Epileptický záchvat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3662
12.8.18 20:23

@Zinka9661 zkolaboval venku .Měl rozbitou hlavu.Prevezli ho do nemocnice,tam mu zjistili ,že to je epilepsie a léky předepsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.18 21:18

Ja měla rozestup mezi prvním a druhým záchvatem pět let. Oba ve spánku. Po prvním jsem byla hospitalizována a pak predana do péče ambulantní neuroložky. Každého půl roku kontrola, vždy po roce EEG. EEG vždy ok, problémy ani další záchvaty nebyly, tak bez léků, zákaz nočních směn, řidičák jsem nikdy neměla, jinak by mi ho pozastavili. Po roce bez záchvatu vrácena možnost nočních směn. Po pěti letech druhý, z mého pohledu menší záchvat. EEG stále ok, doktorka mi řekla, že je to buď a nebo. Že mi může napsat léky a já je budu brát doživotně. Nebo budu dál bez léků s velkým vykřičníkem a buď záchvat přijde, nebo už taky nemusí. Jsem bez léků, změnila jsem totálně životosprávu, nepiju alkohol, neponocuju (změna zaměstnání), vyhýbám se stresům, chodím na neuro každý půlrok na kontroly.
U mě bylo rozhodující, že nemám změny na EEG, proto byla možnost volby, jestli léky nebo ne.
Prosím anonym, citlivé údaje.

• Citovat
  • Upravit
1137
13.8.18 08:21

Já jsem měla první 2 záchvaty před 9 lety. Okamžitě mi nasadili léčbu, pozastavili řidičák. Po roce bez záchvatů mi jej vrátili. Předloni jsme začali léky pomalu vysazovat, nicméně jsem měla 2 malé záchvaty, takže se léčba hned vrátila na obvyklou dávku. Od té doby nic, funguju normálně, řídím. Maximálně dodržuju doporučenou životosprávu, EEG mám čisté. Už nikdy nehodlám prášky vysadit, nestojí mi to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.18 13:59

prosím dotaz, motání hlavy

Napadlo mě že se zeptám tady. Mám totiž strach, doteď jsem byla absolutně zdravá, prostě perfektně, a to i přes to že mám hodně nezdravý životní styl.
Poslední dobou, cca dva měsíce možná, mám strašně nepříjemné stavy - hlavně v posteli, když si lehám nebo se obrátím z boku na bok, přetočím se…najednou jak kdyby se mi v hlavě a v očích všechno zhouplo. Takový pocit, jak když se vám točí hlava. Netrvá to moc dlouho, ale už se mi to stalo i v práci u počítače.
Vím že je těžko dělat diagnozu tímto způsobem, ale kdyby se tu objevil někdo, koho by napadlo co to může být, resp. na jaké vyšetření si zajít?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
3743
13.8.18 14:08
@Anonymní píše:
Napadlo mě že se zeptám tady. Mám totiž strach, doteď jsem byla absolutně zdravá, prostě perfektně, a to i přes to že mám hodně nezdravý životní styl.
Poslední dobou, cca dva měsíce možná, mám strašně nepříjemné stavy - hlavně v posteli, když si lehám nebo se obrátím z boku na bok, přetočím se…najednou jak kdyby se mi v hlavě a v očích všechno zhouplo. Takový pocit, jak když se vám točí hlava. Netrvá to moc dlouho, ale už se mi to stalo i v práci u počítače.
Vím že je těžko dělat diagnozu tímto způsobem, ale kdyby se tu objevil někdo, koho by napadlo co to může být, resp. na jaké vyšetření si zajít?
Děkuji.

Zašla bych k praktickému lékaře a on může odeslat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
13.8.18 20:41
@Zinka9661 píše:
Dobrý den , tak se vracím se svým příspěvkem… měla jsem jeden epi zachvat je to už déle než rok..zachvat byl provokovany… od té doby ťuk ťuk nic..doktorka mi vrátila ridicak a povolila mi noční směny jelikoz jsem měla třikrát za sebou eeg v pořádku.
Myslíte že mohu tu hnusnou udalost vypustit ? Jaké je riziko opakování? A chci se zeptat jestli pro me platí ještě nějaké pracovní omezení.diky a hezky den vsem

melo by to byt dobre. Na jeden zachvat za zivot ma narok kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
13.8.18 20:45
@Anonymní píše:
Děkuji.

V tomhle případě to od boku střelit půjde - pravděpodobně se jedná o benigní paroxysmální polohové vertigo - googli BPPV. Dělají se na to repoziční manévry - lépe u neurologa, ale postupy nejspíš vygooglis take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.19 19:18

Dobrý večer všem :hug: před čtyřmi měsíci jsem prodělala první záchvat v 27 letech. Trvající 12 minut. Byla jsem dlouho bez vědomí. Na EEG abnormální nález. Nasadili mi léčbu a teď čekáme co dál. Od záchvatu mě neustále bolí hlava, bolest je putujici po celé hlavě. Mám jak kdyby zkreslené vidění. A neustále mi lupe v uších. Hodně mě to omezuje v životě. Nemá s tím někdo zkušenosti? Na magnetické nic nebylo, měla jsem jakousi asi jednoduchou bez kontrastní látky. Necítím se od záchvatu dobře, jsem už zoufalá a pomoc hledám všude :oops:

• Citovat
  • Upravit
13
26.10.19 11:10
@Anonymní píše:
Dobrý večer všem :hug: před čtyřmi měsíci jsem prodělala první záchvat v 27 letech. Trvající 12 minut. Byla jsem dlouho bez vědomí. Na EEG abnormální nález. Nasadili mi léčbu a teď čekáme co dál. Od záchvatu mě neustále bolí hlava, bolest je putujici po celé hlavě. Mám jak kdyby zkreslené vidění. A neustále mi lupe v uších. Hodně mě to omezuje v životě. Nemá s tím někdo zkušenosti? Na magnetické nic nebylo, měla jsem jakousi asi jednoduchou bez kontrastní látky. Necítím se od záchvatu dobře, jsem už zoufalá a pomoc hledám všude :oops:

Ahoj, taky jsem prodělala jeden a je to asi dva roky, též jsem pod příspěvky psala a hledala pořad odpovědi na moje problémy, zeptám se te? Nemůže to být v hlavě? Není to vůbec žádná ostuda, je to opravdu špatný zážitek a nic pěkného, ale já mám do dneska z toho hrozny strach, ale hodně dlouho mi trvalo, než jsem přestala každý den hledat tisíc příznaků prichazejiciho záchvatu… sama vím, ze ty příznaky jsou opravdu skutečne… několikrát mě odvezla RZ protože jsem byla přesvědčena ze je to ono, až když mi sestřička jednou vynadala, ať koukám žít normální život, ze jsou lidi který by tohle považovali za maličkost… tak jsem začala trochu s tímhle pracovat… chce to odpočívat, nestresovat se a nic nehledat, protože oni ti pak bude ještě hůř, občas na čerství vzduch a zkusit žít dál ☺️️ Měj se krásne, ať vše dobre dopadne :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.19 11:15

@Zinka9661 jako takhle jsem v pohodě, nebýt těch bolesti, ani nevím, že se mi něco stalo. Jsem docela flegmatik a každou špatnou věc co se mi v životě stala jsem velmi rychle vypustila. Doktorka mi taky říkala, že to může být že stresu, ale ten vážně nepocituju. Trošku si i myslím, že se mi už nic takového nestane :) :) spoléhám se na ty léky. Režim nějak neřeším, dělám jak se mi chce.

• Citovat
  • Upravit
10
14.2.22 08:41

Záchvat včera

35 let, nikdy se to nestalo. Včera odpoledne jsem šla s přítelem ven. Necítila jsem se moc dobře. To jsem ale pricitala kocovine, ztrátě práce, tomu jak jsem Poslední (nejen) dny žila, žádné jídlo, jen chlast.

Nebylo mi dobře doma, na zastávce už jsem zvazovala, že si to pivo koupíme jen domů. No jela. Tak za 5 stanic ven, bylo mi čím dál hůř, nejistota nohou a rovnováhy apod. To se mi už ale dělo dřív.
Jenže v ulici strašně svítilo do očí šikmé slunce. Objasnil mě, ale to je normální. Pak jsem se podívala na nápisy na té osvětlené straně, najednou jsem nemohla zaostřit, ale spíš se mi začaly jakoby splývá. Pak jsem seděla na zemi, přítel k s mrti vyděšený, sanitka už. Po nějakém přetahování jsem s nimi jela na urgentní příjem. To bylo asi v 5 odpo. Krev, infuze. Čekání Pak na CT. Dohromady jsem tam byla v čekárně byla 8 hodin než došli k tomu že Krev normální, mozek taky!!! Dali mi zprávu, revers a šla jsem.

Zvláštní že se mi s mozkem a celkově něco událo. Jak jsem předtím nemohla skoro už jít, tam jsem pochodovala úplně v klidu, netrasla se mi ani ruka.

A příčina? Ten životní styl.

Může mi ale někdo objasnit, proč jsem se nemohla vzdát aspoň té vodky a chtěla jen ležet, a dnes jsem tu jak xiperka? Jindy by se zavřely dveře a už bych běžela. Byla jsem taková laxni a teď jsem to otočila? A ne, není to strach z dalšího. Na mě nefungovalo nic. A teď sama…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
24.11.22 09:25

Měla jsem 3×, dvakrát bohužel venku, takže nemocnice, jednou doma naštěstí. Vždy to bylo v těžké kocovine. V nemocnici jsem hned dala revers samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.23 18:00

Epi zach

Moc dobře tohle znám dělám noční ještě ke všemu které vůbec nesmím dělat. Ale mám takový problém a dotaz říkal jsem paní doktorce že bych chtěl napsat jednorázové pleny pro dospělé ale že mne musí prohlédnout a nevím co na mne uvidí snad jak mne pleny budou snad slušet nebo nevím je mám problém jak u malého záchvatu tak i u většího záchvatu že se pomocim prostě to jinak nejde udržet dneska když jsem přišel z práce tak jsem začal mít epi záchvaty a byla mne dana plena ale nohy jsem měl vázaný k sobě jako by do kozelce ale nevím proč mne to tak udělali v té nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
65168
24.8.23 18:03
@Anonymní píše:
Moc dobře tohle znám dělám noční ještě ke všemu které vůbec nesmím dělat. Ale mám takový problém a dotaz říkal jsem paní doktorce že bych chtěl napsat jednorázové pleny pro dospělé ale že mne musí prohlédnout a nevím co na mne uvidí snad jak mne pleny budou snad slušet nebo nevím je mám problém jak u malého záchvatu tak i u většího záchvatu že se pomocim prostě to jinak nejde udržet dneska když jsem přišel z práce tak jsem začal mít epi záchvaty a byla mne dana plena ale nohy jsem měl vázaný k sobě jako by do kozelce ale nevím proč mne to tak udělali v té nemocnici.

nějak to nemá ani hlavu ani patu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast