Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, dnes mám den po termínu, v pondělí, když jsem byla na kontrole, tak mi nešel udělat hamilton. Bříško mi ještě nesestoupilo a jsem otevřená jen na 1prst.Doma zkouším vše možné co se radí na vyvolání, ale nic nepomáhá. Mám prostě hrozný strach aby se malýmu v bříšku dařilo. Může se začít kazit plodovka a placenta.Toho se moc děsím. Sestře dělali akutní císař. řez ve 40+5,malej na tom byl dost špatně. U nás v porodnici nechávají prý přenášet až 14dní
.Poraďte co říct aby mi porod vylali co nejdřív. Nebo aspoň pořádně vyšetřili, že je vše ok.
Ja mam z prenaseni panicky strach, kluk se narodil 41+5 a myslim tak za vterinu dvanact
rodila jsem v Podoli a nic jsem si nevymohla. Dneska bych tam tedy delala takovy dusno, ze bych se dostala az k rediteli. Jedine bych tam chodila kazdy den, ze vubec necitim pohyby. To bylo to proc si me tam pak uz nechali a zacali vyvolavat.
Neboj se… já rodila až 42+1 a vše bylo v pořádku. Ob den jsem chodila na kontroly a malýmu se dařilo dobře. Měla jsem stejný nález jako ty a taky jsou jsem zkoušela hokusy pokusy a nic. Ale normální těhotenství trvá až těch 42 týdnů, tak mu dej čas, on si řekne sám. ![]()
Tak ja som rodila až v 41+3tt. A chceli ma nechať až do 42.týdne bo u mňa všetko bolo v poriadku, samozrejme už som mala byť v nemocnici pod dohľadom. Ale rodila som v noci a ráno som mala nastupovať na hospitalizáciu. Inak doktorka po porode vravela že moja placenta vôbec nevyzerá na to žeby som prenášala.
Určite pokiaľ máš obavy, prediskutuj to z doktorom. Prenášať by ťa ale nenechali pokiaľ by niečo nebolo v poriadku.
@katty26 Já rodila 42tt a malý byl úplně v pořádku a porod přišel sám v noci před plánovaným vyvoláním porodu.
@katty26 do vyvolávání ho porodu bych se nehnala. Termín porodu není nic striktne daného je to proste období mesice kdy se ma mimi narodit 40tt +-2 tt a po těch 14 dnech teprve začíná to pravé přenášení.
Zkušenost u sestry je špatná ale stejne to muže byt i 38+2 třeba to je o náhodě.
Hlidej pohyby a zkus se trosku uklidnit. Pokud by se ti na pohybech cokoliv nezdálo tak určitě do porodnice na monitor a lepe ještě i průtoky na ultrazvuku ![]()
Oni Te ted stejne budou honit na monitor častěji a uvidíš třeba tak dlouho přenášet nebudes ![]()
Ahoj, rodila jsem v něděli 41+1, voda zkažená, ale malá v pohodě. Jinak mě říkala doktorka, že podle nějakých předpisů se musí vyvolat nejpozdějí 10 dní po termínu. Nestresuj se, tím ničemu nepomůžeš… a nějaké šílenosti na vyvolání podomácku můžou víc ublížit. Jinak jesli si opravdu špatná, tak si dupni na vyvolání už teď. Mě se doktorka ptala, jestli chci už vyvolávat, ale chtěla jsem to nechat zatím na přírodě. Přeji pevné nervy, vím, že je to na nic.
Děkuji, aspoň trošku jsem se uklidnila, ale stejně jim řeknu, že mi není dobře i když je
a že se malej míň hýbe. Snad se to rozhoupe brzy sama, termin podle ms jsem měla už před týdnem.
@katty26 taky jsem ho měla 5 dní před utz termínem a doktorece se to moc nelíbilo, chtěla vyvolání už dřív. Ale nakonec se to rozběhlo samo.
@kačka25 Právě toho se bojím, když se mi něco nebude zdát tak jedu. Uvidim jak dopadnu zítra.
Ja jsem rodila v 41+4, porod skoncil cisarskym rezem po dvou indukcich, rekla bych, ze to bylo tak tak, ani voda uz nebyla ok, jen jsem chtela rict, ze o prenaseni se hovori od 42. tydne nahoru, ne driv, a me tak vytacely ty reci, jeeej, ty prenasis co?? tak hodne stesti, uz chybi jen kousek ![]()
@avm3 Třeba mi ho kvuli tomu taky vyvolají dřív, nejradši bych aby to přišlo přirozeně. Uvidime, snad pujde ven sam.
@katty26 když nemáš nachystané porodní cesty, což nemáš, tak se můžeš na hlavu stavět, nebude ti to k ničemu. Kdyby jsi je nachystané měla, tak ti doktoři už sami k tomu porodu pomohou. Nějaké termíny podle ms, uz jsou jen orientační údaje, to neznamená, že v ten den máš porodit. Navíc ono vyvolávat porod s nenachystaným tělem je občas pěknej masakr, samozřejmě mnohdy s komplikacemi jak pro matku, tak pro dítě. Často končí sekcí.
Být tebou, přestanu se plašit a srovnávat s ostatními, pokud jsi ty i mimi v pořádku, stále máš ještě plno času na přirozený porod a HLAVNĚ!!! nechat to na přírodě. Dítě si určuje, kdy chce ven.
Já taky rodila - vyvolaně - až 42+0 a kdybymi doktoři nechtěli zbytečně nevím proč porod vyvolat, porodila bych sama druhý den a určitě ne tak bolestně.
Mne porod vyvolavali 41+4 a taky v pohode
mala by tam zrejme chtela jeste nejaky den pobyt
voda byla dobra, placenta taky. Nemej strach ![]()
Já jsem v 39+1 tt, dnes jsem byla u doktorky a také prý ještě nejsem vůbec přichystaná na porod. V úterý jsem už objednaná do porodnice na CTG tak uvidím, co mi řeknou… Stále důvěřuji lékařům, že si s tím nějak poradí. Na předporodním kurzu por. asistentka říkala, že je normální rodit +- 2 týdny od předpokládaného termínu.