Epilepsie u matky dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
6.3.11 10:00

epilepsie

Dobrý den ma nekdo zkusenosti s vlastni epilepsii kdyz ma doma novorozence?mivam zachvaty vyvolane nespavosti a vycerpanim..v tehotenstvi jsem zachvat nemela ani jede ale uz mame doma 4 tydeni miminko a zachvat se dostavil..bohuzel jsou to zachvaty celeho bezvedomi a dezorientace..Bojim se abych malemu neublizila v dobe zachvatu..neznate nejake reseni?Uz zvazujeme i otce na materske..dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
6.3.11 10:25

U kamarádky to bylo obráceně-manžel má epilepsii,záchvaty v případě nevyspání.Tzn.bylo to jednoduché v tom,že se odstěhoval do obýváku a ona byla s malým v ložnici sama.U tebe to bude složitější-pokud by manžel v noci k malému vstával-vydržel by přes den bez potíží v práci? Potom by si neměla mít přes den záchvat.Ale je otázka,zda tě vzbudí,když by malý byl v noci s manželem vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.11 10:56

ahoj, nemam epil, ale kolapsove stavy z vycerpani, mam to i těh. i po porodech, kvuli tomu ted nekojim, protoze to dost zvysuje zatez a sanci, ze sebou seknu. ja to vetsinou poznam, ze neco prijde, takze deti se snazim rychle zabezpecit. postel, ohradka atd. no a jdu sebou seknout :lol:

• Citovat
  • Upravit
10568
6.3.11 11:10

Tak moje mama to mela asi rok,kdyz brala naky prasky a ta to treba vubec nepoznala kdyz to ma s ni svihnout,horsi bylo ze si to ani nepamatovala a kdyz jsme ji rekli co to ma,tak nam neverila,no a ja kdyz jsem ji viela poprve tak jsem myslela ze ma infart,bylo to desny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
6.3.11 14:57

Tak já to mám naopak,v těhu záchvaty a když porodim,jako když utne,měla jsem to tak u obou kluků.Teď mám 14ti denního a doufám,že to bude v pohodě jak u toho prvního.Snaž se spát s miminkem i přes den,aby jsi nebyla grogy,nevyčerpávat se,ať ti doma pomůžou.Je to těžké a navíc když se záchvat dostavil,pořád ten strašný strach,já bych se zbláznila,myslet na to stále.Ale příroda je mocná,poradí si,jenom jí musíme někdy pomoct.Co bereš za léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.3.11 20:56

Prestat kojit, spraskovat se s praskama, oddelene loznice, manzel bude hlidat dite prinejmensim 6 hodin v noci, aby ses vyspala - kdyz nebudes kojit, muze ho v noci krmit on.

Epi jsem nedelala, zkusim zjistit u kolegu, jak se to obvykle resi, ale bezny rezim matky kojence mi prijde s epi rezimem neslucitelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
6.3.11 20:58

Jestli mas pred zachvatem auru, kterou poznas a mas dost casu, mela bys mit doma diazepam v rektalni tube. spat behem dne teda nevim - zachavty casto vznikaji pri usinani a epileptikoum se spanek pres den nedoporucuje. lepsi by bylo vyspat se v kuse v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
7.3.11 07:59

Mě říkala lékařka,že stačí i jen odpočívat,pokud se nemůže spát v kuse,prostě být v klidu a nezabírat si to.Je to trochu i psychice a disciplíně.Já když si zdřímnu s miminkem i přes den,tak nejsem v noci tak grogy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
7.3.11 08:20

No právě že to vůbec necítím prostě odpadnu do bezvedomi..Nikdy nevim kdy to na me prijde..Kdybych to vedela bylo by to jednoduchy.. :cry: Bojim se nejvíc o malýho abych mu neublížila..Asi se tomu nevyhnu,manžel bude na mateřský a já do práce.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
7.3.11 08:22

Tak to já taky nevím,jak jsi mela ty zachvaty pred tehu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
7.3.11 08:23

A jeste v jakou denni dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.3.11 09:33

Hele tak kolegyne z EP poradny mi potvrdila, ze jediny reseni je vyspat se v noci a zaprahnout tatinka. Proste bud ti bude dite jen prikladat, abys nemusela z postele, nebo uplne odstavis a bude k nemu v noci vstavat on. Tak se v noci vyspis, to je hlavni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
8.3.11 15:48

před těhotenstvím sem měla záchvaty cca 1× do měsíce a vždycky po ránu..Bohužel nemůžu manžela zapřáhnout na celou noc,musí chodit do práce.Taky k němu jde a dá mu z flašky,ale jak to budu dělat až bude na cvičení.Je totiž voják a je skoro furt pryč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.3.11 06:25

Hele zapomen na argument „chodido prace“. ty ses taky celej den v praci a mas daleko dulezitejsi praci, nez on. ty se staras o vase dite. A ne 8 hodin denne s pouzou na obed, ale nopnstop. Ve vasem pripade je ukazkove videt, jak je dulezite, aby ses predevsim ty dobre vyspala.
Navic dite spi v noci nejakejch 12 hodin, to by vam melo stacit i napul. Navrhuji, ze bys chodila spat vecer, kdyz dite ulehne a manzel by sedel u telky s chuvickou, nebo by si sel lehnout jinam s chuvickou a obstaraval by dite minimalne treba do dvou, po druhe hodine by ti uz chuvicku prinesl ke tve posteli a vyspal by se on. Hele kdyz je vojak, tak to preci musi dat lip, nez ty, krehka zena navic epilepticka.

s temi cvicenimi je to fakt blbe, pokud nemas nejakou babi, tchyni, ktera by ti poskytla stejnou sluzbu, tak at jde fakt radej na MD manzel. Podle me je stavajici rezim u vas dost nebezpecny, vim jak clovek po EPI vypada, nedejboze predstavit si, ze dostanes zachvat, kdyz mas zrovna dite v naruci.

Jestli ma tvu chlap vsech 5 pohromade a ma vase dite a tebe rad, tak ti v noci pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
9.3.11 09:30

Jo takhle,tak to mas caste zachvaty,ja tak jednou za dva roky,mozna za rok,ale tehu bylo silehy,hlavne to prvi,to byly kazdy mesic,a to jsem mohla spat jak jsem chtela.
Tedka uz jsem si na ten nocni rezim zvykla,vstavam po cca 2,5 hodinach,vytahnu malyho,v polospanku ho nakojim a usnu.
Myslim si,ze takto by to mohlo byt i u tebe, pokud nebudes nikam odchazet,nebo nebudes dyl vzhuru,tak by to to na odpocinek melo stacit,ne?
EPI je u kazdeho jina,kazdopadne je to nejblbejsi nemoc,co znam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí