Uspávání na balonu - násilně?

378
6.3.11 09:33

Uspávání na balonu - násilně?

Ahoj maminky,
mám na Vás takovou možná zvláštní otázečku, ale docela se tím trápím, tak budu ráda za každou radu. Mám dvouměsíční miminko(2 měs a půl), po narození se nám nechtělo spinkat(přes den i přes noc toho moc nenaspala), používaly jsme proto úspěšně Karpa. Po dovršení dvou měsíců jsem pomalu odbourávala všechny jeho metody, zůstává nám pouze skákání a to na balonu, které používám s úspěchem i ve dne. Vypadá to u nás tak, že ráno se probudíme, nakrmíme, hrajeme si, povídáme si, a pokud malá začne brečet, být protivná, hned usedám na balon a začnu ji uklidńovat. Ona se zklidní, ale problém je že také často usne. Tak ji položím do postýlky, a nechám ji třeba hodinku, nebo půlhodinky spát do dalšího kojení(kojím co dvě hodinky). Někdy to teda protáhnu na tři hodinky mezi kojením, protože spinká tvrdě a já si aspoň uklidím, nebo uvařím. Pak zas nakojíme, hrajeme si…dodržuju, aby byla vzhůru aspoń dvě hodinky. Začlo mi to ale vrtat hlavou a tak jsem se ptala kamarádek co si o tom myslí. Přece jen už jsou jí skoro tři měsíce, má objevovat, hrát si a já ji tak „násilně“ uklimbávám ke spánku. Nebo jí je to prostě příjemné, je unavená po kojení nebo povídání si a usne protože je unavená? Podotýkám že sama od sebe neusne nikdy, buď po kojení nebo na balonu. Moje mamka tvrdí, že ji násilně uspím a ona vlastně jen spí a spí a nemá se kdy „vzdělávat“. Že když začne brečet nemám ji hned uklidnit na balonu ale vzít na přebalovák, nebo se s ní projít…no někdy to pomůže, někdy ale ne, ona není moc hodné a klidné miminečko :lol: Chodíme spát pozdě, až tak kolem 10-11 uspávám, max. do půlnoci spíme. Dřív se nám to neosvědčilo, prostě nezabere. Spí mi cca do 4 do rána, pak jdu na balon, párkrát s ní poskočím a je tuhá, spí pak třeba do 7-8 takže v noci problém se spánkem nemáme. Včera jsem ji na zkoušku nechala od 4 od odpoledne vzhůru. Byla protivná, kol. 6 - 7 začla na balonu zavírat očka, a to jsem se jen pohupovala ptž. jsme měli návštěvu. Vždycky jsem přestala a ona očka otevřela nebo jsem na ni broukla jménem aby vydržela vzhůru. V 10 jsem ji začala uspávat a do půlnoci vydržela, na hubu jsem padala já, nic na ni nezabíralo, až kol. půlnoci zabrala až do rána a to po kojení. Byla asi přetažená si myslím. Když jsem to psala kamarádce, říkala že když děcko přetáhnu tak je to někde :roll: že pak špatně usínají a nemůžou zabrat. Jenže kolem té půlnoci jsem ji ještě přebalovala, ona se na mě smála, očička jak baterečky a po koju tuhoň. Takže poznat to na ní nepoznám že je unavená.
Myslíte že to s tím balonem fakt přeháním? Že jí to škodí ve vývoji? :-? Nebo mám být ráda že mi „nějak“ usne a užívat si chvíle „volna“? :twisted: Dík za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
6.3.11 09:36
Andrejka__20 píše:
Ahoj maminky,
mám na Vás takovou možná zvláštní otázečku, ale docela se tím trápím, tak budu ráda za každou radu. Mám dvouměsíční miminko(2 měs a půl), po narození se nám nechtělo spinkat(přes den i přes noc toho moc nenaspala), používaly jsme proto úspěšně Karpa. Po dovršení dvou měsíců jsem pomalu odbourávala všechny jeho metody, zůstává nám pouze skákání a to na balonu, které používám s úspěchem i ve dne. Vypadá to u nás tak, že ráno se probudíme, nakrmíme, hrajeme si, povídáme si, a pokud malá začne brečet, být protivná, hned usedám na balon a začnu ji uklidńovat. Ona se zklidní, ale problém je že také často usne. Tak ji položím do postýlky, a nechám ji třeba hodinku, nebo půlhodinky spát do dalšího kojení(kojím co dvě hodinky). Někdy to teda protáhnu na tři hodinky mezi kojením, protože spinká tvrdě a já si aspoň uklidím, nebo uvařím. Pak zas nakojíme, hrajeme si…dodržuju, aby byla vzhůru aspoń dvě hodinky. Začlo mi to ale vrtat hlavou a tak jsem se ptala kamarádek co si o tom myslí. Přece jen už jsou jí skoro tři měsíce, má objevovat, hrát si a já ji tak „násilně“ uklimbávám ke spánku. Nebo jí je to prostě příjemné, je unavená po kojení nebo povídání si a usne protože je unavená? Podotýkám že sama od sebe neusne nikdy, buď po kojení nebo na balonu. Moje mamka tvrdí, že ji násilně uspím a ona vlastně jen spí a spí a nemá se kdy „vzdělávat“. Že když začne brečet nemám ji hned uklidnit na balonu ale vzít na přebalovák, nebo se s ní projít…no někdy to pomůže, někdy ale ne, ona není moc hodné a klidné miminečko :lol: Chodíme spát pozdě, až tak kolem 10-11 uspávám, max. do půlnoci spíme. Dřív se nám to neosvědčilo, prostě nezabere. Spí mi cca do 4 do rána, pak jdu na balon, párkrát s ní poskočím a je tuhá, spí pak třeba do 7-8 takže v noci problém se spánkem nemáme. Včera jsem ji na zkoušku nechala od 4 od odpoledne vzhůru. Byla protivná, kol. 6 - 7 začla na balonu zavírat očka, a to jsem se jen pohupovala ptž. jsme měli návštěvu. Vždycky jsem přestala a ona očka otevřela nebo jsem na ni broukla jménem aby vydržela vzhůru. V 10 jsem ji začala uspávat a do půlnoci vydržela, na hubu jsem padala já, nic na ni nezabíralo, až kol. půlnoci zabrala až do rána a to po kojení. Byla asi přetažená si myslím. Když jsem to psala kamarádce, říkala že když děcko přetáhnu tak je to někde :roll: že pak špatně usínají a nemůžou zabrat. Jenže kolem té půlnoci jsem ji ještě přebalovala, ona se na mě smála, očička jak baterečky a po koju tuhoň. Takže poznat to na ní nepoznám že je unavená.
Myslíte že to s tím balonem fakt přeháním? Že jí to škodí ve vývoji? :-? Nebo mám být ráda že mi „nějak“ usne a užívat si chvíle „volna“? :twisted: Dík za rady

No ale u mimča je normální, že spí dopoledne i odpoledne.

• Citovat
  • Upravit
6.3.11 09:44

Já bych řekla že má ještě trochu času na vzdělávání se :mrgreen: . Bud ráda že máš tak spavé miminko. Neboj nic nepřeskočí, postupně se všechno naučí. prostě je hodně spavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.3.11 09:52

Mankote, nech ji spát, když by nechtěla, neunse ti ani na balonu, takhle malé mimino spát potřebuje! O nějakém „náslilí“ nemůže být ani řeči. Jakmile je protivná nebo jeví známky ospalosti, jak píšeš, šup na balon a pak nechat, dokud se nevzbudí. Nastaví si to sama a co víš, jestli pak nepůjde i večer spát dřív, atd.
Dobré spaní ve dne = dobré spaní v noci a obráceně. Čím hůř spí miminko ve dne, tím horší je usínání a spaní v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
6.3.11 09:55

Ja bych urcite nechala spat a spanek doprala vzdy,kdyz vidis,ze ho potrebuje.Na kojeni bych nebudila,je uz „velka“ a pokud prospiva,nerekla bych,ze je treba budit na kojeni.Az bude chtit jist,vzbudi se.Takhle si sama,nenasilne,vytvori nejaky rezim.
Dobu bdeni bych rozhodne nasilne nenatahovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.3.11 09:56

Díky holky, to jsem potřebovala slyšet :lol: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
6.3.11 09:59

Náš tou dobou spával mnohem víc. Na poznávání má fakt ještě moře času, aspoň podle mě. Však nespí pořád. A zatím nikdy nám neusnul jen tak sám, že by u únavou vytuhl pod hrazdičkou nebo že by si sám zalezl do postele :-) Vždy jsme museli uspávat, jen se časem měnil způsob. Jo, akorát v noci už od počátku usínal u kojení, to jsme nemuseli nosit. To bych asi nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.3.11 10:04

Ahoj, souhlasím s Mary. Kdyby se jí spát nechtělo tak neusne. Má dcera ještě ve čtyřech měsících prospala klidně i 18 hodin denně a to jí stačilo jen položit do postýlky s dudlíkem. Nikdy nebyla vzhůru přes dvě hodiny a dodneška je spáč. ALe zato když je vzhůru tak jede naplno.
Užívej si to dokud můžeš, věčně jim to nevydrží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
6.3.11 10:04

8-o Mája ještě nedavno (7m) spala hodinu (i víc) a hodinu byla vzhůru. A tak pořád dokola. Takhle maličký miminko prostě prospí většinu dne.
Pokud ti vyhovuje balon, neruš ho.
Pokud by nechtěla spát, neusla by.
Já se řídím tím, jestli je malá protivná, je aspoň hodinu po kojení, přebalená, dávám ju spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.3.11 10:10

Taky jsem pro spinkání! Můj bobík spinkal jako mímo celý den, kromě kojení po třech hodinách. To byla paráda! :wink:
A do roku spal 10-11hod v noci, dopoledne 2 a odpoledne 2 hodiny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
6.3.11 10:14

Jen ať spí co nejvíc :wink: chytrákům vychytralým můžeš argumentovat tím, že během spaní se dětem v mozku upevňují nervové spojení a tak si fixují, co se přes den naučily.
Jinak postupně by to mělo směřovat tak, aby nejdelší interval bdění měla před nočním spánkem.
A myslím, že ve dvou měsících jsou dvě hodiny vzhůru až až, že ji klidně můžeš dávat spát dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
6.3.11 10:14

Ahoj,
tak mě dokonce přijde, že je mezi jednotlivýma spaníma vzhůru i dost dlouho. Mě vydrželi tak tu hodinku, max hodinu a půl. Uspávala jsem taky pořád a jakkoliv to šlo. My jsme třeba houpali v lehátkách a to dost dlouho. Někdy mi taky přišlo, že je to až uspávání násilím a za každou cenu. Ale nakone spali.
Však ona si sama řekne až nebude chtít. A na kojení bych rozhodně nebudila, když bude hlad, tak se vzbudí sama.
Jakmile byli protivní, třeli si oči nebo mi začali mžourat, tak se šlo spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
6.3.11 10:30

Mareckovi je pres 6 mesicu a stale nevydrzi vzhuru dyl jak 2 hodiny. Jen po nocnim spani zvladne i ty tri, ale pak je o to vic unaveny a uknourany.
Takze uspavej, jak vam to vyhovuje a na to, jak to delaji kamaradky, se vybodni.
Jak pisi holky, kdyz by nechtela spat, neusne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.3.11 11:31

Mám stejně staré mimi.Jak píšou holky,nech spát,když spí,akorát s tím balonem bych si dala pozor,zavání to návykem. Časem,až třeba budeš někde,kde balon nebude,může z toho vniknout usínací problém. Jestli ho už teda nemá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
6.3.11 11:36
berry4 píše:
Mám stejně staré mimi.Jak píšou holky,nech spát,když spí,akorát s tím balonem bych si dala pozor,zavání to návykem. Časem,až třeba budeš někde,kde balon nebude,může z toho vniknout usínací problém. Jestli ho už teda nemá… :think:

Neřekla bych. My uspávali taky na baloně a časem to nezabíralo, tak se uspávalo zas jinak, pak se to zas změnilo… a v 15i bude určitě usínat bez balonu :-)
Věřila bych uspávací závislosti na prsu, ale ostatní „pomůcky“ podle mě časem přestanou fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí