Dítě až po svatbě

33
7.9.17 10:42

Dítě až po svatbě

Ahoj. Jsme s přítelem 3 roky, zajištění, co se týče bydlení a financí. Problém je se svatbou. Řešili jsme svatbu už někdy před půl rokem, přišlo mi, že se shodneme. Teď nastala chvíle, kdy jsme se rozhodli pro mimčo. Já si ale přeju, aby nejprve byla svatba. :kytka: Přítel se k tomu nemá. Prý je zbytečná, cár papíru. Vysvětlovala jsem, že pro mě je to důležité a že když „o nic nejde“, tak jí můžeme úplně klidně uspořádat. Nastala debata o tom, že všichni dneska svatbu odkládají, že je to k ničemu, že zase budeme muset s mimi min. o půl roku počkat.. Možná jsem moc konzervativní, ale je to pro mě opravdu důležité. Vážně to dneska nic neznamená a já jsem staromódní cvok? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3837
7.9.17 10:45

Taky jsem nejprve pro svatbu, vždyt to nemusí být bůh ví co, udělat si krásný den s nejbližšími přáteli a rodinou a vzít se klidně na radnici.
Na druhou stranu bych nebyla uplně nadšená z toho, že si mě partner nechce vzít a žádné nucení bych nechtěla.

Příspěvek upraven 07.09.17 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
7.9.17 10:46

Nejsi. U mne by bez svatby dítě taky nebylo :nevim: naštěstí jsem to nemusela řešit, byli jsme svoji dávno před touhou po rodině, ale kdyby tomu tak nebylo, tak bych na svatbě trvala. Kecy o půl roku čekání jsou blbost - zarezevuj termín a za týden můžete byt svoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
7.9.17 10:50

Já potkala chlapa, který si mě chtěl vzít už v 18 a ty kecy o cárech papíru fakt miluju. A jestli se bojí monstr svatby, stačí vzít svědky a zajít na obecní úřad a je hotovo. A vůbec, nepotřebujete ani ty svědky, oddávající úředník a matrikářka vám to taky můžou odsvědčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131

Já tě chápu, taky jsem bez svatby dítě nechtěla. A svatba jen o tom papíru asi nebude, když se mu do ní tak nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403

@NudeRose pokud je pro Tebe manželství důležité počkej jinak nejspíš svatba už nikdy nebude. My měli svatbu malou takže ani cenově žádná hrůza. Pak Tě řekne že když jsi těhotná tak svatba až potom a pak se svatba vždy odloží… Pokud on o svatbu nestojí tak by mu určitě nevadilo aby dítě mělo tvé příjmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
7.9.17 10:51

Taky by měl smůličku. Ne z nějakých pověr, stereotypů, ale z čistě praktického hlediska, že on bude vydělávat, ty budeš doma s dítětem, příjem jen rodičák a chtěla bych mít zajištěné, že v případě rozchodu zůstanu s nulou. takže svobodná leda za podmínky, že bude na rodičáku on. A samo dítě příjmení po mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.9.17 10:51
@NudeRose píše:
Ahoj. Jsme s přítelem 3 roky, zajištění, co se týče bydlení a financí. Problém je se svatbou. Řešili jsme svatbu už někdy před půl rokem, přišlo mi, že se shodneme. Teď nastala chvíle, kdy jsme se rozhodli pro mimčo. Já si ale přeju, aby nejprve byla svatba. :kytka: Přítel se k tomu nemá. Prý je zbytečná, cár papíru. Vysvětlovala jsem, že pro mě je to důležité a že když „o nic nejde“, tak jí můžeme úplně klidně uspořádat. Nastala debata o tom, že všichni dneska svatbu odkládají, že je to k ničemu, že zase budeme muset s mimi min. o půl roku počkat.. Možná jsem moc konzervativní, ale je to pro mě opravdu důležité. Vážně to dneska nic neznamená a já jsem staromódní cvok? :think:

Bez svatby bych do dítěte nešla. Nejsem inkubátor.

Svatbou chlap říká, že uznává, že jste tým a že odteď nejedete každý za sebe.
Všimni si, jak i tady na emimi chlapi píšou „pro nás je to nevýhodný.“ A no, je to „nevýhodný“. Mnohem výhodnější je určitě pořídit si inkubátor a chůvu bez nároku na cokoliv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.9.17 10:53
@divine woman píše:
Já potkala chlapa, který si mě chtěl vzít už v 18 a ty kecy o cárech papíru fakt miluju. A jestli se bojí monstr svatby, stačí vzít svědky a zajít na obecní úřad a je hotovo. A vůbec, nepotřebujete ani ty svědky, oddávající úředník a matrikářka vám to taky můžou odsvědčit.

Toho se nebojí. Bojí se, že kdyby se vztah rozpadl, musel by jí dát půl majetku, i za doby, kdy se ona starala o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
7.9.17 10:53

Pro nas oba byla svatba dulezita - jednak z pravniho hlediska, druhak ze to spolu myslime vazne a chceme to dat svetu najevo. A chteli jsme mit vsichni i s ditetem stejne prijmeni, pripada mi vzdycky hrozne srandovni kdyz se matka jmenuje jinak nez dite. Beru to dokonce tak vazne, ze s clovekem, co by si me nechtel vzit, bych dite nemela - jsem staromodni a nechtela jsem byt svobodna matka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
7.9.17 10:54
@Bábrdl píše:
Bez svatby bych do dítěte nešla. Nejsem inkubátor.Svatbou chlap říká, že uznává, že jste tým a že odteď nejedete každý za sebe.
Všimni si, jak i tady na emimi chlapi píšou „pro nás je to nevýhodný.“ A no, je to „nevýhodný“. Mnohem výhodnější je určitě pořídit si inkubátor a chůvu bez nároku na cokoliv. :nevim:
:palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
1247
7.9.17 10:54

U nás také nejdříve proběhla svatba… Hlavně lepší si ten ten užijete bez dětí. A i si myslím že svatba je menší závazek než dítě tak proč odkládat, každý si svatbu udělá dle finančních možností nás třeba vyšla na 50 tis. Vše jsme vybrali na darech zpět a byl to mejdan na tři dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
7.9.17 10:55

@Barbucha3 @Tichošlápek @divine woman Jsem ráda, že máte stejný názor. Zase svatbu jen na úřadě bych nechtěla. Je to takový hezký moment, tak bych si ho chtěla užít. Nepotřebuju jet na Bahamy, ale zase jen na úřadě to taky ne.. Nejhorší je, že celou dobu proti tomu nic neměl, až teď :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
7.9.17 10:55

@NudeRose taky jsem chtela nejdriv svatbu, ze je to jenom car papiru je tak uboha vymluva :zed: je to o tom, ze ten chlap ti proste da domov, ze s tebou pocita a nepremysli co kdyby..i co se tyka zeny a ditete je oficialne mnohem vic jistena, svatba se vzdy dela kvuli zensky a ten chlap ji ma tolik milovat, ze to kvuli ni udela…nikdy nych svemu diteti nedala jmeno po muzi, kdyz by si mne nechtel vzit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
7.9.17 10:56

@alenka84 Myslíš, že má prostě strach? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí