Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chci se zeptat, která z vás používala Epino balónek a opravdu pomohl?? Je mi až divné, že jsem na něj neslyšela ještě nic negativního. Chtěla bych začít s masirovanim hráze a cvičením s Epinem, mám totiž desnou hrůzu z hojení po natrhnuti či nastrizeni.
Upraveno administrátorem 30.6. 18.50 - inzerce
Já na Epino nedám dopustit. Neměla jsem nacvičeno ani maximum a porodila jsem bez nástřihu a natržení. Malá měla obvod hlavičky 34cm a vážila 3,5kg. Měla jsem z porodu dost strach, protože jsem docela drobné postavy a nakonec pro mě bylo to samotné tlačení z celého porodu nejjednodušší. Prodávat ale nebudu, protože plánujeme ještě druhé dítě, takže ho určitě ještě využiju.
@kaja7 ahoj, zkušenost s ním nemám, jsem poprvé těhotná, ale taky mě to zaujalo. Podívej se na bazárek maminky maminkám, prodávají tam hned 3 holky. ![]()
Mám zkušenost, nacvičila jsem 29 cm, malá měla 34 cm a 3050 g. Měla jsem jen 1-2 stehy, prostě jen malou trhlinku rychle zahojenou. Hlavně mi pomohl psychicky, že jsem šla k porodu dobře připravená.
Ahoj, mně balónek taky pomohl, hlavně psychicky ![]()
A klidně bych ho prodala, další dítě neplánujeme, napiš SZ, jestli máš zájem ![]()
To je dobré téma. a nemáte někdo po porodu problémy s únikem moči, když jste se takhle roztahovaly? já když třeba hodně vyskočím tak jo, epino jsem nepoužívala a rodila císařem.
Cvičila jsem s epinem 2×, spokojenost velká, doporučuju všema deseti. Hlavně u druhého porodu nedocenitelná věc (moct hned sedět, nic nemuset řešit, hodně to usnadní poporodní adaptaci a péči o sebe, mimčo a další dítko). Rodila jsem 2× normálně, problémy nemám vůbec žádné s ničím, muž tvrdí že žádná změna ![]()
Já taky doporučuji. Natrénovala jsem na 9-10cm a malá měla 3,7kg a hlavičku 34,5cm nemám ani jeden steh
Na další dítko určitě pořídím znova.
Nevím, jestli mi pomohl, ale porod jsem měla krásný bez jediného stehu. ![]()
@kaja7 Moc ti ho doporučuji. Nemám to tedy přímo vyzkoušené na sobě. Ale dcera s Epi-nem cvičila, rodila úplně úžasně. Já jsem viděla porodů stovky(pracuji v porodnici) a je to hodně velký rozdíl- porod po cvičení a bez cvičení s Epi-nem. I dcery porodník to komentoval slovy, že je to kurňa rozdíl. Jako prvorodička dcera vnučku vytlačila na dvě kontrakce- za tři minuty, bez nástřihu a poranění. Vnučka vážila 3300. Dcera tvrdí, že to byla její nejlepší investice ohledně těhotenství a porodu.
@babča8 jéé, to ráda slyším, také cvičím, mám natrénováno 9cm
, termín za týden tak uvidíme ![]()
@Anonymní píše:
A kolik se tak pohybuje cena nového?
http://www.epino.cz/ 2 300 ta levnější verze, naprosto stačí
Já měla vždycky z druhé ruky, pak jsem ho prodala zase, takže mě vždycky stálo tak 300-400Kč + gel a kondomy. Když koupíš nové, tak se pak prodává zhruba za 1600.
@kaja7 mám za sebou 2 porody, před kterými jsem používala epi-no a ani jednou nedošlo k poranění ani nástřihu, jednou jsem měla 1 steh (malinká vnější oděrka), podruhé ani to ne
takže za mě jo ![]()