Epileptický záchvat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
23.3.18 13:38
@Zinka9661 píše:
@Bábrdl i sama dr rikala ze je vic lidi kteri prodelali zachvat jednou nez samptnych epileptiku. I kdyz pochopitelne ted ze vseho silim jelikoz samozřejmě chci aby to dopadlo dobre.
18 mam kontrolu a dr rikala ze jestli to bude oka vyradi me z evidence a pripad uzavrou.
Tak snad bože :nevim:

Zřejmě šlo o ojedinělou epizodu. Jak vidíš z těch čísel, je pravděpodobnější, že epilepsii nemáš, než máš.

Nicméně kdybys ji náhodou měla, je lepší ji nezatajovat. Nikde. Dneska se dá docela dobře kompenzovat (léčit).

Ale jak píšu, je pravděpodobnější, že ji nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.3.18 13:49

@Bábrdl

Tak já doufám. Čekám ten rok a snažím se vše dodržovaat i kdyz je to v mem veku ted dost tezke ale zdraví je prednejší.
Je pravda že jsem si naložila moc..dodělala jysm. maturitu, prijimacky na vysokou do toho jsem blaznive chodila do fotka cvicit…a pak ten tabor..malinky deticky a cely noci vzhuru..stroboskop byla asi uz posledni kapka toho všeho…furt si říkam ze me jen telo upozornilo…kazdopadne stroboskopu a vsem svetel se bojim jak cert krize :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.18 15:07

Já prodělala dva epi záchvaty v rozestupu pěti let, vždy ve spánku. Řidičák teda nemám, takže mi neměli co sebrat, ale prý po roce bez záchvatu se může požádat o navrácení. Mám na EEG nějaké změny, ale neukazují na epilepsii. Léky mi doktorka nedala, s tím, že je velký rozestup mezi záchvaty. Pokud by byl záchvat další, asi už bych medikaci dostala. Vyhýbám se blikajícím světlům, dodržuju životosprávu, chodím spát pravidelně ve stejnou dobu atd.
S prací u policie nevím nevím, to musí posoudit neurolog. Obávám se, že bude proti, kvůli nepravidelným směnám, zátěži psychické i fyzické. Ale za optání určitě nic nedáš.

• Citovat
  • Upravit
7188
23.3.18 15:14
@ka2ka píše:
@brumi já mám pocit že pokud jsi rok bez záchvatů že papíry vrátí

To je pravda, kamaradka ma epilepsii a vloni udelala ridicak a normalne jezdi. Po tech letech uz pozna, jestli neco prijde, a byla urcite vic nez rok bez zachvatu. A i spolu chodime jednou za rok na diskoteku, neboji se toho, akorat se chodi vic vencit a pije dost vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
23.3.18 19:25

Tak to se holky omlouvám pokud je teda změna, jen vím že kámoši měli právě epi záchvat jako malí, od té doby mají klid ale papíry už jim nechtějí vrátit, že když byl jednou je riziko kdykoliv nového i když je X let klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.3.18 19:26

Chci se jeste zeptat dokaze mi nekdp vysvětlit jaky je rozdilezi epilepsii a epileptickym syndromem? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.3.18 06:48
@Zinka9661 píše:
Ahoj,
Mam za sebou těžké období.
V červnu roku 2017 jsem prodělala jeden epileptický záchvat na táboře kde jsem byla jako vedoucí na diskotéce ze stroboskopu.
Prošla jsem.si různým vyšetřením. První eeg jestě v nemocnici abnormni ale ne epi a poté už vše ok. Teď čekám na vysledky po roce.
Je možné prodělat jeden epi zachvat i když nejsem epi? Opakuje se to? Sebrali mi i ridicak a nejvetsi problem pro me je to, ze jsem dodelala policajni skolu a chtela jsem tam nestoupit. Myslite ze po roce projdu prohlídkou k policii? :,(

každý má nárok na jeden provokovaný EP záchvat za život - stroboskop je provokace. nespecificky abnormní EEG nic neznamená. Teda udělali ti jsi nějaký obrázek mozku? Pokud se nebude záchvat opakovat, řidičák skupiny B možno vrátit po roce. Jinak by to bylo, kdybys chtěla řídit autobus. Jak to mají u policie teda vůbec netuším. osobně bych radila dodržovat režim epileptika, nebo alespoň nespojovat provokační faktory - třeba nepít alkohol, když jsi vyčerpaná a pod. Záchvat vždycky přináší komplikace do života, lepší se mu vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
24.3.18 06:51
@Zinka9661 píše:
Chci se jeste zeptat dokaze mi nekdp vysvětlit jaky je rozdilezi epilepsii a epileptickym syndromem? :nevim:

epilepsie je nemoc (jako třeba angína)
syndrom je soubor příznaků, to co je na cloveku videt, epilepticky syndrom ti říká, že máš příznaky epilepsie (ev. popisuje jaké).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.3.18 07:41

Dekuji za odpoved. Vim ze to bude tezky se tam dostat ale uvidim co dr. Kazdopadne moc dekunu za odpoved. Delali mi trikrat eeg a MR a CT. Ct bylo v poradku na MR uplne v poradku taky… EEG v den zachvatu abnormni po pul roce v mezich normy a ted cekam na vysledky z posledního EEG tedy po roce.
Komplikace to rozhodně jsou.. Snažím se dodržovat vše co mám. Začala jsdm více spát dřív mi to nic neříkalo. Chodím na jógu a do sauny odpocivat a všechno dělám víc v klidu.
Je na to čas. Jen doufám že mě tělo upozornilo na to, že přehánim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.3.18 15:11
@Pudloslava píše:
epilepsie je nemoc (jako třeba angína)
syndrom je soubor příznaků, to co je na cloveku videt, epilepticky syndrom ti říká, že máš příznaky epilepsie (ev. popisuje jaké).

Dekuji mockrat, koukala jsem primo do zakona k prijeti pčr a je tam že nesmí byt epileptik a člověk s epi syndromem prave.
Bohužel s mojí školou a dalsim studiem navazujici na policajni skolu je tezko najit neco jineho ani jsem o jinem oboru nepremyslela.
Byl to muj sen a ted bohuzel komplikace…snazim se ted telu vsechno kompemzovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.3.18 15:14

Jeste me napadla otazka jaky muzpu byt priznaky epi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
25.3.18 19:55
@Zinka9661 píše:
Jeste me napadla otazka jaky muzpu byt priznaky epi? :nevim:

no zachvaty preci. Ta skola by mela mit definovano, co se za epilepsii povazuje a co ne - to muze mit kazdy pro sve potreby definovano jinak. predpokladam, ze budes muset byt bez zachvatu bez lecby nejake
konkretni obdobi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
12.8.18 17:26

Prace - epi zachvat

Dobrý den , tak se vracím se svým příspěvkem… měla jsem jeden epi zachvat je to už déle než rok..zachvat byl provokovany… od té doby ťuk ťuk nic..doktorka mi vrátila ridicak a povolila mi noční směny jelikoz jsem měla třikrát za sebou eeg v pořádku.
Myslíte že mohu tu hnusnou udalost vypustit ? Jaké je riziko opakování? A chci se zeptat jestli pro me platí ještě nějaké pracovní omezení.diky a hezky den vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3662
12.8.18 18:34
@Zinka9661 píše:
Dobrý den , tak se vracím se svým příspěvkem… měla jsem jeden epi zachvat je to už déle než rok..zachvat byl provokovany… od té doby ťuk ťuk nic..doktorka mi vrátila ridicak a povolila mi noční směny jelikoz jsem měla třikrát za sebou eeg v pořádku.
Myslíte že mohu tu hnusnou udalost vypustit ? Jaké je riziko opakování? A chci se zeptat jestli pro me platí ještě nějaké pracovní omezení.diky a hezky den vsem

Na bráchu to taky prislo cirou nahodou.Nikdo epi doma nemame.Proste zachvat venku.Pak rok a pul nic. Pak dalsi a pak treba par dni nic,pak dalsi zachvat.Ted neměl nejdyl asi 4roky a pred mesicem měl dva.Jo,a léky normálně bere.Práce omezená.Ridicak nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
12.8.18 18:38

Epi

@Dojcanis a dostal léky hned po prvním záchvatu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí