Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Holciny, ja mam takovy dotaz - jsem před plánovaným Ket, vždy jsem měla sliznici v poradku a ted se Dr prý neznala a ket se neuskutečnil - nasadila mi Estrogen 1-1-1. Beru ho od 2dc.
Holky prosim - poraďte mi - jaky jsou vaše zkušenosti a jak vám po tomto léku bylo? A pomohlo-li to Vám k vytouzenemu miminku? Dekuju všem moc
![]()
@Oliinka Měla jsem také. Snášela jsem ho dobře, nepozorovala jsem na sobě vůbec žádné vedlejší příznaky.
A povedlo se
. Miminko je na cestě
. Akorát jsem ho pak brala dlouho ještě s utrogestanem až do 12. týdne, to mi pak dělalo trochu starosti. Lékaři chtěli, abych pokračovala s utrogestanem a báli se vysadit jen estrogen, takže jsem pak musela vysazovat oba léky zároveň.
Držím palce
.
Anonyme - moc dekuju ![]()
Byla bych strašně rada kdyby to konečně vyšlo po dvou letech ![]()
A bere se na podporu růstu sliznice ale prý žádná ovulace pak nebude - moc nerozumím tomu jak pak budou vkládat embrio kdyz nedojde k ovulaci jak to vlastne pak vse funguje… ![]()
@Oliinka Děkuji! Mně to nikdo nevysvětloval a měla jsem strašně velké pochybnosti. Datum se rozhodlo podle sliznice a krevních testů. Postupně mi i dávky estrogenu zvyšovali (podle UZ a testů z krve). Bylo to pro mě jako magie, navíc den cyklu byl opravdu nesmírně pozdní (obvykle jeden z mých posledních). Byla jsem hodně zmatená, jak to vůbec může takto vyjít. Ale všechny ty hormony zafungovaly, jak měly
. Nakonec nám zbývalo jen věřit lékařům, že vědí, co dělají. Chtěla jsem se na spoustu věcí ještě vyptat, ale byla jsem v den transferu tak překvapená, že jsem se už na nic zeptat nedokázala. Takže nakonec fakt tenhle na první pohled neuvěřitelný a pro mě záhadný postup opravdu funguje
.
Tak KET se dělá dvěma způsoby:
Brala jsem také. A ket vyšel až s ním. Předtím se ani jeden ket nepovedl. Ono to jednou vyjde, neboj.
Nám to vyšlo až ve chvíli, kdy jsem vše opravdu vypustila z hlavy. Řekla si, že se jednou určitě dočkám a neřešila to. Taky mám to trvalo dva roky. Moc, moc držím pěsti!
Holky moc dekuju!! Ja uz jsem taky vyzkoušela všechno možné a nemožné mi přijde
dokonce i revizi v 7tt ![]()
Beru tento lék 4 den a přijde mi ze jsem děsně unavená nevim zda je to tim lékem nebo celkové počasí..
@ugluk strašně moc dekuju za vysvětlení
ted uz to chápu konečně
moji Dr na car toho moc nevysvetli a je tam pěkný zmatek vždycky.. ja jsem jen věděla ze se to bere na růst sliznici..
Ja Nela jít na ket min mesic, přišla jsem 13 dc na kontrolu a folikul byl 18 Mm a Dr říkala ze je tam volna tekutina ze ma podezření na prasknutí folikulu a vzali mo krev na progensteron, pak jsem volala a nějaká hodnota se jim nelíbila - byla snížena. Tak mi nasadili tohle a nam přijít na kontrolu 10dc..
Holky ja jsem se spletla v názvu - jsou to léky názvem Estrofem ![]()
Estrogen je ten hormon, účinná látka. Estrofem je název léku.
Jo jo to je
jen ze jsem si všimla ze jsem vlastne nenapsala název léku ![]()
Jsem zvědavá co mi v pátek řekne v car Dr..
Holky
Muže tento lék vyvolat bolesti v podbrisku ( v místě vaječníku ) a hlen uz po M/s?
Lidičky jeste me zajímá jedna věc.- v propade neúspěšného Ketu- tento lék se přestává brát začátkem menstruačního cyklu? A tam menstruace ( doufám ) ze normálně přijde ze?
protože jsem si docetla, ze je to lék na menopauzu. A kdyz jsem začal brát od 2dc prášek v postate ihned mi m/s přestala…
dekuju