Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, přemýšlíme o koupi auta na protiúčet toho našeho v AAA, chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s tím, jak to tam chodí nyní - ne před rokem, to jsem četla skoro samé hrůzy…sama nejsem z tohoto kroku nadšená, máme nové auto, ale jelikož potřebujeme nějakou hotovost kvůli domu, který stavíme, musíme si koupit nějaké levnější. děkuji za rady.
Zkusenost mame jen s prodejem, kdy bylo vse ok. Prijeli jsme, odevzdali auto, oni zkontrolovali auto i papiry a do dvou hodin jsme odjizdeli s penezma. Ale auta byla obe starsi a my nemeli cas, chut ani energii na to prodavat to po inzeratech nebo nechat ctvrt roku stat v bazarech…
pocitej ze u noveho auta ti za nej daji docela malo, zkusila bych spis nez AAA dat auto do autosalonu, kde jste ho kupovali - tam dostanete urcite lepsi cenu i u auta na protiucet mensiho/levnejsiho…
Nejprve bych kontaktovala autosalony a AAA bych brala jako tu posledni moznost…
Naši tam kupovali auto asi před 1O lety, jaký jim nabídli úvěr, za to by asi ani lichvář nemusel stydět. Ale je to už dlouhá doba. Ale moje kamarádka má čerstvou zkušenost, prodávala tam auto před měsícem. Sice blbá felda, dali jí za ní 12tis. a prodávali skoro za 40tis. Což podle mě mluví za vše.
V Ačkách bych si nekoupila ani koloběžku, natož auto. Zkusila bych prodat trošku pod cenou,(v ačkách vám za to moc nedají) a pak koupit od soukromý osoby auto jiný.
Hankomoc diky, už jsem to manželovi rozmluvila…jen jak mi ráno volal a řekl mi AAA tak jsem měla staženej žaludek…já prostě nemám ráda autobazary, už jsme si dvakrát naletěli - v jednom případě to bylo vytopené auto s tachometrem v mílých…museli bysme se s nima soudit, aby se něco začalo dít…
Neporadím, auto jsme „kupovali“ před čtyřmi lety (toto letí
), jedním slovem síla .....
AAA jsou dobry tak akorat na rychly vykup… sice ti daji malo penez, ale mas je hned a nekdy je to lepsi nez cekat kdos e ozve na inzerat a tak dale…
JInak bych tam ani nepachla, nemam osobni zkusenost, ale par mycvh znamych ano a nikdy to nebylo nejak extra pekne… ![]()
Klarinetka1 píše:
Naši tam kupovali auto asi před 1O lety, jaký jim nabídli úvěr, za to by asi ani lichvář nemusel stydět. Ale je to už dlouhá doba. Ale moje kamarádka má čerstvou zkušenost, prodávala tam auto před měsícem. Sice blbá felda, dali jí za ní 12tis. a prodávali skoro za 40tis. Což podle mě mluví za vše.
jj, my zrovna před měsícem řešili koupi auta taky, do stávajícího se nám kočárek bez sklopení zadních sedaček nevešel, tak jsme prvně koukali všude možně po inzerátech, ale měli jsme strach, co by to bylo za auto, kdoví o kolik stažený tachometr apod. Nakonec jsme koupili nové a jsme spokojeni, sami si ho zajedeme, záruka, atd. Ale je mi jasný, že někdo tu možnost nemá ![]()
nejlepší je kupovat auto po známých, ale auta se bohužel neprodávají tak často…
Ahoj. My máme teď asi dva týdny starou zkušenost. Chtěli jsme tam prodat auto sestry, žije v cizině… Nejdřív tam manžel dojel, oni to nafotili, poslali na centrálu a řeki ano, dáme vám za to tolik a tolik, ale potřebujeme ověřenou plnou moc na našem fomuláři. Nabídka ceny platí týden… Tak jsme začali rychle vyřizovat plnou moc… Jen poslání z ciziny sem, něco zabere… No, ale stihlo se to. V ten den, kdy měla nabídka vypršet, nám ráno volali, jak to vypadá, jestli jsme to stihli vyřídit… V poledne jsme tam dojeli (cca 50 km), a následoval stejný proces jako minule. Nejdřív auto projeli, znovu nafotili a poslali na centrálu. Z centrály přšila odpověď, že ne!!!!!! Jedině protiúčtem!!!!! A to se nejednalo o auto ve špatném stavu. Jen to byl „sporťák“ teda teď v zimě hůře prodejný… Takže asi takový je přístup v aaa. Osobně, v tomto bazaru bysme si nic nekoupili a to nejen kvůli této zkušenosti. Těmto velkým bazarům prostě nevěříme. Doporučuju hledat v menších bazarech a to ještě s někým, kdo autům opravdu rozumí. Oni v těch bazarech všechny auta vypadají krásně, ale většinou jsou ty údaje nepravdivé a to hlavně počet najetých KM atd, atd… A zázračná koupě dobrého auta za málo pěněz neexistuje. Když to auto stojí málo peněz, je v tom vždy nějaký háček!!!! Kvalitní auto v dobrém stavu si prodávající vždy nechá dobře zaplatit…
Tak přeju šťastný výběr a ať pak auto slouží a není jen k vzteku ![]()
Mám velmi podobnou zkušenost,i když je stará 10 let,takže se evidentně nic nezměnilo.Prodávali jsme auto přes anonci,oni nám zavolali,že mají o auto ohromný zájem,že tyhle auta jsou nedostatková(alfa romeo) a ať jim ho hned dovezeme,že nám dají víc než požadujeme v inzerátu.Tak my jako pitomci sedli do auta a jeli do Prahy(180km),kde nám suše řekli,že bílá barva je neakční a vůbec tyhle auta moc nefrčí a vezmou to od nás jen když pořádně slevíme.Já měla chuť tam někoho zmlátit.Takže jsme sedli do auta a jeli domů.
Když jsme prodávali o pět let později další auto,zavolali zase,to už jsme je rovnou poslali do háje.Tam už teda nikdy více ![]()
Mně taky rve „srdce“ dát jim naše nové autíčko a koupit něco, co neznáme a zase naletět jako s tím vytopeným?no přesvědčila jsem manžela ( i díky vašim zkušenostem) že do toho nejdeme. ja teda vubec nejsem zastancem koupe auta v autobazaru, nejsme zadna „nanynka“ co nutne potrebuje nove auto, ale díky záruce, která na něj je odpadá spousta dalších problémů..takže raději malé nové auto než velké co za chvíli budeme moci shodit z pangejtu ![]()
my takhle davali male auto na protiucet, protoze ten samy typ vyjel novy, takze 5 let stare auto na protiucet, doplatek 100 tisic a fungl nove auto, novy typ v plne vybave - to vse presne pred rokem v Auto Charouz. Jednalo se o znacku Suzuki.
Dajdul - nemám nic proti nákupu auta v bazaru, ale sama bych si teda netroufla si ho tam koupit. To chce opravdu člověka, který se v tom vyzná, auto důkladně prozkoumat. Ale do toho když se pustíš, tak na tebe ty prodejci koukaj docela zvláštně…
S tím máme opravdu zkušenost
Táta takhle kupuje auta pro známý… Ale jak říkám, musí tomu člověk rozumnět… Když na to člověk má, je určitě lepší a jednodušší koupit nový auto…