Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak to by mě taky zajímalo a myslím si že může,já na to taky netrpím,ale starší dcera má opar každou chvíli a samozřejmě dokud jí to nezakážu sestřičku pusinkuje,tak se děsím kdy to od ní chytne
.Taky kojím a myslím si že jak by to chytla malá,bylo by po koju ![]()
Zrovna opar v kombinaci s očkem není moc dobrý
Nevím, jakou to má inkubační dobu, kdyby to měl malý chytit, ale očko bych případně odložila o pár dnů, až se ty vyléčíš a budeš mít jistotu, že malému nic nevyraší.
Ahojky,
já na opary trpím často…měla jsem 2 na rtech i v době porodu a během těhu se mi tvořily i na genitáliích.
Objevil se mi pak ještě dvakrát ,ale už nevím přesně kolik malému bylo…dávala jsem si vždycky pozor na pusinky a možná právě díky imunitě z kojení, nikdy ode mne opar nechytil…
Nevím jak to bylo do období očkování, to si bohužel nepamatuji…ale určitě není problém očkování o týden posunout. Zrovna jsem sama odkládala poslední očkování páč jsem byla marod a nevím jestli se chřipajzna neprojeví taky u mého Mišáka.
Tak snad jsem Ti pomohla..ahoj
Není opar nakažlivý až když jsou praskající puchýřky? Taky jsem měla (asi) opar v nose, proběhlo mezitím očkování a kojím. Zatím bez problémů, ale je to pár dní.
mě se dělá opar pod nosem a měla jsem ho i při kojení, ptala jsem se doktora jestli to vadí a říkal, že na obličeji ne:)
Tak mě taky doktorka říkala, že pokud je zdravá, tak v pohodě, samozřejmě hlídat hygienu. A že se může projevit třeba jako pásovej opar.
U očkování je asi mimi náchylnější, ale myslím, že při dodržování hygieny to bude ok. Opary se celkem rychle hojí.
Já si vzpomínám, jak před nějakou dobou proběhla zpráva z UK, že maminka měla opar, opusinkovala dítě a to na ten opar reagovalo extrémně a zemřelo. Tím chci říct, že opar pro dospělého je jen taková spíš nepříjemnost, ale nikdy člověk neví, co to udělá v těle dítěte a ještě v kombinaci s vakcínou. Přeci počkat týden není takový problém ![]()
Jsou doktoři, kteří očkují i při rýmě, někteří dokonce tvrdí, že ani lehce zvýšená teplota nevadí a jsou doktoři, kteří neočkují ani v inkubační době, kdy se dítě setkalo s někým nachlazeným.Takže přístup pediatrů může být hodně odlišný a nad čím by jeden mávnul rukou, pro druhého je kontraindikace pro očkování.
Ahoj holky, moc diky za reakce. Souhlasim s Gladys, ockovani presunu o tyden, houby se stane. Mam to sice zalepeny a chraneny a malej vypada, ze ho asi nechytil ale proc zbytecne riskovat ze? Zitra zavolam Dr. a presunu to. Diky za pomoc a preji hezkou nedeli ![]()
Zkusene maminky, prosim o radu. Dneska rano se mi na rtu objevil maly opar, nejdrive me to zacalo palit, tak jsem si hned nalepila naplast na opary. Behem dne se z toho skutecne vyklubal opar. Bohuzel pred tim, nez jsem to zjistila, jsme se synem, kteremu je 5 mesicu, blbli v posteli a nevim jestli jsem ho nehubickovala na tvar
Dalsi problem je, ze je plne kojen a ve stredu mame jit na ockovani 3. davky Synflorixu. Nikdy drive jsem na opary netrpela, v tehotenstvi jsem ho mela asi 3×, vzdy jsem lecila naplasti. Prosim poradte, jestli se mohl maly nejak nakazit, pripadne jestli pro neho neni to ockovani nebezpecne
Predem moc dekuju za pomoc a pripadne uklidneni.