Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, ráno v 8 hodin jsem byla na kontrole v porodce, vše bylo v pořádku a co jsem přijela domů mám stupňující se bolesti jako při MS, které my vystřelují do kříže. Jsem 39+1. Dávala jsem si horkou vanu, ale nezabrala a ani nic nerozjela je to pořád stejné jen bolesti jsou o trochu silnější.
Docela jsem zmatená a nevím co s tím? Bolesti přichází strašně nepravidelně někdy po 5 min. pak zase jedna po 10 min. nic pravidelného a netrvají dýl než cca 30 sekund. Myslíte, že jsou to jen poslíčci nebo mám jed pro jistotu do porodky???
![]()
No, já být Tebou, tak jedu…neřekli Ti na kontrole, že už se otevíráš???
@Ivulka88
jestli to nemas do porodky hodne daleko, tak bych zustala doma a stopovala kontrakce.
mas kdyz tak k dizpozici pohotovy odvoz?
@Ivulka88 mužou to být poslíčci nebo porod.. ale pokud to není pravidelné, do porodnice bych nejezdila.. tohle může trvat i dva dny než se porod rozjede.. ale jestli chceš být klidnější, zavolej tam a zeptej se..
@Ivulka88 já bych jela až budou nějakou dobu po těch cca 5min - a zkoušet dávat pořád teplou sprchu (koupel).. a zkusit zavolat do porodnice kdy tak jet, já měla jet až budu mít kontrakce cca po pěti minutách po dobu dvou hodin…rodila jsem 39+2
přeju hodně štěstí a rychlý porod ![]()
Pro jistotu bych zajela nebo minimálně volala a poradila se přímo s nimi za to nic nedáš… Vždy je lepší jet 5× zbytečně než něco zanedbat ![]()
@Vermion píše:
No, já být Tebou, tak jedu…neřekli Ti na kontrole, že už se otevíráš???
Ne říkal, že je vše v pořádku žádná změna od minule…
Tak nevím v tom aby se čert vyznal… ![]()
@poosleda píše:
@Ivulka88 mužou to být poslíčci nebo porod.. ale pokud to není pravidelné, do porodnice bych nejezdila.. tohle může trvat i dva dny než se porod rozjede.. ale jestli chceš být klidnější, zavolej tam a zeptej se..
No já jsem si říkala, že nebudu zbytečně plašit, když bolesti nejsou pravidelné jen mě trochu vyděsili ty bolesti vystřelující do kříže..
Asi ještě počkám.. ![]()
Hlavně klid
Porodit už můžeš kdykoliv
Pokud se jinak cítíš dobře, nekrvácíš, neteče ti voda, normálně cítíš pohyby, tak zatím vydrž
Můžou to být kontrakce a taky nemusí. Pokud ty stahy budou pravidelné a potrvá to třeba hoďku či dvě, tak vyraž do porodnice
Když se ti něco nebude zdát v pořádku, tak radši hned.
Neudělali ti Hamiltona, že bolesti začaly krátce po kontrole? Já bych čekala na pravidelnost a dala na svůj instinkt.
Zkusila bych aspoň zavolat, co si o tom v porodnici myslí. Ale pokud to není pravidelné, tak to spíš budou poslíčci. Já to takhle měla týden před porodem, 3 dny v kuse jsem měla bolesti po 3-12 minutách, vana nepomáhala, do porodnice jsem jela v domnění, že budu rodit a ono prd, poslali mě domů a po těch 3 dnech to přešlo, nakonec jsem rodila přesně na termín. Zavolej a uvidíš, co ti řeknou ![]()
@micelinka píše:
Neudělali ti Hamiltona, že bolesti začaly krátce po kontrole? Já bych čekala na pravidelnost a dala na svůj instinkt.
Ne toho nejspíš nedělal jen kontroloval čípek, hlavičku atd. Myslím že by mě před Hamiltonem upozornil doufám… ![]()
@Ivulka88 píše:
Ne toho nejspíš nedělal jen kontroloval čípek, hlavičku atd. Myslím že by mě před Hamiltonem upozornil doufám…
no, jsou takoví experti, kteří neupozorní ale Hamiltona bys určitě poznala ![]()
@Ivulka88 bohužel spousta doktorů na to neupozorní. Dostala si z kontroly zprávu? Tam by to bylo.