Epilepsie u matky dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2046
6.2.13 18:04

Pokud jsi bez záchvatů a EEG OK, tak by ti měl neurolog hodně opatrně a pomalu léky vysazovat. A pokud budeš i tak bez problémů, tak ti je třeba vysadí úplně. Ale hlídaná budeš už asi pořád, je to nevyzpytatelná nemoc. Já vždycky na vysazování zareagovala záchvatem, už bez léků asi nikdy nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Listickaa.a
7.2.13 09:56

Pokud máš zahledění, tak jsou tzv. „malé záchvaty“. Nevím, jestli je normální mít zahledění 15 minut, o tom jsem neslyšela, ale zkonzultovala bych to s neurologem. Protože i tyhle malé záchvaty jsou projevem nestabilizovaného stavu epilepsie. Mně doktorka zvýšila dávky „jen“ proto, že jsem měla aury, které ani nepřešly do záchvatu. Ale jelikož jsem je předtím dlouho neměla, tak to bylo zhoršení stavu vlivem zátěže - péče o dítě, a musí se na to reagovat zvýšením dávky léků. Ale doktorka říkala, že po 2.roku dítěte budeme zase dávku pomalu snižovat :-)
Nevím, odkud jsi, ale skvělá a odborník na ženskou epilepsii je MUDr. Zárubová v Praze. Zkus jí třeba i napsat mail a zeptat se na její názor. Třeba Ti něco doporučí ;-)

• Citovat
  • Upravit
25
7.2.13 13:39

Mě to zahledění také nepřešlo do velkého záchvatu. Z Prahy nejsem. Jsem z Moravy.
Zátěž mám teď velikou, protože mám 6. měsíční dcerku, takže nemám pravidelný spánek. Neurolog o tom ví, ale dávku nezvýšil. Jen mi řekl, že je dobře, že to nebyl velký záchvat. Na kontrolu jdu v březnu, takže se ho zeptám. Pak sem hodím info, jak jsem dopadla.
Jinak díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pov
227
4.4.16 14:07

Jak to tak ctu, jsem rada za epiletam, kojim uz 15mesicu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek