Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, da se jist Estrofem 2 mg az po ovulaci? Bojim se, aby nebloknul ovulku
![]()
To je divný já ho brlala na růst sliznice a pak až do 12tt. Dle mně ovulaci brání, ale nejsem doktor.
@Blanka S a od kdy jsi ho jedla? Az po ovulce, nebo koncem cyklu? ![]()
Aha, tak proto, protoze ja ho mam brat az po ovulaci, ale nevim, kdy ji mam, tak nevim, jestli to muzu nasadit az treba tyden po ovulaci, mam jen 3 prasky: jeden vecer, druhy rano a jeden vecer
a to v den ovulace, ale kdy ji mam, to nevim. ![]()
Ahoj holky, ktere mate zkusenosti s estrofemem- dostala jsem ho na 3 mesice(1 tableta denne 5-21.DC,17.-28. utrogestan)- na srovnani cyklu, nemela jsem MS a chci otehotnet. 3 mesice jsem ho brala, MS byla hodne slaba. Ted je 4. mesic, mam brat jen obden a dalsi mesic uz nic. Beru tedy estrofem kazdy druhy den. Ted jsem 13.DC a trochu spinim- myslite si, ze by to mohla byt ovulace? nektere diskuse rikaji, ze se pri estr. neotehotni, mne DR. rikal, ze to jde..(„nerikam, ze se pri estrofemu neda tehotnet“). ted jsem si precetla v letaku, ze krvaceni mimo cyklus muze zpusobit vynechani davky- ja ale dle Dr. vynechavam kazdy druhy den. Stalo se to nektere? otehotnely jste nekdo pri estrofemu?
diky moc
Estrofem je estrogen, je to hormon důležitý hlavně pro růst sliznice, je to hormon první poloviny cyklu, bez něj otěhotnět nejde. Nevím, co říkají diskuze, ale je to hloupost, bez estrogenu prostě neroste sliznice, není sliznice, není otěhotnění. Takže pravdu má doktor, nikoliv diskuze.
Co může znamenat krvácení netuším.