy, až to malé bude venku a vřískat na svět.
dá se to zvládnout, jen si nesmíš připouštět strach, aby to šlo v pohodě samo a plynule.
Mna spodok nebolel a to som bola zasivana…hned po porode som normalne sedela.
Za mne epidural ANO…mne to urychlilo cely porod…a vdaka nemu porod nebolel.
Hrůza ti porod zabrzdí, tak neboj=)
Epi - za mě ne. POkud to nebude fakt prostě X mnoho hodin a neotvíráš se atd…
Spodek mě bolelo tak 14 dní šití při sedání a tak a pak to šestinedělí, takové divné pocity, že mi spodem vypadnou vnitřnosti =D, je třeba lehce pocvičit pánevní svaly… Ale už to nebyla přímo bolest, jen takové hodně nepříjemné pocity, no.
Tak za mě určitě bez epidurálu,po prvním otřesném porodu velkého dítka jsem měla problémy ze spodkem přez dva roky
po druhém porodu tak dva týdny.
spodek mně bolel cca dva týdny po porodu, ale jelikož jsem sedala do nafukovacího křesla které jsme si krátce před porodem koupili, dalo se to vydržet. ![]()
nechtela jsem epidural…chtela jsem citit vse tak jak ma byt.....sice bolest hrozna,ale ten pocit ulevy,osvobozeni,prvni krik,dotek…proste euforie nadhernaaaaaa…nechtela jsem se o to pripravit…
a tu primou bolest pak casem zapomenes…
Mně praskla plodovka a pak jsem 12hod neměla žádné kontrakce, takže jsem jen trčela na porodním sále. Pak to postupně začalo a jelikož jsem si říkala, že kdo ví jak dlouho to potrvá, tak když přišli s tím jestli chci epidurál, tak jsem si ho nechala dát a byla jsem několik hodin jako rybička, takže za mně epidurál ano pokud to stihneš a trvá vše dlouho.
Stejně do mně pumpovali penicilín a kdo ví ještě co všechno, už jsem to nesledovala a mimi je naprosto v pořádku, takže nějaký eda navíc jí rozhodně neublížil. Mně to šití bolelo tak cca 11 dnů, blbě se na to sedá, tak jsem používala plovací kruh.
Já jsem porod měla naprosto rychlý a bezbolestný a to díky dobře píchlému epidurálu. V půl šesté mi praskla voda a ve 12 byl malý na světě. Neměla jsem skoro žádné bolesti. Epidurál jsem nechtěla říkala jsem PA, že to zvládám. Říkala, že kdybychom ho píchli, že by se porod urychlil. Nakonec jsem byla ráda, protože než přišli s epidurálem začla jsem mít opravdu silné kontrakce. Pak píchli epi a bolest byla během chvíle pryč a za 10 min. na to jsem šla tlačit. Neměla jsem žádné bolesti, takže jsem se mohla soustředit na tlačení a na 3 zatlačení byl malý venku. Prostě dokonalý porod! Jsem vděčná PA, že mě k tomu „přemluvila“, protože ty kontrakce před epi byly opravdu silné a mít je třeba hodinu, tak nevím.. Takhle mám nádhernou vzpomínku a těším se na další porod! Držím pěsti a jestli epi nebo ne uvidíš až na místě! Třeba na to nebude ani čas. ![]()
jinak spodek me bolel asi dva tydny…sedala jsem trosku naboook,at to neni primak… ![]()
Ahoj,
epidurál u nás v porodnici při mých prvních porodech ani nebyl možný. A je fakt, že jsem se po něm nepídila, porodila jsem 6× bez
Upřímně mi přijde horší představa aplikace epi než porodní bolesti ![]()
Spodek bolel při prvním porodu asi 14 dní, to jsem fakt byla ráda, že žiju, ale byla jsem hodně šitá. Od 3. porodu nahoru jsem vždycky hned po porodu seděla a byla to pohodička ![]()
Neboj, půjde to, nestresuj zbytečně dopředu. A přeju, až to přijde, ať je to rychlé ![]()
ja i presto,ze jsem nemela epidural a vse citila,tak pro me i pres tu silenou bolest to byl nejkrasnejsi zazitek…neni dne,kdy si na porod v dobrem nevzpomenu a uz zacinam touzit po druhem diteti ![]()
Já byla hodinu po porodu naprosto v pohodě, sedala jsem sice opatrně, ale byla jsem tak š´tastná, že mám konečně pryč to břicho, že mi to bylo fuk.
![]()
Jinak stehy jsem cítila tak týden, musela jsem sedat tak jako bokem, ale že by mě něco vyloženě bolelo, to určitě ne.
K epiduralu - za mě proti. Četla jsem o tom dost diskuzí a hodně holek si stěžuje, že se hojily, respektive bolelo je to mnohem déle než při přirozeném porodu. Že pak místo stehů řešily záda. Navíc mě děsí ta jehla.. Takže rozhodně proti.
fragola píše:
Ahoj,
epidurál u nás v porodnici při mých prvních porodech ani nebyl možný. A je fakt, že jsem se po něm nepídila, porodila jsem 6× bezUpřímně mi přijde horší představa aplikace epi než porodní bolesti
Spodek bolel při prvním porodu asi 14 dní, to jsem fakt byla ráda, že žiju, ale byla jsem hodně šitá. Od 3. porodu nahoru jsem vždycky hned po porodu seděla a byla to pohodičkaNeboj, půjde to, nestresuj zbytečně dopředu. A přeju, až to přijde, ať je to rychlé
Ja som aplikaciu epiduralu vobec necitila…najskor mi miesto vpichnutia umrtvili a potom pichli…takze pohodicka ![]()
Ani som nevedela, ze tam nieco mam…a po porode ma to vobec nebolelo.
O
Příspěvek upraven 09.02.12 v 12:10
ahoj
tak já jsem taky v 36.týdnu, a do epidurální anestezie bych už rozhodně nešla ! dokonce jsem řekla doktorovi, ať mi to napíše do těhu průkazky.. sice to bude můj první porod, ale pod epidur.anes. jsem byla minulý rok, kvůli operaci žíly, špatně mi páteř napichli a dva dny po návratu z nemocnice domů mě odvezla záchranka, protože ta jejich anes.mi narušila nervy a přestala jsem chodit.. nakonec to po týdnu rozehnali kapačkama, ale zážitek strašný.. tak držím palečky, ať se rozhodneš jakkoliv ![]()