Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky prosim Vás plodovku bych jako prvorodička poznala akorát kdyby mi vyloženě praskla a vytekla ze mě louže vody, ale včera jsem zkoušela maloho vyhnat svařákem se skořicí a horkou vodou, včera jsem měla 3 hodiny bolesti po 7 až 6 minutách, pravidelné, ale do rána ustali, ale od rána mam hodně vodnatého výtoku ale opravdu hodně, hlenová zátka mi odchází už 3.den, nevim jestli může jít o výtok třeba smíchaný s plodovkou? myslela jsem jen že je to tekutina, je toho hodně když se postavim a chvilku jdu, nebo když mam nějakou námahu i v leže.. Omlouvam se za popis ![]()
Ja byla druhorodicka a ze je to plodovka mi doslo az po peti hodinach
budiz mi utechou, ze to bylo v noci a brala jsem globule na mykozu
k veci, v leze to teklo, kdyz jsem se postavila tak toho vylitlo vic, za chuze to kapkalo
byla to opravdu krasna cista voda, sympaticky vonela ![]()
vytok byl vzdycky hustsi lepivejsi a nevonel
ale doporucuju kontrolu v porodce, muze tect voda a kontrakce dlouho nic a nekdy jim musi v nemocnici pomoci
po 12h davaji atb do zily
Ze mě tekla voda v leže jen na zádech, na boku ne. A jakmile jsem se začla v leže víc hýbat. Ve stoje to byly potoky. A byla čirá a přišlo mi, že je cítit jako čerstvě vyklepnuté vejce ![]()
Ale s jistotou ti to řeknou jen v porodnici. Když jim přineseš vložku s tekutinou, udělají test
Taky mi to takhle teklo. Jela jsem do porodnice kde udělali test jestli to je plodová voda. Nebyla. Přijeli jsme domů a za cca 4 hodiny jsme její znova už s kontrakcema a za chvíli se prcek narodil
@Andrej91 moje plodovka byla zelená, takže neporadim
ale jestli máš pochybnosti, tak obyč vložku a pak to zanést do porodky, udělají jednoduchý test ![]()
Já ji měla tu čest vidět jen jednou a byla krásně narůžovělá. Jestli máš pochyby, tak do porodky na test ![]()
Ze me plodovka pomalicku odtekala asi pul dne, chvilkami nic a pak zase trosicku, byl to pocit jako bych se porad pocuravala a neslo to zastavit
Jak vonela si uz nepamatuji, ale urcite vypadala jinak nez vytok..byla pruhledna a naruzovela.
U me to byla taková lehce naruzovela voda s bílými kousky… A sladký „zápach“
praskla mi kdyz sem spala ![]()