Chci porodit :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16247
9.2.12 08:35

Hele nijak to neuspíšíš, miminko ví, kdy má přijít. Ona to má příroda dobře zařízené, ty poslední týdny jsou hrozné a všechny se těšíme nato, až to přijde a bude to za námi… vydrž… Obě děti jsem porodila po termínu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
9.2.12 08:38
chuanitka píše:
To nechtěj. Byla jsem v porodnici na pokoji s paní, její holčička se narodila o 10 dní dřív. Měla hroznou novorozeneckou žloutenku, byla spavá, nedařilo se jim kojení. A byla drobná. Paní byla zoufalá, hodně brečela.
Doktorka jí vysvětlovala, že je to dřívějším narozením, prý je i těch 10 dní hodně.
Tak jen ať mimčo pořádně dozraje :kytka:

Podle mě to teda nemusí být tím- moje malá je narozena 41+5 a byla drobná (2780g), silná novorozenecká žloutenka, nesála…

• Citovat
  • Upravit
Janiecka
9.2.12 08:43
sterezie píše:
chuanitka píše:
To nechtěj. Byla jsem v porodnici na pokoji s paní, její holčička se narodila o 10 dní dřív. Měla hroznou novorozeneckou žloutenku, byla spavá, nedařilo se jim kojení. A byla drobná. Paní byla zoufalá, hodně brečela.
Doktorka jí vysvětlovala, že je to dřívějším narozením, prý je i těch 10 dní hodně.
Tak jen ať mimčo pořádně dozraje :kytka:
Podle mě to teda nemusí být tím- moje malá je narozena 41+5 a byla drobná (2780g), silná novorozenecká žloutenka, nesála…

Já si taky mysím, že to není tím, že se narodila dříve. Malý žloutenku neměl a byl savý a já měla mléko normálně. Podle mě to není tím

• Citovat
  • Upravit
13837
9.2.12 08:52

Od 38+0 jsem začala dělat vše, mytí oken, velké úklidy, ricinový koktejly (ty až od 40+0), chození na houby, dlouhé procházky … nic a až samo 41+0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
9.2.12 09:05

Nevěřím, že je to ovlivnitelné. Je mnoho rodiček, co na tom makaly a šups porodily. Ale je jich nejmíň stejně, co makaly a nic se nedělo. Podle mne je to náhoda, ty, kterým bylo dáno, aby rodily dřív, to jen připisují tomu snažení :nevim: . Já se snažila, deset dní přenášela a porod mi vyvolávali. Kdybych se s tím smířila dřív, že to neovlivním, nepřipadala bych si tak neschopná, že na tom makám a nejde to=moje vina.

Ty předporodní bolesti bych brala jako signál těla „blíží se to, jsi připravená? máš vše vyprané, postýlku složenou, nakoupeno pro sebe i pro malé?“ :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
9.2.12 12:28

holkýý, tak já už se taky těším, až to bude za mnou (36tt), sice tento poslední měsíc prožívám uplně v klídku, cítím se v kondici, dobře spím (oproti min.měsíci), uklízím, vše vyžehlené, pokoupené, nachystané, takže spíš nuda :( už aby to bylo :) budeme mít chlapečka :) .. a popoháním jen malinko (čaj z maliníku, lněné semínko, pohyb, úklid)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.2.12 14:31

taky jsem desne natěšená dneska 38tt a navíc jsem do toho chytla uklízecí manii :mrgreen: :mrgreen: chudák partner, v bytě je jak po náletu, ale je fakt že poslední tak týden dva mám daleko víc energie a líp se mi spí..
nijak nepopoháním jen ať si tam ještě chvilku pobude, mám teď klídek na knížky atd a aspoň do zásoby naspím na potom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
9.2.12 17:13

prvního syna jsem chtěla rodit nejlépe v termínu a nebo i po, aby jsme se oddálili co nejvíc od Vánoc, měla jesm to jak blesk z čistýho nebe, v 37+4 mi rupla voda a za chvíli byl venku… u druhého syna jsem se už od cca 37tt snažila vyvolat porod, umývala jsem okna, tahala prvorozenýho v náručí, drhla, uklízela, běhala, pila svařáky a zázvorový čaje a nic se neděělo, porodila jsem 4dny před termínem :-D

zkus se nějak zabavit, vymysli si nějakou činnost kterou chceš stihnout ještě do porodu, třeba se prcek rozhodne narodit se tak abys to nestihla :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.12 17:20

Já bych si něco vymyslela,ale už se sotva pohybuju :cert: všechno mám už právě nachystané a už jen čekám :-D nosit 20kg je už celkem tíha.

• Citovat
  • Upravit
4275
10.2.12 18:46

když to tak čtu: „od tohoatoho týdne jsme začlo popohánět“ „sex a schody a vytírat…“ atd… jak jste se proboha dožily toho daného týdne? to jste třeba od 30 do 38 týdne neměli sex nebo nevyšli schody nebo nevytíraly? :D nějak si to úplně nedokážu představit…ale já mám ještě víc jak půl těhotenství čas, tak uvidíme, jek to bude u nás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.12 18:51

Já vytírám 2× týdně,ale teď to nejde.Mám otoky a mimino mi tlačí na celý spodek.Šak potom uvidíš jak ti ke konci bude.Budeš ráda,že mimino popoženeš aspoň horkou sprchou,kterou si dávám od 35tt.

• Citovat
  • Upravit
31594
10.2.12 18:54

U prvního jsem přesně 38+0 vypila odvar dle Ingeborg Stadelman (ten zázvor a spol), začlo mi tvrdnout břicho hodně často, v pondělí jsme to podpořili téměř kamzičí vycházkou do šílených kopců, břicho furt pracovalo, po procházce se malej napasoval dolů, ve středu začla odcházet zátka, v sobotu ráno byl venku, takže 39+0.
U druhého jsem furt měla „tušení“, že půjde dřív a houby velebnosti, termín dle ovu minul, já už úplně zběsilá, proč se nic neděje, nakonec se narodil přesně na termín dle utz. Odvary, aromaterapie, vany, mytí oken, běhání po schodech, nic nepomáhalo, zkrátka mimino se narodí, až uzná za vhodné.
Je to úmorné, ale teda přiznávám, že u druhého mě spíš mořila moje fyzická neschopnost, protože jsem měla i to první dítko, o které se bylo třeba starat. Kdybych tu neměla staršího, tak bych zalezla se stohem knih do postele a mimino by se klidně mohlo narodit dva týdny po termínu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí