Indukce porodu po císařském řezu

613
27.6.13 15:47

Indukce porodu po císařském řezu

Zdravím holčiny,
chtěla jsem se zeptat jestli máte s tím některá zkušenosti. Já jsem u první dcerky měla porod vyvolávaný, ale zkončil akutní sekcí kvůli nepostupujícímu porodu. Teď v úterý mám nastoupit na preindukci dilatany, že to zkusí vyvolat, prý tam moc šance není, že to vyvolají, protože musí dát minimální dávky vyvolávacích tablet. Tak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
27.6.13 15:51

Proč chtějí vyvolávat? Jizvu máš v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
27.6.13 15:53

@Novire Já nevím, o jizvě mi nikdo nic neříkal jestli je OK. Chtěla jsem rodit normální cestou radši než císařem. Taky mi říkali, že císař můžou udělat vždycky tak nevím. Jinak chtějí vyvolávat pro gestační hypertenzi a gestační diabetes před termínem porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.6.13 15:58

POkud by jizva nebyla v poradku, tak by te 100% hnali na planovaneho cisare… je pravda ze u zen po cisari se musi s vyvolavanim velmi opatrne… protoze kontrakce vyvolavane umele jsou casteji nekoordinovane a intenzivnejsi nez pokud nastoupi prirozene… takze se priprav na to, ze budes celou dobu privazana na monitoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
27.6.13 16:02

@Agrion aha, snad to proběhne v pořádku. Spíš mi doktorka říkala, že když se poprvé porod nepovedl vyvolat tak teď taky z větší pravděpodobností se nepovede vyvolat a zkončí zase císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
27.6.13 19:53
@PetulaM píše:
@Agrion aha, snad to proběhne v pořádku. Spíš mi doktorka říkala, že když se poprvé porod nepovedl vyvolat tak teď taky z větší pravděpodobností se nepovede vyvolat a zkončí zase císařem.

ja jsem zatim na zacatku tehotenstvi, ale mela jsem uplne stejny porod prvniho ditete tak jak popisujes, navic pak komplikace s prasklou jizvou, zanety, hematomy atd…takze jsem se ptala, zda bude u me mozny normalni porod, cisare nechci…gynekolog rekl, ze dle jeho zkusenosti vetsina druhych porodu pak taky konci cisarem, tak me moc nepotesil:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.6.13 20:32

No, tak upřímně, já bych si teda porod vyvolávat v Tvém případě nenechala. Radši císař, než riskovat průšvih. Každopádně přeju, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
27.6.13 21:44

@liky taky tomu nedávají moc šance, že se to rozjede samo… Ale chtějí to zkusit… Snad ví co dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
27.6.13 21:45

@BellinkaX Doktoři sami jsou toho názoru, že to je lepší zkusit vyvolat než hned dávat císař… Jiný doktor jiný názor… to je těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.6.13 22:44

@liky Je to pravda… a ja jsem bohuzel prave ten pripad :( Prvni porod jsem mela vyvolavany v terminu pro pocinajici insuficienci placenty (miminko posledni 4 tydny vubec nepribyvalo, malo plodovky atd.) a skoncil akutnim cisarem pro tezkou bradykardii plodu… nacez jsem 4 mesice pote otehotnela neplanovane znovu, cimz jsem sveho gynekologa opravdu nepotesila :lol: Cele tehotenstvi presto, ze bylo vedeno jako rizikove bylo probehlo ok, pravidelne jsem chodila na UZ jizvy a vse bylo v poradku, takze jsem chtela zkusit porodit normalne… sice mi nabizeli planovaneho cisare, ale v zasade nebyli proti to zkusit prirodni cestou… kolem terminu mi zacali vyhrozovat opetovnym vyvolavanim, coz jsem nakonec nevydrzela a lupla do sebe ricinovy koktejl, ktery prinesl kyzeny efekt a opravdu kontrakce vyvolal… pro nepostupujici porod jsem ale nakonec skoncila opet se sekci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
27.6.13 22:48

@PetulaM Ja jsem toho sameho nazoru… aspon to zkusit.Kdyz to nepujde tak sekci muzou udelat kdykoliv znovu… Alespon pro me to bylo psychicky hodne dulezite, ze me to nechali alespon zkusit, i kdyz to nakonec dopadlostejne jinak.
Navic mi moje porodni asistentka, ktere si hodne vazim vysvetlovala, ze je to dulezite i pro miminko, ze proste potrebuje trosku porodniho „stresu“…dat mu kontrakcema najevo, ze se neco zacina dit… ne ho z nicehonic vytahnout necekane z bricha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
28.6.13 12:57

@Agrion tak to jsem ráda, že je někdo stejného názoru jako já… Taky tě strašili, že se to většinou nepovede, když první porod je nepostupující?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
28.6.13 13:00

@Agrion a jaké ti dávali dávky těch vyvolávacích tablet? Říkali mi, že mi můžou dát opravdu malé dávky kvůli císaři. Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
28.6.13 15:36

@PetulaM Varovali me, ze to takcasto byva… a meli pravdu :nevim: Nakonec to u nas tak bylo :nevim: Bolesti jsem dostala v patek vecer a v pondeli nad ranem jsem otevrena na necelych 5 cm a totalne vycerpana o cisare skemrala :nevim: Doktor mi rekl, ze kontrakce jsou dostatecne silne (ani jsem zadny oxytocin nedostala) ale, ze se cipek presto neotvira - pravdepodobne z duvodu cervikokorporalni dystokie a ze mame 2 moznosti - bud jeste pridat oxytocin a zkusit pockat jestli cipek praskne, nebo udelat sekci rovnou… s cimz jsem souhlasila…
Mne nakonec vyvolavaci tabletku dat nemuseli… supla jsem do sebe doma ricinovy koktejl a kontrakce se rozjely sami. Cimz Te rozhodne nenavadim to taky zkusit… uz bych to nikdy neudelala protoze mi po nem bylo neuveritelne zle :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
28.6.13 17:29

@Agrion Tak to bych taky souhlasila se sekcí.. No v úterý mi dají ty tyčinky s dilatany a pak se prý uvidí… tak nevím jestli plánují, když tak sekci rovnou ve středu, nebo mě ještě trochu potrápí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí