Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Podle mě to vůbec ničím neovlivníš.. vím jak se cítíš, buď trpělivá, porodem únava teprve přichází, pokud tedy nebudeš mít úplně zlaté často spící dítě…
já tě chápu, člověk už mele z posledního a je rád, když se zvedne a dojde si aspon na záchod.
Já rodila v 38 tt. Ale stejně si myslím, že to ničím neuspěcháš, mimčo půjde na svět až se mu bude chtít, zkus ho přemluvit
![]()
jen ho tam hezky nech, ja mela porod 37+0 a byl fakt silene malinkatej a doted behame po doktorech protoze je ,,hranicne donosenej,, jen ho tam nech, ono vi kdy prijit na svet.
Ahoj,myslím že máš asi na mysli „zaručené“ rady,že? no já se před porodem cítila úplně stejně,několik nocí jsem nespala,přidaly se silné bolesti zubů,zad atd. asi 34.týdne…musíš to už vydržet
37.týden je ještě opravdu brzy na „popohnání“. U nás to bylo tak,že jsem byla objednána na vvyvolání porodu v 39. týdnu,kvůli vyššímu tlaku,no a noc před tímto plánovaným porodem jsme s manželem chtěli miminku trochu pomoct sexem a podařilo se to tak,že ty tabletky ani nebyly potřeba,ale to bylo v 39. týdnu.Přeju Ti,ať to vydržíš,miminko už bude brzy na světě,neboj se a ať jste hodně zdraví!!!
Zakladatelko, myslím, že každá chápe, jak Ti je a skoro každá Ti řekne, ať odpočíváš, že po porodu se nezastavíš ![]()
jinak já se vcelku začala snažit vyhánět malou tak v tom 38tt, sice jsem nepila různé odvary, ale takové ty klasické rady- vytírat, sex, schody…a teď už bych to nedělala a místo toho koukla na film
(teda ten sex ještě možná
)malá se narodila 41+5 po skoro třídenním vyvolávání, takže asi tak ![]()
Ahoj,
přesně vím, jak se cítíš. Já ke konci měla navíc šilené tříselné křeče. Bohužel dle mne nezabere nic. My zkoušeli všechno /sex, víno, procházky denně,…/ - dokonce mi dva různí lékaři dělali hamiltona - ve 40. týdnu - a nic. Nakonec jsem týden byla přes termín a malý se narodil SC - zašla jsem k jinému lékaři, ten změřil prcka - 3700g /což i pak opravdu měl/ - a hlavičku a moji pánev a řekl, že normální porod by bylo příliš velké riziko a jelo se na císařák - epiduralem. Dnes mi tu kňourá 3týdenní prcek.
Takže se obávám, že ho nepopoženeš a narodí se až bude chtít. ![]()
Bud ráda,že budeš mít pěkně donošené miminko
Poslední týdny jsou děsné,ale za to za ně dostaneš tu nejkrásnější odměnu a na tu se vyplatí počkat.Já ve 37 tt byla jak almara a už začínala počítat s tím,že by se mohlo začít něco dít
A tak jsem čekala a čekala a čekala.Dočkala jsem se až ve 41+0.
chápu jak se cítíš… já jsem poslední 2 týdny vyloženě protrpěla… krom toho mi malý někde tlačil na nerv, takže jsem necítila nejdříve levé stehno ke kolenu a pak skoro celou nohu… pak se tam uvelebil ještě líp, takže jsem se k tomu všemu nemohla pořádně narovnat a chodila shrbená jako stařena. Mojí dr. se mě zželelo a vzhledem k tomu, že byl malý už dost velký, tak jsem šla v 38+6 na vyvolání. Jinak bych do toho 40. týdne, ne-li dýl asi chcípla…
ahoj, neboj, ke konci už se za porod modlí asi každá, není to nic, za co by ses měla stydět
. bohužel ale s tím neuděláš nic. já jsem přenášela týden a nějakou tu „babskou radu“ jsem zkusila - vytírání, občas jsem nejela výtahem… ale byla to hloupost, porod to nevyvolalo, místo toho jsem ovšem málem dostala infarkt
. o porodu prostě rozhoduje miminko, které se ohlásí, až bude připravené. mně tedy nakonec po tom týdnu přenášení udělali v poradně hamiltonův hmat a za několik hodin přišly první kontrakce (možná by se ale porod rozjel i bez hamiltona, řadě maminek vůbec nepomohl).
Já věřím na to že to člověk musí mít v hlavě. Já jsem si třeba naplánovala na konci 4.měsíce že porodim 6 dní před termínem a povedlo se. Vím tak ještě o jedné holce co mě to poradila a taky jí to vyšlo. Taky jsem to pak každej den říkala Ladíkovi kdy se má narodit. Ráno jsem si umyvala hlavu zvohla přes vanu (rada diabetolozky) a taky jsme měli sex. Pak se to rozjelo. Ale stejně věřím na tu psychiku, musí tomu clovek ale stopro věřit.
však se taky dočkáš
. My jsme v 38tt stěhovali a dva dny na to jsem rodila
dohromady za 5 hodin, takže my jsme asi tímto trochu popohnali, ale malá už byla cvalda a dýl bych to asi nevydržela (50cm a 4kg) nebo spíš neporodila
Ahoj, no já rodila syna ve 36,5 a to císařem, měl 50cm a 3050g a zdraví, ale kdybych si mohla vybrat nechala bych ho v bříšku co nejvíc tak to vydrž, asi se mu v bříšku líbí a narodí se až přijde jeho doba ![]()
To nechtěj. Byla jsem v porodnici na pokoji s paní, její holčička se narodila o 10 dní dřív. Měla hroznou novorozeneckou žloutenku, byla spavá, nedařilo se jim kojení. A byla drobná. Paní byla zoufalá, hodně brečela.
Doktorka jí vysvětlovala, že je to dřívějším narozením, prý je i těch 10 dní hodně.
Tak jen ať mimčo pořádně dozraje ![]()
Ahoj holky,doufám že mě neukamenujete
Jsem ve 37tt,a mám to co asi každá žená v tomto týdny.Otoky,bolesti zad,bolesti nouhou,ale hlavně nespavost a pálení žáhy
v noci se neustále budím,probouzím se unavená,a za celý den nic neudělám.Tak se chci zeptat od kolikátého týdne jste se začaly snažit o porod?a kdy se vám to podařilo?

Mám takový pocit,že mi moc nic nepomáhá
Omlouvám se anonym,a doufám,že mě neodsoudíte,že chci porodit dříve.Děkuji za vaše komentáře