Porod ve Zlíně nástřih a šití

705
25.6.13 11:14

Porod ve Zline nastrih a siti

Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o zkusenosti se zlinskou porodnici.Jde mi hlavně o to, zda dělají nastrih automaticky a jestli opravdu siti tak šíleně bolelo. Procetla jsem uz hodně diskuzi, a vyšlo mi z toho, že samotný porod není tak strašný, jako nasledne siti. Začínám mít z toho trochu obavy, tak snad mě některá uklidnite :) Děkuji za každou zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1716
25.6.13 11:21

Ja jsem rodila v Brne, ale nemyslim, ze ve Zline sijou nejak jinak nez tady :lol: Jen k tomu siti - me sili hodne vevnitr i venku. Jo, citila jsem to, ale horsi nez porod to fakt neni :mrgreen: Kekonci uz vetsinou nepusobi ten umrtvovak, tak to proste citis, ale fakt neni ceho se bat. Ja jsem mela asi deset stehu, takze posledni dva, tri uz urcite byly „zaziva“ a teda vrtani zubu je mnohem horsi. Je to spis o tom, ze ten porod clovek tak nejak nevnima, pak to siti uz jo, tak to vsem prijde hruza. Neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

Já jsemr odila ve Zlíně dvakrát. Poprvé mě nastřihli, ale to už jsem byla stejně natržená, dokonce i vevnitř. Šití příjemné nebylo, ale myslím, že mi to umrtvili, jenom ty poslední stehy byla takové citlivější. Ale po tom, co si člověk přestojí u porodu, už je to nic. Podruhé to byla taková rychlost, že mě ani nestihli nastřihnout, ale přišlo mi, že se k tomu PA ani nechystala. Šití bylo nepříjemné, ale to, když si do mě vždycky při kontrakci hrábla PA, aby zjistila, jak se otvírám, bylo mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376

Tak si řekni sama jak to chceš. Např, at nástrih dělají jen pokud to bez něj nepůjde nebo at používají nestipavou dezinfekci a lokální umrtvení na to síti. Já měla porod strašný, nástrih na asi 11 stehů a stopky me akorat poslední dva, ta kůže tam byla tak tenpucka, že už to nešlo umrtvit:-) neboj se zbytečně. Soustred se na štěstí s miminkem po porodu. Zbytečným strachem si akorat ublizis.

Příspěvek upraven 25.06.13 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
25.6.13 11:22

@petulatko Popsalas to naprosto výstižně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
25.6.13 11:46

Já jsem rodila ve Zlíně a absolutní spokojenost. Porodní asistentka moc příjemná paní, vše mi vysvětlovala, dělala mi aormamasáže, pustila příjemnou hudbu, pořád mě tahala do vany, že to pro mě bude příjemnější. Jsem bez nástřihu i bez šití a to měla malá 3,40 :-) I na pokoji byly všechny sestřičky výborné. Nosily mi jídlo celou dobu až na pokoj, vždy odnesly, ptaly se jestli něco nepotřebujeme v kantýně, atd. No prostě super, radily nám jak děti noit, když je bolí bříško, jak na kojení a kromě jedné sestry, která se tam jenom jednou mihla, jsem narazila na samé úžasné bytosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.6.13 11:51

No nastrih je ve vetsine pripadu docela zbytecny, ale vime jak to v CR chodi - casto strihaji zbytecne. Pokud ho nechces, musis se ozvat. Soucasne je ale dobre neco pro to udelat, neco zvladnes doma sama - muzes masirovat hraz, nebo si poridit Epino (hod si do googlu), konkretne to epino muzu vrele doporucit, nevim co je nastrih, ale ani siti a je to pocit k nezaplaceni, kdyz te dole nic neboli a muzes se plne venovat miminku. Nastrih byva casto i velky zasah do psychiky zeny :nevim:

taky hraje roli vedeni porodu, tlaceni na koze proti gravitaci tomu tak moc neprospiva, jsou mnohem vriznivejsi polohy, treba na porodni stolicce, ve visu, podrepu, v klece, nebo aspon polosede, hlavne se nenechat polozit - to je poloha vyhodna pro porodnika - aby dobre videl a mohl strihat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
25.6.13 11:57

Já jsem ležela dobrovolně, PA mě spíš nutila do kleku. Jenomže pololeh byl pro mnohem příjemnější. Žádná koza nebyla, nohy mi držel manžel a PA. I přes natržení vevnitř a rpzsáhlejší šití u prvního, jsem hned druhý den v pohodě seděla. Každá žena to snáší jinak. A zásah do psychiky bylo spíš neustále řvoucí dítě a nevyspání, protože jsem neměla mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
25.6.13 12:09

Suik - četla jsem o olejiccich na masáže hráze, tak se do toho ještě pustím a jdu mrknout na Epino, děkuju.
A ostatním - holky, moc děkuju za názory:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
25.6.13 13:58

Taky jsem nerodila ve Zlíně, ale ve Valmezu. Nastřihávali mne a šití mne u prvního porodu nebolelo. U druhého to jen sem tam táhlo u posledních stehů. Bylo jich totiž dost, malá byla veliká a šla ven jako superman. To už to umrtvení tak nepůsobilo. Jinak, já bych se nástřihu nebála. U porodu ti to bude šumafuk, budeš mít jiné starosti. Já u druhého porodu ani nevěděla, kdy mne nastřihávali. Třeba švagrovou nenastřihávali a nešili u čtvrtého porodu vůbec a to měl malý 4,2 Kg. @alviola : přesně to zjišťování PA, jak jsi otevřená bolelo nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí