Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, at hledám jak hledám nikde nikdo nepíše v čem se vlastně rodí. Pokaždý když jsem byla na operaci a nedávno i na revizi tak jsem musela mít anděla..vždy mi byla příšerná zima a následně jsem měla angínu. VŽDY! Nehledě na to že jsem si přišla hrozně. Pro mě je moc duležité vědět zda budu moci mít alespon svoje tričko třeba (které si samozřejmě vyhrnu) nebo ponožky?
Jen si představím anděla, a to mokro a chladno a vím jak se budu cítit… chtěla bych si porod užít..a cítit se co možná nejlepe ale to v andělovi hnusným nejde. Na domácich videích je často žena v tričku nebo svojí noční košili… tak mě zajímá jaká je skutečnost v našich porodnicích? dovolí mi mít alespon ty fusekle? nechci mít anginu .
u nás v nemocnici dávají erár noční košile, ale můžeš mít i svoji. Vím,že kamarádka rodila v takovém letním tričku pod zadek. Ponožky si myslím, že asi určitě ne.
Já rodila v Praze v Podolí a tam předpokládali, že mám vlastní oblečení. Ani mi nenabídli jejich erární. Já měla vlastní volnou košili a teplý ponožky jsem měla zbalený, ale nebyly třeba.
Já měla nemocniční oranžový mega triko
ale myslím, že mi ho daly abych si nezašpinila svojí noční košili ![]()
Ahoj,
nevím jak ostatní, ale já lítala pořád do sprchy a ze sprchy, tak byly fusky nepraktické. Za jejich košili jsem byla vděčná (nebyl to anděl), protože pak byla celá od krve, tak mi ji vyměnili a nemusel mi ji nikdo prát. Ale nikdo mi do toho, co budu mít na sobě, nemluvil.
myslím, že ve 2. době porodní se pěkně zapotíš a na fusekle si ani nevzpomeneš ![]()
jo a technická poznámka - angína je bakteriálního původu, tu ze studených noh nechytneš…
mě byla teda po porodu hrozná zima. Přikrývali mě tam jakýmsik prostěradlem. Taky jsem to hned odmarodila ještě v porodnici ![]()
zkus mrknout na stránky porodnice, kde chceš rodit.. většinou to tam mají napsané, co si má vzít rodička sebou. Nebo mrkni tady do recenzí porodnic, tam holky píšou, co je třeba
ale pokud budeš chtít mít svojí košili, asi by neměl být problém ![]()
já rodila ve svojí nové kojící noční košili
. Byla příšerná, měla takový průstřihy a pořád mi z nich lezly prsa. Manžel mi je během porodu neustále zakrýval.
Jo a rodila jsem v ponožkách ![]()
Určitě můžeš mít své oblečení, nikdo tě násilím převlékat nebude a sterilita není nutná. Ale vezmi si nějaké staré a víc, abyses mohla převlékat, případně rovnou pak vyhodit.
Mmch. měla jsem svoje tričko i při revizi, anděla bych na sebe nikdy nevzala.
Ahoj, u nás v porodnici nabízíme maminkám klas.nemocniční košili, nebo můžou mít svoje-jedna maminka tam nedávno běhala a neustále svlékala pyžamo, ale byla spokojená. Pomožky bys mít mohla, ale jak už holky nade mnou psaly-je to nepraktické.
A také mám technickou poznámku- s bakteriální angínou souhlasím, ale další-při porodu se doporučuje hodně teplá voda a následně na sálech je kvůli miminkům tepla až až, tak bys snad prochladnout neměla. ![]()
Jen technická poznámka, bolest v krku po operaci je ze zavedené kanyly do dýchacích cest, ne z toho, že ti byla zima. ![]()
Jo, a rodila jsem v andělu a bylo mi to úplně šumák.
Příspěvek upraven 08.02.12 v 22:38