Estrogen před Ket

2516
10.9.17 18:30

Estrogen před Ket

Ahoj Holciny, ja mam takovy dotaz - jsem před plánovaným Ket, vždy jsem měla sliznici v poradku a ted se Dr prý neznala a ket se neuskutečnil - nasadila mi Estrogen 1-1-1. Beru ho od 2dc.
Holky prosim - poraďte mi - jaky jsou vaše zkušenosti a jak vám po tomto léku bylo? A pomohlo-li to Vám k vytouzenemu miminku? Dekuju všem moc :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.9.17 18:42

@Oliinka Měla jsem také. Snášela jsem ho dobře, nepozorovala jsem na sobě vůbec žádné vedlejší příznaky.

A povedlo se :dance:. Miminko je na cestě :hug:. Akorát jsem ho pak brala dlouho ještě s utrogestanem až do 12. týdne, to mi pak dělalo trochu starosti. Lékaři chtěli, abych pokračovala s utrogestanem a báli se vysadit jen estrogen, takže jsem pak musela vysazovat oba léky zároveň.

Držím palce :hug:.

• Citovat
  • Upravit
2516
10.9.17 18:53

Anonyme - moc dekuju :kytka:
Byla bych strašně rada kdyby to konečně vyšlo po dvou letech :)
A bere se na podporu růstu sliznice ale prý žádná ovulace pak nebude - moc nerozumím tomu jak pak budou vkládat embrio kdyz nedojde k ovulaci jak to vlastne pak vse funguje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
10.9.17 18:54

Jo a moc gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 19:00

@Oliinka Děkuji! Mně to nikdo nevysvětloval a měla jsem strašně velké pochybnosti. Datum se rozhodlo podle sliznice a krevních testů. Postupně mi i dávky estrogenu zvyšovali (podle UZ a testů z krve). Bylo to pro mě jako magie, navíc den cyklu byl opravdu nesmírně pozdní (obvykle jeden z mých posledních). Byla jsem hodně zmatená, jak to vůbec může takto vyjít. Ale všechny ty hormony zafungovaly, jak měly :dance:. Nakonec nám zbývalo jen věřit lékařům, že vědí, co dělají. Chtěla jsem se na spoustu věcí ještě vyptat, ale byla jsem v den transferu tak překvapená, že jsem se už na nic zeptat nedokázala. Takže nakonec fakt tenhle na první pohled neuvěřitelný a pro mě záhadný postup opravdu funguje :hug:.

• Citovat
  • Upravit
69033
10.9.17 19:27

Tak KET se dělá dvěma způsoby:

1. V přirozeném cyklu, počká se, až tělo odovuluje a když je sliznice připravená, vloží se embryo v podobné fázi, v jaké by bylo, kdyby došlo k přirozenému otěhotnění, pokud ale sliznice špatně narůstá, je lepší způsob 2.
  2. Vlastní cyklus se „pozastaví“, na tom není nic zvláštního, prostě vlivem těch léků vůbec nedojde k ovulaci (tudíž nemá smysl počítat nějaké dny cyklu, cyklus se může pomocí léků natahovat hodně dlouho), ale díky nim naroste vzorně sliznice tak, aby ve správné fázi vložené embryo se uchytilo. Ovulace k otěhotnění třeba není při přirozeném otěhotnění samozřejmě ano, protože je potřeba to uvolněné vajíčko, ale pokud už se tam dodá „hotové“ embryo „zvenčí“, vajíčko z toho cyklu je zbytečné a o správnou sliznici a další věci se postarají ty hormony dodané v lécích.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 19:44

Brala jsem také. A ket vyšel až s ním. Předtím se ani jeden ket nepovedl. Ono to jednou vyjde, neboj. :palec: Nám to vyšlo až ve chvíli, kdy jsem vše opravdu vypustila z hlavy. Řekla si, že se jednou určitě dočkám a neřešila to. Taky mám to trvalo dva roky. Moc, moc držím pěsti!

• Citovat
  • Upravit
2516
10.9.17 19:57

Holky moc dekuju!! Ja uz jsem taky vyzkoušela všechno možné a nemožné mi přijde :D dokonce i revizi v 7tt :(
Beru tento lék 4 den a přijde mi ze jsem děsně unavená nevim zda je to tim lékem nebo celkové počasí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
10.9.17 19:59

@ugluk strašně moc dekuju za vysvětlení :kytka: ted uz to chápu konečně :) moji Dr na car toho moc nevysvetli a je tam pěkný zmatek vždycky.. ja jsem jen věděla ze se to bere na růst sliznici..
Ja Nela jít na ket min mesic, přišla jsem 13 dc na kontrolu a folikul byl 18 Mm a Dr říkala ze je tam volna tekutina ze ma podezření na prasknutí folikulu a vzali mo krev na progensteron, pak jsem volala a nějaká hodnota se jim nelíbila - byla snížena. Tak mi nasadili tohle a nam přijít na kontrolu 10dc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
11.9.17 08:27

Holky ja jsem se spletla v názvu - jsou to léky názvem Estrofem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.17 09:29

Ono je to to same myslim :)

• Citovat
  • Upravit
69033
11.9.17 09:33

Estrogen je ten hormon, účinná látka. Estrofem je název léku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
11.9.17 12:29

Jo jo to je :) jen ze jsem si všimla ze jsem vlastne nenapsala název léku :D
Jsem zvědavá co mi v pátek řekne v car Dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
11.9.17 15:14

Holky
Muže tento lék vyvolat bolesti v podbrisku ( v místě vaječníku ) a hlen uz po M/s?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
18.9.17 06:44

Lidičky jeste me zajímá jedna věc.- v propade neúspěšného Ketu- tento lék se přestává brát začátkem menstruačního cyklu? A tam menstruace ( doufám ) ze normálně přijde ze? :) protože jsem si docetla, ze je to lék na menopauzu. A kdyz jsem začal brát od 2dc prášek v postate ihned mi m/s přestala…
 dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital