Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky můj první porod byl dlouhy, vyvolavaný, a skoncil císařem. Za 2měsíce mám rodit a chtěla bych hnedka plánovaný císař, nemáte nějakou zkušenot jestli to jde se nějak domluvit,??
Jde. Domluv se se svou dr, ať Tě zavčasu předá do porodnice a tam se domluv, že bys upřednostnila přímo plánovaný SC, než se pokoušet.
Neměla jsem takto problém.
Ahoj,
ja taky mela prvni porod cisarem kvuli komplikacim a ted pri druhem tehotenstvi se me ptali jak chci rodit, zda spontalne ci cisarem. Zalezi asi na porodnici a taky jak se ti zahojila jizva.
Ahojky, tak já to měla uplně stejné, první porod jako ty, u druhého už sem tudíš měla strach navíc mě bolela jizva, řikala jsem to doktor s prosbou jestli by to nešlo raději hned SC než tohle ale nenapsal
no a 2porod skončil stejně jako ten první
ukutní císař, byl sice rychlejší ale stejně sem dítě nevytlačila
.každopádně bych se doktora zeptala né každý je jako byl ten muj.
ale taky je možné že bys druhé dítko porodila přirozeně, záleží v čem byl problém, já se v obouch případech dostala až na kozu, ale bohužel. kamarádka se u prvního po skoro 24hodinách neotevřela atak akutní SC u druhého jo a dítě v pohodě vytlačila, ale strach měla taky už hroznej. držim pěsti ![]()
@kubina01 já aji po vsech vyvolavacich tabletach a toho co ti pichaji do zili byla otevrena na 2 prsty a ani vubec maly nesestupoval, takze myslis ze kdyz chci rodit v ostrave mela bych se domluvit tam??
.hele já měla kapačky a otevřela sem se asi po 18hodinách. ta kamaradka tu trápily 24hodin dostala všechny možné vyvolávačky, kapačky, tabletu a nic otevření na 4.šla na sc a u druhého teda v porodnici ani neuvažovaly že by to nezkusila znova
řekli že to zkusí a uvidí se a ono to šlo přišlo to na ní teda spontálně ale to i u prvního, ale tam jí praskla voda bolesti ještě neměla tady obráceně
zkusila bych to a uvidíš ale spíš bych se ptala tvého gyndaře, v prodnici nikdo nebude dobrovolně asi chtít když předem neví
![]()
Jo a taky po císaři se už automaticky pokat neporodíš nastupuješ den termínu už do porodky.
Holky a v jake porodnici Vam na to skocili? Ja kdyz prisla ve druhem tehotenstvi do porodnice a rekla jim co jsem zazila u prvniho porodu a nasledne sekce, tak pan dr. se se mnou vubec nebavil, hrabl do me takovym zpusobem a prohlasil, ze tam misto je a porodim.
Jenze se kapanku sekli ve vypoctu vahy na utz, mela jsem odhad 2,5 kg, ze mala bude mit a mela skoro 3 kg a nemela sanci dorotovat a vylezla bokem
. Strasne dlouho trvalo nez se ji srovnala hlavicka, mela na jedne strany zkriveny oblicej. Navic me pritom porodu bolela desne jizva.
V podolí se ptaji hned v první poradne. já měla důvodů víc, než že jen chci. ale myslím, ze by problém nedělali ani kdyby víc důvodů nebylo.
No bacha, to starsi dite melo taky jenom tri kila a zaseklo se v panvi. Mam tam spatne rostle kosti
. Jasny, ze rodit 4,5 kg dite nic moc, ale komplikace ti muze zpusobit i dvoukilove dite
.
Ahojky, tak já byla taky prvním SC, a u druhého to nepřipadalo v úvahu(v porodnici) - prý jizva ok, drží - i při porodu - tak že mě nechali normálně rodit.(17 hodin).
Můj gynekolog mi řekl, že půjdu rovnou na SC, tak že jsem měla sebou všechny papíry, vyšetření atd. na přípravu na SC. Ale nic - smůla. Tak aspoň jsem si to užila se vším všudy.
![]()
První porod CS, podruhé se mě v porodnici ptali, co preferuju. Já jsem chtěla rodit normálně (a povedlo se
), ale kdybych se rozhodla pro CS, tak by se rovnou naplánoval a hotovo
.