Chci dítě, ale mám strach

Anonymní
6.9.17 08:51

Chci dítě, ale mam strach

Ahoj zase a znovu. Mám hroznou touhu mít dítě je pořád vyšší a vyšší…jsme s pritelem necelé 3 roky rok spolu bydlime v byte ktery mame napůl na hypoteku..pritele miluju a on miluje mě..je nam 22 let..pracujeme mam odpracovany přes rok. Mam smlouvu na N přítel ma opracováno dele a take smlouvu na N. Mame hypoteku a pujcku na rekonsteukci. Nejake extra nasporeno nemame. Chtěli jsme svatbu, ale tak nějak mam zvláštní rodinu nerada jsem stredem pozornosti a uplne se mi do toho stresu nechce…chci děťátko..ale zase mam strach jak to vsechmo bude zda nejsem mlada, na diskoteky ani zadny party nepodnikáme..mam i strach ze me v praci vyhodi jsem tu rok…bojim ze me okoli odsoudí kazdej porad rika jak jsme mladí..i muj gynekolog že je čas.. mě to ale nepřijde… :? :think: co si myslíte…nemam kamarádku ktera by byla schopna mi poradit…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3837
6.9.17 08:53

Pokud oba chcete, běžte do toho, proč ne. Nějak extra mladá mi nepřijdeš, ale asi bych šla nejprve do té svatby. Vždyť nemusíte mít velkou svatbu stačí ty a přítel na radnici se svědky a pak třeba pozvat rodinu na oběd. Dítě s „přítelem“ bych mít nechtěla. Jinak pak ano, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
6.9.17 08:54
@Anonymní píše:
Ahoj zase a znovu. Mám hroznou touhu mít dítě je pořád vyšší a vyšší…jsme s pritelem necelé 3 roky rok spolu bydlime v byte ktery mame napůl na hypoteku..pritele miluju a on miluje mě..je nam 22 let..pracujeme mam odpracovany přes rok. Mam smlouvu na N přítel ma opracováno dele a take smlouvu na N. Mame hypoteku a pujcku na rekonsteukci. Nejake extra nasporeno nemame. Chtěli jsme svatbu, ale tak nějak mam zvláštní rodinu nerada jsem stredem pozornosti a uplne se mi do toho stresu nechce…chci děťátko..ale zase mam strach jak to vsechmo bude zda nejsem mlada, na diskoteky ani zadny party nepodnikáme..mam i strach ze me v praci vyhodi jsem tu rok…bojim ze me okoli odsoudí kazdej porad rika jak jsme mladí..i muj gynekolog že je čas.. mě to ale nepřijde… :? :think: co si myslíte…nemam kamarádku ktera by byla schopna mi poradit…

Napiš mi soukromou zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
6.9.17 08:58

Hod si na papir vase finance, finance pri brani md a rd a pokud je to schudne, tak smele do toho. Zase tak extreme mlada nejsi, pokud nestudujes VS a jsi vlastne jiz v pracovnim procesu, tak jsi na tom jako 27 holky po VS…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1184
6.9.17 09:03

No je to vas zivot a ne zivot lidi okolo:)) zaridte si ho jak chcete vy:)) na mimco se citite, nevahala bych, kdyz jsem byla ve tvem veku(22) tak nasim starsim detem uz bylo skoro 5 a 2 roky :lol:, manzel je tedy o ctyri roky starsi nez ja…a nikdy jsem nelitoval, bylo super byt mladou maminkou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 09:05
@Cuddy píše:
Hod si na papir vase finance, finance pri brani md a rd a pokud je to schudne, tak smele do toho. Zase tak extreme mlada nejsi, pokud nestudujes VS a jsi vlastne jiz v pracovnim procesu, tak jsi na tom jako 27 holky po VS…

Finančně v pohodě..ja vím ale velký stach o práci i z neznáma…jak vše zvládnu, jak budu vypadat, jak se zvládnu postarat, co když zo nezvladnu co kdyz nepoznam že novorozenci něco chybí..co partner bojim že by mohl mit nejakou nečekanou změnu…co když ho vyhodi z prace co kdyz me a nebudu se mit kam vrátit…atd..

• Citovat
  • Upravit
414
6.9.17 09:06

Ja rodila ve 22letech ted mame 6ti mesicni holcicku a je to uplne nejuzasnejsi nejlepsi nejmilovanejsi období neboli část našeho zivota :potlesk: nevahejte pokud mate pevny vztah, zázemí a víte že finančně to zvladnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
6.9.17 09:08
@Anonymní píše:
Finančně v pohodě..ja vím ale velký stach o práci i z neznáma…jak vše zvládnu, jak budu vypadat, jak se zvládnu postarat, co když zo nezvladnu co kdyz nepoznam že novorozenci něco chybí..co partner bojim že by mohl mit nejakou nečekanou změnu…co když ho vyhodi z prace co kdyz me a nebudu se mit kam vrátit…atd..

A myslis, ze ve 30 se bat nebudes? :-) Nekdo hodne premysli, vse resi a nekdo zase neresi nic… A neboj, casto nepoznas, co diteti chybi, ale nepoznas to opravdu ani v tech 30. Jeee, kolikrat jsem dite pekla nebo mne naopak mrzlo zimou pri spanku v kocarku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
6.9.17 09:08
@Anonymní píše:

tak ale takovýhle strachy má skoro každá. Ať je jí 20, 30 nebo já nevim kolik. Ono se to poddá. Dítě toho zvládne dost, každá z nás byla nezkušená matka.
Já mám druhé a stejně nepoznám, proč brečí, jestli mu rostou zuby a podobně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 09:12

Jste zlaté…za jak dlouho se vam podařilo otěhotnět? Chtela bych to v zimě začít zkoušet…hrozně se tesim a mam vybraný kočárek :lol: jen nevím jak ae budou v práci tvářit…ikdyz sefova je hodná..ale i tak…

• Citovat
  • Upravit
6.9.17 09:21

Z biologického hlediska je to věk akorát, gynekolog i genetik vám to jistě doporučí, vaše tělo je nastaveno nejlépe na to mít dítě. Mladí rodiče mají též víc energie na aktivity s dítětem a též nejsou tak úzkostliví jako rodiče starší.

Byla jsem v porodnici s paní, která měla druhé dítko, bylo jí 22. První měla v 16. Ptala jsem se jí, jestli toho nelitovala, že nikam nemohla a musela se starat tak brzy o dítko. Velmi přesvědčivě mi odvětila, že nikdy, že to dítě bylo to nejhezčí, co ji potkalo a neměla pocit, že by byla zkrácená o zábavy s kamarády nebo cestování, že prostě dítě bylo to pravé. Jiná děvčata v jejím věku by většinou šla na potrat nebo dítě dala k adopci, ona měla jasno už v 16 a byla zralá. Je to opravdu velmi individuální.

Důležitá je i vaše zralost psychická. A to je jen na vás a partnerovi, jestli se na to už cítíte, protože samozřejmě je to zodpovědnost. S dítětem teprve člověk opravdu dospěje, kdy se naučí potlačit své potřeby a upřednostnit dítě. Je též přirozené, že touha po dítěti ženu naplno osloví, když je s partnerem, který je pro ni oporou a zázemím. Navíc po třech letech je to přirozený vývoj vztahu. Pokud pak nepřijde dítě, budování domova ap., vztah se často vyprázdní a stává se předrženým.

Pokud se obáváte dítěte a péče o něj, poohlédněte se po mateřském centru, hlídačkách dětí ap. a zkuste se seznamovat s dětským světem postupně z dálky a pak blíž. Nejlepší je dítě kamarádky, ale to asi ve svém věku kolem mít nebudete, tedy všímejte si, jak maminky o děti pečují, hrají si s nimi na hřištích ap. Zkuste hlídat dítě jako chůva na zavolání. Jsou servery, kde dívky nabízejí své služby. Rodiče si tak mohou zajít třeba do divadla a vy uvidíte, jestli už se na dítě cítíte a zvládáte ho. Doporučuji nezačínat hned s miminky a batolaty, ale spíš se staršími dětmi. Ne proto, že byste to fyzicky nezvládla, ale tyto děti jsou hodně fixované na maminku a když odejde, mohou celou dobu hlídání prořvat a vy budete mít pocit, že jste k ničemu, když je neumíte utěšit, ale ono je to přirozené, protože na vás nejsou zvyklé.

Ať už se rozhodnete mít dítě nyní nebo později, věřím, že budete skvělá maminka. Berete to zodpovědně. Mnohé dívky o tom nepřemýšlejí vůbec a prostě podlehnou volání touhy a ono se pak nějak uvidí. A bohužel, někdy se tedy vidí věci, které by člověk nejraději zapomněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
6.9.17 10:03

Ja mela prvni dite ve 22ti letech. Okoli na nas koukalo jak na blazny, trend je mit prvni dite az ve 30ti. Ale ja toho absolutne nelituji, pokud se na to clovek citi, tak proc ne. Rodice budete vy dva ne nikdo jiny. Ale pokud mas z rodicovstvi strach, tak jeste pockej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 10:29
@vertunka píše:
Ja mela prvni dite ve 22ti letech. Okoli na nas koukalo jak na blazny, trend je mit prvni dite az ve 30ti. Ale ja toho absolutne nelituji, pokud se na to clovek citi, tak proc ne. Rodice budete vy dva ne nikdo jiny. Ale pokud mas z rodicovstvi strach, tak jeste pockej :-)

Toho se bojím nejvíc okoli…o dite se urcite zvladnu postarat kdyz vidim obcas ty usmudlane matky se spinavym kocarem i ditetem take vyciti co a jak…hrozne se tesim a bojim zaroven :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5283
6.9.17 10:31
@Anonymní píše:
Toho se bojím nejvíc okoli…o dite se urcite zvladnu postarat kdyz vidim obcas ty usmudlane matky se spinavym kocarem i ditetem take vyciti co a jak…hrozne se tesim a bojim zaroven :srdce:

Hele na reakce okoli si casem zvyknes. A ono je to za chvili prestane bavit ;-). Jen smele do toho. :srdce: Drzim vam palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 10:31

@Swami Harashimi děkuji za tuto milou a úpřímnou zprávu. Máte pravdu, s dítětem mam zkušenost z blízké rodiny :srdce: a vše v pořádku :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex