Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli se chodí po dítěti na mamograf nebo nee.. ![]()
Díky.
Ahoj, za sebe říkám, že enchodím, doktorka nic neříkala a to mám přímo takovou, co se mamograf dělá přímo u ní. Nechci plácat, ale snad jsem i někde slyšela, že na mamo se chodí až někdy od určitého věku, někdy okolo 40? Pokud tedy není nějaký problém dřív…ale jinak po porodu já ne… ![]()
petratavali píše:
Ahoj, za sebe říkám, že enchodím, doktorka nic neříkala a to mám přímo takovou, co se mamograf dělá přímo u ní. Nechci plácat, ale snad jsem i někde slyšela, že na mamo se chodí až někdy od určitého věku, někdy okolo 40? Pokud tedy není nějaký problém dřív…ale jinak po porodu já ne…
ok. děkujuu
Ahojky mě je 28 a chodím jen na ultrazvuk. Jsem 8 měsíců po porodu. Mamograf až od 40 nebo 45?
Mě je 34 a byla jsem tento rok poprvé na ultrazvuku pro klid na duši. A už budu chodit každý rok preventivně ![]()
Mamograf do 35 let věku jen v případě velkého podezření na ca.Jinak do té doby jen usg.
Jelikož máme ca v rodině,tak do mamo poradny chodím od cca 25 let.
Bohužel ca prsu není poslední dobou u mladších nic zvláštního.Známá si našla v průběhu kojení bulku na prsu-její čtvrté dítko-a bohužel to byla ca,do dvou let zemřela.
Druhá známá měla ca prsu ve 26 letech,tenkrát všichni nevěřili,že by to mohlo být něco víc,než jen obyčejná bulka-byla tu ještě cca 5 let,ale bohužel boj o svůj život také prohrála.Časem se objevily metastázy v páteři.
Proto nepodceňujte nikdy žádnou bulku.
Holky a ten UTZ Vam delali Vasi gyndari?Nebo vas s zadankou poslali jinam?
meduzza píše:
Jdi na sono. Buď ti napíše žádanku doktorka - obvodní či gynekoložka, nebo si ho zaplatíš jako samoplátce. U nás stojí 300 Kč a za ten klid to opravdu stojí. Na mamograf bych před 40, pokud nejsou problémy nešla ani zadarmo. Na mamograf se normálně chodí od 45 let.
jojo, tak jsem to slyšela i já ![]()
Mamograf je az od urciteho veku.
Ja chodim co 1-2roky na utz.Bez zadanky,sama se objednam a mam vzdy slevu,protoze na to prispiva Avon.
Ahoj holky, oživuji diskuzi, jsem tři měsíce po porodu, letos mi bude 37 let, a říkala jsem si, že bych si zašlan pro klid duše na sono prsou, můžete mi někdo doporučit, kam chodíte a předpokládám, že lze jako samoplátce, bez doporučení doktora? Díky za odpovědi