Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
dnes jsem dva dny po termínu a nález na dnešní kontrole je úplně stejný jako minulý týden
- hrdlo 2.5cm dlouhé, otevřený pro prst, hlavička vysoko. Podle doktorky to ani tento týden na porod nevypadá
.
Není tu někdo, kdo měl podobný nález a přesto se porod brzy rozjel sám? Stále doufám, že se porod rozjede a nebude se muset vyvolávat. ![]()
Díky
![]()
Kaiira píše:
Ahoj,dnes jsem dva dny po termínu a nález na dnešní kontrole je úplně stejný jako minulý týden
- hrdlo 2.5cm dlouhé, otevřený pro prst, hlavička vysoko. Podle doktorky to ani tento týden na porod nevypadá
.
Není tu někdo, kdo měl podobný nález a přesto se porod brzy rozjel sám? Stále doufám, že se porod rozjede a nebude se muset vyvolávat.
Díky![]()
Já měla čípek po termínu snad půl metru dlouhý
40+5 to na porod vůbec nevypadlo,řešeili jsme případnou vyvolačku no a na druhý den byl malý na světe
.Při druhým těhu mi zase říkali od 39 tt že určitě přenášet nebudu,na každé kontrole-paninko příště už se určitě neuvidíme a prd,porod 41+0 ![]()
Příspěvek upraven 07.02.12 v 10:34
Ach jo, to věštění z čípku.
Nález se může změnit z hodiny na hodinu
Možná bych zkusila balon, jestli máš doma, tak si trochu poskákat a utřepat mimino kam patří ![]()
Jinak TP ti berou dle poslední ms nebo dle utz v prvním trimestru?
já rodila 41+6 vyvolávaně! ale už to asi bylo vše nachystaný, protože stačilo popošťouchnout jednou tabletkou a nakonec z toho byl krásný rychlý porod (3 hod od prasknutí vody!) to jsem asi moc nepotěšila, co? Ale u mě se nekonali ani žádní poslíčkové, prostě nic! Tak držím palce ![]()
ale malá se teda dolu tlačila už několik týdnů! A to jsme třepali, chodili, sexovali a prostě nic
ale jak píše Gladys, za hodinu může být všechno jinak…
Me u prvniho ditka rekli v den terminu,ze podle nalezu ( CS 6 ) do tydne neporodim a a ani ne za 2 dny byla mala na svete ![]()
Katka86 píše:Kaiira píše:
Ahoj,dnes jsem dva dny po termínu a nález na dnešní kontrole je úplně stejný jako minulý týden
.
Není tu někdo, kdo měl podobný nález a přesto se porod brzy rozjel sám? Stále doufám, že se porod rozjede a nebude se muset vyvolávat.
Díky![]()
Já měla čípek po termínu snad půl metru dlouhý
Příspěvek upraven 07.02.12 v 10:34![]()
![]()
![]()
40+5 to na porod vůbec nevypadlo,řešeili jsme případnou vyvolačku no a na druhý den byl malý na světe
.Při druhým těhu mi zase říkali od 39 tt že určitě přenášet nebudu,na každé kontrole-paninko příště už se určitě neuvidíme a prd,porod 41+0
Tak snad máme taky naději ![]()
Gladys píše:
Ach jo, to věštění z čípku.Nález se může změnit z hodiny na hodinu
Možná bych zkusila balon, jestli máš doma, tak si trochu poskákat a utřepat mimino kam patří
Jinak TP ti berou dle poslední ms nebo dle utz v prvním trimestru?
Podle ms i podle ultrazvuku jsem měla v podstatě totožný termín, takže v mém případě to je asi jedno.
ale díky za tip s tím balónem, zkusím
![]()
Porodní cesty můžou dozrát během pár hodin, tak nevěs hlavu.
U dcery jsem měla ještě horší nález. Ve středu mi řekl, že přes víkend neporodím a z pátku na sobotu byl den D.
U syna jsem přenášela a měla taky nezralý porodní nález. A nedozrál. Vyvolávali.
U obou dětí jsem dělala vše možné a k ničemu. Takže až jablíčko dozraje, tak spadne.
Držím palce, aby dozrálo, co nejdříve.
Ahoj, taky už mám dva dny po termínu, porodní cesty pro změnu nachystané skoro 3 týdny, mimino dole, na každé kontrole slyším, že příště už se určitě neuvidíme, poslíčkuju už dobře 14 dní a hádej co?
Furt nic…
Neboj, Gladys má pravdu, to je fakt jak křišťálová koule a to, že to teď na porod nevypadá, neznamená, že třeba za hodinu nezačneš rodit…
Tak, tak, když se drobkovi nechce, tak se můžeš stavět na hlavu a nic ![]()
já chodila na 2× 2 hodinové procházky, myla okna, skákala na balonu, vytřela koupelnu na všech 4, dala si svařák, i sex byl a nic…
skoro všechno v jeden den a nic nic.. musela jsem na vyvolání v 41tt+0..
mě dali 2×1 tabletku prostaglandinu po 2hod, ty pomohly trošku, pak píchnutí vody, nic se nedělo, dali mi oxytocin. infuz. to nabralo grady a za necelý 3 hodiny od infuze jsem porodila holčičku 4220g!! bodejť by se ji chtělo ven, když u mě měla takový all inclusive
![]()
takže je to fakt indivindi…přeju aŤ brzo, rychle a bezkomplikací porodíš ![]()
Mě nepohlo nic,až strach z vyvolávačky
Obě děti se narodily v den,co jsme měla jít na vyvolání
![]()
Ahoj holky, děkuju moc za podporu a zkušenosti.
Třeba se malá uráčí vylodit se brzo a nebude mít 4220g jako mimco Marborky… bojím bojím
![]()
Kaiira píše:
Ahoj holky, děkuju moc za podporu a zkušenosti.Třeba se malá uráčí vylodit se brzo a nebude mít 4220g jako mimco Marborky… bojím bojím
![]()
Kaiira píše:
Ahoj holky, děkuju moc za podporu a zkušenosti.Třeba se malá uráčí vylodit se brzo a nebude mít 4220g jako mimco Marborky… bojím bojím
![]()
Můj starší měl taky přez 4 kg
A druhého jsem přenášela dýl a byl menší.švagorá rodila 41+6 a malá měla sotva 3 kg ![]()