Epino opravdu pomáhá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
veve264
14.11.13 10:46
@hany18 píše:
@Ornel a vsechny ostatni holky cvicitelky, chci vas povzbudit, ja cvicila od cca 35 tydne, jsem si rikala, pro jistotu, at mam naskok :) a vuuubec to neslo, neverila jsem, ze se nekdy na tech 30 cm dostanu. No, ale jak se zacal blizit termin, slo to lepe a lepe, i ostatni holky mely tu zkusenost, to telo se proste samo pripravuje. Nakonec jsem tech 30 dala, jednou se mi povedlo i 31 a pak, aso tyden pred porodem, jsem si jen v klidu udrzovala tech 30, posledni dny jsem uz necvicila, vubec se mi nechtelo a porod krasa, zadne poraneni, mala venku za chvilicku s krasnou nezdeformovanou hlavickou, takze cvicte a verte, ze s pribizujicim se terminem to pujde lepe a lepe, drzim palce

To je úúúžasnýý :-) moc gratuluju a doufám, že to budu mít podobně…v jaké poloze jste rodila? ;)

• Citovat
  • Upravit
1914
1.12.13 22:41
@veve264 píše:
To je úúúžasnýý :-) moc gratuluju a doufám, že to budu mít podobně…v jaké poloze jste rodila? ;)

dlouho jsem tu nebyla, tak omluva, ze pisu az ted, do vypuzovaci faze jsem pochazela a plazila se po zemi :) ty bolesti jsou fakt hrozne, pak jyem si lehla na zada a na tlaceni (na tu asi minutu :lol: ) me sestricky napolohovaly jakoby do sedu, hodne zvedly luzko pod zady, takze jsem v podstate sedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veve264
2.12.13 11:26

Ahoj holky, tak i já už můžu přidat svou troškou do mlýna. Cvičení s epinem fakt zabralo, jsem bez nástřihu a jakéhokoli poranění, malá má krásně tvarovanou hlavičku, žádné poranění (3300g, 50cm, 32cm obvod hlavy). Cvičila jsem od 36.týdne a postupně se dostala asi týden před porodem (porod v den termínu) na 31. Už dva dny před porodem jsem měla kontrakce (což jsem netušila že to je ono) takže jsem už necvičila. Hodinu po porodu jsem nevěděla, že jsem rodila ( jen mně bolí kostrč doteď a když jdu na velkou),ale jinak nádhera, fakt doporučuju, hned jsem se mohla plně starat o malou s úsměvem, naprostá pohodička, žádný deprese, pocit štěstí a lásky jaký jsem dosud nezažila. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
121
2.12.13 15:04

Epino používala švagrová a strašně si to chválí - i po psychické stránce. Nemůže to ale vyvolat předčasný porod? Když se to třeba zavede hloubš, tak by se mohly uvolnit prostaglandiny…máte některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
11.12.13 21:05

Prodám téměř nepoužívané epi-no v záruce. Více info v soukromé zprávě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.1.14 11:35

EPINO vz Aniball

Ahojky mamče, mám na Vás dotázek… jsem prvorodička a ted začínám řešit porod a nastřihnutí hráze… Chci se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s balonkem Aniball? O Epinu jsem toho načetla dost ale nikde o Aniball :( máte s ním některá zkušenosti? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5354
29.1.14 11:42

@Luciferec Už je tu diskuze i k tomu, už jsou i první úspěchy ;)
 https://www.emimino.cz/…orod-172207/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
9.2.14 19:03

EPINO rozhodně ano!!!
Mám za sebou 3 porody (porodní váha dětí 3,5 až 4 kila každé z nich) a díky epinu nemám jediný steh, jedinou jizvu, jediné natržení, jediné poranění. Jsem dole bez posvrnky :) Každá vizita se mě v porodnici ptala, jak jsem to PROBOHA dokázala. V době, kdy jsem byla poprvé těhotná, se tu epino nedalo sehnat, manžel mi ho objednával z Německa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
9.2.14 22:43

@27magda Ahojda a kde si rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
13.3.14 15:09

I já používala EPI-NO jako přípravu k hladkému porodu. Začala jsem asi 1,5 měsíce před porodem na nějakých 4 cm. Pomaličku polehoučku jsem došla na svých 8,5 a to stačilo. Dcerka se narodila s hlavičkou 32cm a já to zvládla bez nástřihu i bez poranění. Vypuzovací fáze asi na dva stahy, rychlovka :lol: Vřele doporučuju! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
16.3.14 21:10

Ahojte holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s epinem při porodu dítěte nad 4 kg. Já jsem tedy druhorodička, poprvé bez epina s nástřihem, malá měla 4,15 a teď to bude asi zase pořádný kousek, tak chci začít cvičit. Doufám, že to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
17.3.14 17:59

@akvida ahoj, váha miminka nehraje roli tolik, jako spíš obvod hlavy. já jsem rodila drué dítě před týdnem, chlapeček měl 3700 a hlavičku 34. s epinem jsem cvičila cca měsíc a porodila jsem úplně bez zranění, po týdnu nevím, že bych rodila, svaly pánevního dna jsou pěkně pevné a nikde nic nebolí. za sebe doporučuju všema deseti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.3.14 21:14

Maminky já se vás musím zeptat. Cvičím s epinem asi týden. Jsem ve 36 týdnu a čekám své třetí miminko (epino používám poprvé). Poprvé jsem nafoukla na 18 cm, za ten týden jsem se dotala tak na 22 cm. Ale dál to nejde. No nejde…když mám balonek zavedený, nafouknu ho asi i dost. Ale když se pokusím vytlačit, sice by šel, ale dost možná na úkor nějakého poranění, takže musím ufouknout a vytlačím max těch 22 cm. A takhle už x dní…zavedený nafouknu asi dost a vůbec mě to nikde netlačí, nebolí. Ale neprojde pak takhle přes hráz. Měla jste to některá taky tak? Dělám něco špatně? Povolí ta hráz :-)? PO tom týdnu mě to spíš než psychicky nabíjí docela ubíjí…že se to ani po trošce nezlepšuje, pořád je to těch 22 cm a nevypadá to, že by se to chtělo hnout. Rodím velká miminka s velkými hlavičkami, mám za sebou u prvního porodu opravdu velké šití, u druhého malinko menší, ale ta představa, že bych nemusela trpět ani ty dva až tři týdny po porodu se mi moc moc líbí…tak mě prosím povzbuďte nebo i poraďte :-). Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.3.14 21:30

Ahoj, to dobře znám :-) Doporučuju ješte nastřidačku dělat pořádnou masáž hráze nějakým olejem, tak aby se stala pružnější. Při vytlačovaní fakt nejít přes velkou bolest, ale přes malou, nebo přes takové to pálení ano. Alespoň tak jsem trénovala já. Jo a nezapomeň na dobrou lubrikaci.
Tyhle období, kdy se to nezlepšuje jsou normální. Tělu se nechce. Buď na sebe hodná :-) a opakuj si proč to děláš. Moc držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.4.14 21:46

Tak holky,34 týden, pomalu začínám cvičit…první nafouknutí jsem se dostala na 25,což si myslím, že dobrý! Snad to půjde a dám na konci těch 30. Moje první mimi mělo obvod hlavičky 35- což je hodně, tak jestli i toto druhé bude takový cvalda, tak mám co dělat abych to natrénovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí