Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
mám na Vás prosbu, nyní by nás měl čekat KET, dnes jsem byla v Car mám 11. den po menstruaci, sliznice má 7 mm a folikul 12 mm, bylo mi řečeno že musí mít sliznice aspoň 10 mm a folikul 16 mm, v pondělí mě čeká další ultrazvuk, pokud prý nedoroste není možné vložení? Další pokus po následující menstruaci, prosím máte s tím někdo zkušenost a případně zda při dalším cyklu je možné upravit nějakými hormony nebo co mám používat, bohužel už nejsem nejmladší 38 let.
děkuji moc za odpovědi
@Lidušk ahoj, ty asi ted neberes zadne leky, vid? Ja mam se sliznici silene problemy, ale neustale me nekdo ujistuje, ze je to precenovane. Obecne se vklada, pokud je pres 6mm, ale doktori chteji videt idealně 8mm. Tvych 7mm v 11. dni mi prijde uplne uzasnych, co ja bych za to dala! Ja mam vetsinou tak 4mm
O velikosti folikulu nevim, u me se to neresi, protoze jedu na praskach. Muzes brat od prvniho cyklu estrimax, to ti tu sliznici vyzene spolehlive. Ja bych si bez toho bohuzel neskrtla, ale zatim se mi to vzdy (tuk tuk) podarilo aspon na tech 8mm dostat (s tim, ze jsem brala treba 9 pilulek denne a stejne to bylo k nicemu, bohuzel).
Takze bych se ted vubec nestresovala. Za prve ti nejspis stejne jeste poskoci, za druhe uz ted je to dobre a za treti ted uz s tim nic udelat nejde ![]()
Drzim palce!
Děkuji moc no lékař mi řekl, že pokud to nebude 100% že mi embryjka nevloží že by to byla škoda za že budu čekat na další cyklus
Mne bylo vzdycky receno, ze sliznice musi byt v den indikace 8mm. To je c den, kdy mi rekli, ze ten dalsi den pichnout pregnyl. Ja mam ale se sliznici po porodu problem. Loni jsem mela 6,5-7,2mm, lekarka stejne udelala KET a ja otehotnela. Pak jsem sice potratila, ale to pry nema nic apolecneho se sliznici. 10mm jsem nikdy neslysela ani v zahranici, kde ziju
Já byla na ketu při 9mm, jeden měsíc jsem kvůli špatné sliznici odkládala a vyplatilo se. Je to lepší. Nač zbytečně plýtvat nejdražším materiálem co máš
. Měla jsem náplast Esprapač s estrogenem na podporu růstu sliznice, utrogestan a prednison na potlačení imunity.
10 mm mi taky přijde hodně, řekla bych že 8 mm stačí. No a jestli je folikul 12 mm, bude ovulace za cca 4-5 dní, do té doby sliznice ještě poroste, takže bych řekla, že je ještě čas. Jinak jak řekly holky výše, dává se na podporu sliznice estrogenní preparát. Mně pomáhá na sliznici kontryhelový čaj, na Vašem místě bych klidně zkusila přes víkend do sebe dostat 3 šálky kontryhelu denně.