ERCP - průběh

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3833
27.10.15 21:43

Hezky vecer.
Mela bych opet otazku… Co Vam pomohlo na silene bolesti po ERCP?? Dnes mi tento vykon delali. Mam silene bolesti, tak mi dali algifen, ktery vubec nepomaha :-( nemuzu sedet, lezet, stat… Je to normalni?? :zed: mam chut vyskocit z okna!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
27.10.15 21:50
@Pesee23 píše:
Hezky vecer.
Mela bych opet otazku… Co Vam pomohlo na silene bolesti po ERCP?? Dnes mi tento vykon delali. Mam silene bolesti, tak mi dali algifen, ktery vubec nepomaha :-( nemuzu sedet, lezet, stat… Je to normalni?? :zed: mam chut vyskocit z okna!!!

není to normální jistě to řeš…jestli jsi v nemocnici tak zazvoň na sestřičky, od toho tam jsou, a jestli už doma, tak okamžitě na internu na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
29.10.15 00:02

@jdukolem po hodine s smilovali a dali mi analgin. Dnes rano mi jedna doktorka rekla, ze jsem jim pri tom zacala krvacet a tak me museli uspat a krvaceni zastavit… Za hpdinu mi rekl dalsi doltor, ze mam zanet slinivly brisni… Mastesti ne extra velky a kast mohu. Ale proto me pry bolelo tak moc bricho… Super mesic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.10.15 10:21
@Pesee23 píše:
@jdukolem po hodine s smilovali a dali mi analgin. Dnes rano mi jedna doktorka rekla, ze jsem jim pri tom zacala krvacet a tak me museli uspat a krvaceni zastavit… Za hpdinu mi rekl dalsi doltor, ze mam zanet slinivly brisni… Mastesti ne extra velky a kast mohu. Ale proto me pry bolelo tak moc bricho… Super mesic :-(

no zánět slinivky bolí jak hrom, divím se že ti neudělali hned odběry amyláz a nedělali něco víc.. no drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
29.10.15 20:44

@jdukolem drzim :-) uz jsem doma :-) dekuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.10.15 20:46
@Pesee23 píše:
@jdukolem drzim :-) uz jsem doma :-) dekuji moc :)

tak bude líp, doma je vždycky líp :kytka:
jen na tu slinivku bacha, ona je hajzlík, jak ji jednou něco rozdráždí tak se ráda znovu a znovu ozývá.. trochu ji šetři stravou ted - dobrá je pankreatická dieta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
29.10.15 21:46

@jdukolem je mi to jasne… Mne rekli na dva tydny, ale prijde mi to nejaka kratka doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.10.15 21:48
@Pesee23 píše:
@jdukolem je mi to jasne… Mne rekli na dva tydny, ale prijde mi to nejaka kratka doba…

já nevím nám vždy říkali minimálně čtvrt roku.. hele to je divnej špitál..
po 2 týdnech bych si tak max došla na kontrolní amylázy k praktikovi, ale dietu bych držela déle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
30.10.15 11:47

@jdukolem mas pravdu. Jsou divni. Vcera ksem podepisovapa revers.. Kdyz me prijmali upozornovala jsem nekolikrat, ze mam defibrolilator a ze na operace se vypina a oni na to nemaji vybaveni. Tvrdili, ze to nebude potreba. No jenze jsem jim zacala krvacet. Museli me uspat a provedst kauterizaci. Udajne vypinali defik. Porad se mi to nezdalo, tak jsem volala k sobe do arytmologickeho centra. Samo, ze tam vybaveni nemaji a zmagnetizovali defik pristrojem pro stimulatory a ze v pondeli mam prijet k nim na serizeni. Z nemocnice me nechteli pustit, ze dnes jeste pujdu u nich na serizeni ( hm, akorat by to vic podelali), tak jsem podepsala revers… Magori

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.3.17 19:07

ERCP

Rada bych se podelila o svuj zazitek z vysetreni. U nas v nemocnici s hospitalizaci. Prvni den nastup, druhy den zakrok, treti den domu. Pred zakrokem Vas nitrozilne pripravi (kanila pro poddavani lekama). Pak nastriknou krk znecitlivujici latkou, pozor pocit knedliku v krku a s tim souvisejici pocit spatneho dychani hlavne krcniho, ale pri nepanikareni zjistite ze dychat lze. Pak Vam daji do kanyly oblbovak, hned na to do ust naustek ( umela hmota). A pak se zavadi hadice do krku, neprijemne ale nebolestive, vice citlive pri polknuti…samotne skenovani a kontrola okoli se da vydrzet, jen vam hadice prekazi v krku, tlaci a obcas Vam natahne na zvraceni, nesnazit se mluvit, stejne nemuzete pres naustek. Co ale vylozene boli je rozbijeni kamene (vel. 1cm) ve zlucovodu a nasledne odsani. Vytahovani nastroju a vkladani nijak necitite, pracovani ve zlucovodu ale bohuzel ano. Nikdo neresil ze me to boli a pri kazdem pohybu nastroje to boda, o odsavani ani nemluvim srovnatelne s vytahovanim drenu po operaci pomalu. Pamatuji si vsechno do detailu nevim co mi pichly za oblbovak, ale nepusobil a rozhodne mi nic nepripichly. Po zakroku jsem se hruzou rozbrecela, fakt mi nebylo prijemne ze do me nekdo picha a i kdyz kvicim, doktor dela jako ze se nic nedeje a pokracuje…pokud jdete jen na prohlidku spojenou s rentgenem da se to zvladnout…rozbijeni uviznutych kamenu bylo pro me zatrest. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.1.18 17:19

MNĚ TO UŽDĚLALI DVAKRÁT ANO BOLÍ TO A TEĎ MNĚ UDĚLALI JEŠTĚ KÝLU JAK MNĚ SESTRA ZVEDALA DÁVEJTE SI NA BŘÍŠK STUDENÉ OBKLADY.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.20 18:58

Mam ERCP doporuceno po sonu, kde mi zjistili - angulovany zlucnik, protahly krcek, uvnitr drobne pohyblive castecky do 2 mm (pisecek), stena zlucniku neni zesilena, choledoch do 5 mm, bez dilatace.
Potize mam tak prubezne pobolivani, koliku jsem nemela.
Da se to udrzet bez ERCP? Mam z toho vysetreni fakt obavu.

• Citovat
  • Upravit
40
22.2.22 08:19

ERCP, žlučníková kolika, žlučovod

Moc zdravím, obnovuji diskuzi. Měla jsem žlučníkový záchvat, mám zvýšené jaterní testy a čekám na termín ERCP. Mám z toho strašný strach, nejradši bych, aby mě uspali ale co jsem četla tak neuspavají :,( Navíc kojim. Chtěla jsem zeptat na vaši zkušenost s vyšetřením ERCP, taky kde jste na vyšetření byli? Mně obvolávají Motol a ÚVN. Zvládnu mít s sebou malé dítě? Na zákrok by ho hlídal muž. A taky je nějaká možnost ty kamínky ze žlučovodu dostat, abych na to vyšetření nemusela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí