Era osobní účet

632
5.12.11 14:20

era osobní účet

ahoj prosím máte někdo osobní účet u Ery? založila jsem si to a přišlo mi jen číslo účtu a žádná karta pro výběr a udělala jsem i první konto synovi a taky nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3182
5.12.11 14:23

karta pro vyber bankomatu prijde postou s tim i pin takhle to mam ja:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
5.12.11 14:24

nejpozději do týdne by měla dorazit karta s pinem,ale spíš dřív :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
5.12.11 14:25

a jak dlouho? taky ti nejdřív přišlo číslo účtu? a jak je to s tím prvním kontem? to jen vkládám peníze ale nemůžu na ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
5.12.11 14:29
ivuss píše:
a jak dlouho? taky ti nejdřív přišlo číslo účtu? a jak je to s tím prvním kontem? to jen vkládám peníze ale nemůžu na ně

to Ti všechno měli říct, když si si to zakládala. Malý ho má taky. Samozřejmě vkládáš peníze a vybírat se můžou snad akorát přes nějaký šeky (přijdou Ti v dopise). Jinak jde o to, jak to máš nastavený, ale nás přemlouvali, ať to zablokujeme do 18-ti, že z něj nebude moct vůbec vybírat, tak jsem se ptala, jaká bude výhoda - prý žádná, tak jsem se musela smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
5.12.11 15:08

Ahojky,era učet mám již deset let,karta ti ještě přijde a pak doporučeně pin a malá má taky svůj ůčet,zablokovanej ho nemáme ale dostane to bud na studia a nebo do začátku,až se bude chtít osamostatnit,at jí je 18 nebo 25 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
5.1.13 20:28

Já si ho založila když jsem rušila vkladní knížku. Aby to bylo kam převest. Ted zpětně nevim proč ho mam.NBa výpise je poštovní terminovaný vklad, ale od března do prosince žadný urok.To mě prosím vysvětlete. Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.1.13 20:49

@jani09 A nepřipisují úroky třeba jen jednou ročně (v lednu)? Já to tak mám u jiného účtu a fakt během roku nic a pak v lednu ty úroky hodně poskočí (měly by být 3,5%, tak jsem zvědavá, jestli to pořád platí :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
5.1.13 23:43

@hkac To je možný. Dozvím se to až z výpisu za rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.1.13 21:03

Já mám u toho svého účtu něco jako internetbanking (můžu jen koukat, ne nic měnit),takže to můžu zjistit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
6.1.13 21:33

Já vůbec nevim, co tam mam.Bylo to udělanýna rychlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pehajda
22.1.13 18:40

ERA - výběrčí poplatků

U Ery je každá prkotina draze placená. Divím se, že ještě nevybírají poplatek za pozdrav. Platební karta není vyjímkou.
I momentálně nevyužívaný účet stojí nemalé poplatky.
Zkrátka zlodějna od ČSOB.

• Citovat
  • Upravit
115
6.2.13 22:29

Ja mám éru tak to jsem si pekne nás*ala do bot ale přijde ze je to lepší než ČSOB a přitom je to jedno to samý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lubor Kautský
22.5.13 08:20

Poplatek i za službu, kterou banka neposkytla.

Jelikož máme už 20 let vkladní knížky, účet u Poštovní spořitelny, vypravil jsem se na pobočku v Pardubicích ohledně založení ERA kreditní karty. Ujala se mne pracovnice Kristýna Sejkorová. První rok budu mít kreditku zdarma, to se vyplatí. Manželka může mít kreditku dodatkovou. To se to bude nakupovat. Limit jsme stanovili na 40 tisíc. To stačí. Je možné automatické inkaso z účtu? Člověk občas zapomíná. Ano, ale je to za 200. Tak to ne, raději si to ohlídám sám. Tiskárna tiskne velké množství papírů. Podle mne příliš mnoho pro tak malou kartu, co se vejde do peněženky. A je tu podepisování. A nejedno. Abych nemusel vše číst, tedy nevím, jak by se personál tvářil, kdybych vše dopodrobna studoval a vyptával se, co která formulace znamená. Dovedu si představit, že by mne ochranka taky mohla vyprovodit na čerstvý vzduch, kde by mi jistě vše došlo a nemusel se už vyptávat. Tedy, ne že by klimatizace v bance nefungovala skvěle. To ano. Pro jistotu jsem se paní Kristýny zeptal. Je ve smlouvě něco důležitého, co bych měl vědět, nějaká záludnost? Stačí přece dotaz, bance věřím, komu jinému už bych měl věřit, když ne svojí bance, kde mám už léta své peníze? Ne. V pořádku, podepisuji. Příště přijdu s manželkou a budeme mít karty oba.
Tak se taky stalo. Jsme tu pro dodatkovou kreditku tady pro manželku. Myslíte platební kartu, že? Ne, kreditní, jak jste mi minule nabídla. Jako dodatkové máme ke kreditce pouze platební, debetní. První moje rozčarování.
No dobře, když už jsme vážili cestu na pobočku, tak vyřídíme alespoň platební kartu a jak je to s tou automatickou platbou celé částky, co se mi objevilo v dokumentaci ke kartě? No, to je za poplatek 200 korun, máte to nastaveno ve smlouvě. Ale já jsem to přece nechtěl, výslovně jsem vám to řekl. Můžeme to zrušit. Neplatíte nic, já to hned vyplním. Stalo se. Z banky jsme odešli s původně nechtěnou platební kartou místo kreditky a dalšími papíry.
Trochu to nahlodalo moji důvěru v banku. Proto jsem raději napsal mailem dotaz na Poštovní spořitelnu, zda mi budou účtovat poplatek za úkon - službu, který byl deaktivován a nebude proveden. Automatická splátka celé dlužné částky nebude bankou z mého účtu ve prospěch kreditního účtu provedena. Paní Dobšová mi vysvětlila, že služba byla nastavena a bude účtována. Na další můj dotaz, proč bude účtována, když ani z principu nemohla být poskytnuta - podobná odpověď. Shrnuto: Systém je takový. A při pohledu do internetového bankovnictví jsem nevěřil svým očím. Banka si onen pochybný poplatek strhla z mého Era osobního účtu ještě před uzavřením účtovacího období, tedy dříve než by služba automatické plné splátky mohla být realizována. Co je doma, to se počítá.
Dělá to na mně takový dojem, že pro banku jsou asi různé paušální poplatky důležitější, než spokojenost, no tedy alespoň důvěra dlouhodobých klientů. Asi ojedinělý přístup na bankovním trhu. Poštovní spořitelna ČSOB je asi něco výjimečného.
Ale nic není tak zlé, jak to vypadá. Po této zkušenosti s Poštovní spořitelnou jsem se ponořil do internetu a našel jsem banku, kde budu mít kreditku i platební kartu a účet bez poplatků, pokud na účet přijde měsíčně alespoň 25 tisíc. Dostanu navíc dodatkovou kreditku pro manželku a co víc? Zdarma mám dostatečný počet příchozích a odchozích plateb a při všech nákupech kreditkou ušetřím. Na poplatcích navíc ušetřím více než 100 Kč měsíčně. Také mám 4 výběry z bankomatu kdekoliv v ČR zdarma. Takže stále platí známé: Všechno špatné je pro něco dobré. Díky, Poštovní spořitelno.

• Citovat
  • Upravit
469
28.1.15 15:37

Kdo máte ERa účet, lze vybírat pouze na poště nebo i v bankomatu ČSOB? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat