Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, dneska ráno jsem tak přemýšlela nad tím, když mi prdne plodová voda doma, tak co to zanechá.
Kdysi jsem tady v nějaké diskuzi četla, že dotyčné praskla voda doma v posteli a měli po matraci. Z toho mám trochu strach, neměli jsme zrovna levnou matraci a bylo by mě jí líto. Nebo třeba sedačky ![]()
Jaké máte zkušenosti vy?
@Lejaa si asi budes muset dat poreventivne pod prosteradlo prebalovaci podlozky ![]()
Mě rupla v posteli a postel přežila, a to to ten můj trouba vydrhnul jen ručníkem ![]()
Jinak ta přebalovací podložka je dobrej nápad, ale věř že to teda nepobere
spíš nepropustná podložka, pogumovaná zespodu, syn jí má na posteli, je velká 90×200 stála asi 200 Kč. No a v době porodu jsme si pořídili novou sedačku a já na ní sedala pouze z ručníkem nacpaným mezi nohama ![]()
Jo, ta nepropustna podlozka pod prosteradlo je dobry napad. prodavaji se ve zdravotnickych potrebach.
sedacka to podle me prezije lip. u te matrace je ten problem, aby nezacala plesnivet, zalezi, jaky mate material.
Zničením nábytku bych se nezabývala
, dítě tě za celý život bude stát beztak mnohem víc
. Pokud teda nechceš sedět a spát na zemi pro jistotu. Navíc ti ani voda nemusí doma rupnout. Mně praskla voda doma v posteli, vzbudilo mě to a stihla jsem vylítnout, takže to schytalo v podstatě jen prostěradlo. Pak bylo teda po cestě mokro, jak jsem chvátala na toaletu. To se vytřelo a pak už jsem se po bytě šourala s ručníkem mezi
.
Ještě poslední věc - muž pořád vzpomíná na to, jak plodovka krásně voněla, prý po miminku (vyšetřoval, jestli jsem se nepočůrala
). Takže si říkám, že nábytek by se snad dal vysušit a vyčistit, možná jsem teda prase, ale nic životu nebezpečného to snad není, ne? ![]()
No tak si tam dej gumové prostěradlo, pokud máš strach. A mi teda praskla voda jen jednou a najednou to vše nevyteklo, hlavni vlna přišla až napodruhé.
Haha. Taky jsem nad tím dumala, ale naštěstí mi nakonec praskla voda v obchodě při nakupování.
![]()
Taky jsem po návratu z porodky očuchávala postel a nic jsem necítila, ani flek, tam nezůstal ![]()
Tak si dej pod prosteradlo do oblasti zadku prebal. podlozku
, kdyby to prislo ve spanku. Jinak si myslim, ze se stihnes zvednout
- mne prdla přes den, když jsem si sedla (na sedacku), hned jsem se zvedla, takze mi to teklo po nohách, na sedačce nevim zda něco ulpelo, nejak jsem mela jiny starosti.
Potom se voda tak jako vychrstavala ven, jako kdybys otevírala a zavírala kohotek
, v aute jsem si sedla na prebal. podlozku a byla jenom mirne vlhka, asi to pobrala vlozka.
To neres ![]()
Nebo si kup chranic matrace, ten uzijes, az budes dite ucit spat bez plenky.
@Cuarentena to je dobry
. Ja si kolikrat rikala, ze je az s podivem, ze jsem nikdy nikde nepotkala zenskou, který by rupla nekde venku plodovka. A to se pohybuju po meste, porad mezi lidma, tehotnejch mraky, ale zadnou s flekem na zadku jsem v zivote nevidela. Toho jsem se bala ja, ze se mi to stane, protože mi ke konci teh. vůbec nic nebylo, lezla jsem denne venku, po kramech apod., tak jsem se obavala, aby se mi to nestalo nekde venku.
Nakonec doma, po prijezdu z fotbal. zapasu staršího syna ![]()
Mně rupla na sedačce v obýváku - a v pohodě, a to jsme tehdy měli látkovou, ne koženou. Naštěstí to bylo, jako bych se lehce počůrala a tu černotu (měla jsem plodovku zakalenou, úplně černou), chytlo prostěradlo na ní. Celé dny jsem musela ležet, tak jsem se válela v obýváku ![]()
Manžel pak sedačku v době, co jsem byla v porodnici, vyčistil a nemáme tam ani flek
Ačkoli už je sedačka na chalupě ![]()
Ten chránič matrace máme jen malinký pro prcka do postýlky..
Díky za rady, no holt budu muset doufat, že matrace to přežije kdyžtak
protože mě by ta přebal. podložka asi nepomohla - v noci se hrozně melu a cestuju po posteli ![]()
Ta sedačka by byla asi horší.. Asi začnu sedávat jen s ručníkem mezi, jako @AstraG ![]()
Jinak mě pobavilo to od @Cuarentena, že prdla voda naštěstí v obchodě
To musela být radost…:-D
@Cuarentena píše:
Haha. Taky jsem nad tím dumala, ale naštěstí mi nakonec praskla voda v obchodě při nakupování.![]()
Tak to musel být teda docela šok
![]()
Blbá otázka, ale zeptám se…
Kolik tak tý vody vyteče? Když má ženská třeba kalhoty, tak se to stačí vsáknout do nich, nebo je jí víc a vyteče až na zem? ![]()