Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj je mi 16.let a měla sem nedávnou svůj první sex!(den před tím jsem měla menstruaci) Ale nějak se nám to nepovedlo a musela jsem užít tabletku"po" Escapelle. Vzala sem si jí hodinu po pohlavním styku, ted už je to 5.den a docela mi bolí v podbříšku jako kdybych měla dostat měsíčky (který mám mít až poslední týden v měsíci) vůbec netuším co mám dělat mám strašný nervy a nechci být maminka :/
PS: žádnou antikopcepci nepoužívám…Prosím pomocte ![]()
Vzala sis tabletku, těhotná nejsi i kdyby tě bolelo cokoliv
to tě bolí po té tabletce, je to silnej driják.
Pořiď si HA
Jestli to bylo den po MS těhotná bys být neměla, ale holt i když jsi vzala tabletku musíš počkat do konce měsíce, jestli přijde menstruace…
Pro příští sexuální pokusy - kondom + hormonální antikoncepce, pokud je pro Tebe v tuto chvíli miminko opravdu krajně nežádoucí.
Přečti si zdejší diskuze, jaké problémy řeší mladé matky, co ještě ve většině případů zůstanou opuštěné partnerem!!!
Tehotna nebudes. Bolest muze byt i z tabletky, je to svinstvo. Jinak chvalim, ze mas snahu. Nepodcenuj to, mlade telo, nezkusenost, spatna ochrana a miminko je jedna dve. Opravdu neni o co stat, byt matkou v 16.Takze se chrante s pritelem co nejvice ![]()
Prosím v soboru v 1 ráno jsem měla nechránění sex a zítra zítra ráno (v pondělí v8) hodin budu mít v sobě první prášek… bojím se ale že to nezabere, jelikož sem měla zrovna plodné dny
… co si o tom myslíte? a jak poznám, že nejsu těhotná?
@Kkosky no tak si zítra vem kondom ne? no a poznáš to podle TT(těhotenský test) ale to je ještě brzo, když byl sex v sobotu a zítra.
K-Black píše:
@Kkosky no tak si zítra vem kondom ne? no a poznáš to podle TT(těhotenský test) ale to je ještě brzo, když byl sex v sobotu a zítra.
Myslím že zítra sex nebude, ale ráno poletí pro prášek.
![]()
No jsou to nervy, obecně platí čím dřív tím líp.
![]()
Proč sis pro něj nešla hned ![]()
a ano, klidně těhotná být můžeš, můžeš být cokoliv
neměla by po té tabletce po přijít menstruace náhodou hned? - k zakladatelce
Ty jsi měla sex včera ráno a zítra ráno si budeš brát tabletu po? nebo jaký první prášek? Jestli tabletu po, tak je to zejtra ráno hodně na hraně, měla by se užít do 48 hodin a jestli první prášek hormonální antikoncepce, tak ta tě, pokud jsi otěhotněla, už nezachrání. - k druhé tazatelce
@K-Black píše:
@Šája píše:
neměla by po té tabletce po přijít menstruace náhodou hned? - k zakladatelce
Ty jsi měla sex včera ráno a zítra ráno si budeš brát tabletu po? nebo jaký první prášek? Jestli tabletu po, tak je to zejtra ráno hodně na hraně, měla by se užít do 48 hodin a jestli první prášek hormonální antikoncepce, tak ta tě, pokud jsi otěhotněla, už nezachrání. - k druhé tazatelce
já myslím že mluví o antikoncepci ne? jak jinak by věděla že bude mít první prášek ráno v 8, kdyby šla k dr pro postinor, tak tam klidně může být fronta a do lékárny se může dostat až po devátý ![]()
@Šája jo ona mluví o normální antikoncepci? já myslela že o prášku PO. Tak pokud antikoncepce tak v pohodě ne, tam je nějak člověk chráněnej i když zrovna nebere ne? Nevyznám se ![]()
Nebo může být fronta i v lékárně
já taky dneska čekala, dobrých 10 minut ![]()