Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně jí zas tak nevyteklo.
od půlnoci jsem měla kontrakce, tak že ráno vyjedeme do porodky. Klekla jsem si k počítači, protože jsem chtěla vytáhnout USB a najednou rup!
Bylo podemnou asi 15 cm kolečko a spotřebovala jsem cestou do porodnice tři poporodní vložky. Zničení postele bych se zas tak nebála.
@Levandulina píše:
Blbá otázka, ale zeptám se…Kolik tak tý vody vyteče? Když má ženská třeba kalhoty, tak se to stačí vsáknout do nich, nebo je jí víc a vyteče až na zem?
Mně praskla o půl druhé, sedačka lehce, ale než jsem došla do koupelny (asi 5metrů), tak to byla spoušť a tekla až do konce porodu. V sanitce pode mnou kaluž, džíny zmáčené, na vyšetřovně kaluž, jak jsem šla, za mnou prostě potůček přesně kudy jsem šla… příšerný. Ale sestřičky říkaly, že v pohode
![]()
@Levandulina píše:
Blbá otázka, ale zeptám se…Kolik tak tý vody vyteče? Když má ženská třeba kalhoty, tak se to stačí vsáknout do nich, nebo je jí víc a vyteče až na zem?
Řekla bych tak litr a půl.
Takze v kalhotech bys vypadala, jak kdyby ses slušně počůrala. ![]()
@Levandulina píše:
Řekla bych tak litr a půl.
Takze v kalhotech bys vypadala, jak kdyby ses slušně počůrala. ![]()
@Elilen píše:
Mně jí zas tak nevyteklo.od půlnoci jsem měla kontrakce, tak že ráno vyjedeme do porodky. Klekla jsem si k počítači, protože jsem chtěla vytáhnout USB a najednou rup!
Bylo podemnou asi 15 cm kolečko a spotřebovala jsem cestou do porodnice tři poporodní vložky. Zničení postele bych se zas tak nebála.
Se máš, já měla vložek deset, až skoro ke kolenům a zmáčený okamžitě a protékalo to
![]()
Téda, přiznám se, že mě nikdy nenapadlo nad tímhle přemýšlet
. No já to řešit nemusela, mě prdla voda, když jsem zrovna odemykala venku auto (chtěla jsem jet pro staršího syna do školky), takže jsem ho zase hezky zamkla a chvátala „počůraná“ domů
.
@Levandulina píše:
mě hrozně překvapilo to množství, přiznám se, že jsem se teda nedívala, jestli byla venku pode mnou kaluž, ale spíš myslím že ne, že to schytaly jen kalhoty. Ale pak jsem si doma sedla ještě na WC a myslela jsem, že z něj neodejdu, teklo to prostě furt a nechtělo to přestat
!
Mně praskla voda doma v posteli, když jsem spala, měla jsem pod sebou jen propustné prostěradlo. Na matraci zůstal flek, nijak to nesmrdí. Potah na matraci jsem vyprala a je to v pohodě, flek už ani není viditelný.
@Levandulina píše:
Té vody je hodně. Já měla u mimča naléhající hlavičku, tak to teklo postupně. Měla jsem mokrou postel, cestou do porodnice jsem měla několik porodnických vložek, ručník mezi nohama a měla jsem mokré dlouhé kalhoty až do bot mi to nateklo
.
Nemysli nad tím kde a jak ti praskne plodová voda. Buď ráda, když ti vůbec praskne doma a porod bude rychlý. Sedačku, postele a koberce budeš mít za celý život s dítětem tak počůraný, poblinkaný atd.
Mně praskla plodová voda až když jsem vystoupila v noci z auta před porodnicí. Takže jsem v tom modrém byla do té doby než mě přijmuli na vyšetření a pak ještě celou dobu než se uvolnil porodní sál. Nenapadlo mě si vzít s sebou náhradní oblečení
Podle mě se to uvolní až když člověk vstane. Ne když leží nebo sedí.
Já měla u prvního pocit, že na mě najednou někdo vylil kýbl vody. Bylo to v noci a já prvorodička, takže mi to nedocvaklo a nikam jsem neběžela, jen volala na chlapa, at donese ručník. Bylo jí ale tak strašně moc, že to ručník nepobral ani náhodou..
Při druhém jsem si chtěla dát do postele podložku, ale nějak jsem to nestihla. 2 týdny před termínem mě v noci probudilo lupnutí, okamžitě jsem vyskočila a letěla na wc, zvládla jsem to jen s maličkou loužičkou na dlažbě, nejvíc vyteklo do záchoda a zbytek tekl až do porodu, celkem hodně. Při vyšetření pode mnou byla kaluž jak hrom
Nedovedu si představit, že by se mi to stalo na veřejnosti ![]()
@Mata132 píše:
Podle mě se to uvolní až když člověk vstane. Ne když leží nebo sedí.
no to jsme si taky myslela, že může odtéct jen vestoje nebo vsedě, ale opak je pravdou ![]()
No, tak to jet do porodnice taxikem, tak by měl taxikář asi radost… ![]()
Mně praskla naštěstí v porodnici, tam mají tu gumovou podložku. Spoušť nehorázná, doma bych to uklízet nechtěla ![]()
@Levandulina píše:
Já mít kalhoty, tak proteču určitě.
Bylo jí dost, myslela jsem, že jsem se počůrala.
Me praskla rano, kldyz odchazel pritel do prace.obul se v byte na chodbe, tak jsem nadavajicic vzala koste, ohnu se a bylo to
,jeste jsem si rikala no do pr… ja se snad poto…
pak mi doslo, ze je to plodovka a tekla jako blazen, takze kalhoty by ji nepohltili.