Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím tak mam uspešně po pounkci ktera proběhla včera vajíček jsem měla 34 zítra jdu na kontrolu a možní et transfer a ja bych se chtěla zeptat jestlý mi někera odpovite za jak dlouho po tom transferu jste šlíá domu a jak se to provadí sestra mi totíž řekla že tam musim po transferu zustat musela jste tam taky některa zustat do rana ja tam nechci zustat nemam hlidaní pro syna manžel nema dovču tak bych rada věděla zda některa zvás tam taky musela zustat do druheho dne děkují za odpověd amilie ![]()
Ahoj amilie, gratuluji k úctyhodnému počtu vajíček! ![]()
Co se týče ET, tak to má každý CAR jinak. Já chodím do brněnského Heliosu a tam se leží po transferu 15 minut. Někde se leží i déle, ale myslím, že není nutné zůstávat tam přes noc… Já když jsem šla na ET, strávila jsem v CAR 3/4 hodiny včetně čekání, než mě vezmou, doplácení zbytku peněz a vyslechnutí instrukcí, jak se chovat po… byla to rychlovka.
Tak přeju hodně štěstí! ![]()
amilie - nechodíš ty do fertimedu v OL? ti jsou proslavení tím, že balamutí pacientky, že je nezbytné být po transferu v klidu a nejlépe tam přespat ![]()
to opravdu na úspěch vliv nemá! Ano - nepřetěžovat se, ale né nutně ležet!
já si po transferu poležela 15-20 min, pak jsem šla s kamarádkama na kafe, pak jela vlakem domů 2,5 hodiny a povedlo se ![]()
takže taky rychlovka, u nás se platí jakoby faktura, tím se nikdo nezatěžuje v den transferu
taky ![]()
Já zůstávala v CARu na lůžku s podloženou pánví cca 1hodinku, pak jsme vyřídili papíry (souhlas se zmražením ostatních embryí a tak) a šup domů… Nám doporučovali zůstat 5 dní v klidu doma (ale to neznamenalo jen ležet) a pak procházky… Jen netahat nic těžkýho a nenatahovat se do výšky (takže okna neumyješ a ani nepověsíš prádlo
)
ahoj ano jezdím do olomouce do fertimedu a tam mi sestra řekla že tam po transferu musím zustat ja tam ale zustat nechci a proto se ptam zda je to povinost ja si však myslím že mě nutít nemužou tak že mužu řict jak sestře tak doktorovy že tam nezustanu děkuji za odpoved ti jsi taky byla ve fertimedu a tež jsi tam nezustavala ja tam taky nechci byt
ano jezdím do fertimedu a v nedělí po punkcí mi sestra řekla kontrola u utery a možný et transfer stím že tam musím zustat do rana ale ja tam do rana nechci byt tak se ptam a osobně si myslim že mě donutit nemužou ale děkují za odpověd řeknu sestře že tam nezustavam
Boriska píše:
amilie - nechodíš ty do fertimedu v OL? ti jsou proslavení tím, že balamutí pacientky, že je nezbytné být po transferu v klidu a nejlépe tam přespat
to opravdu na úspěch vliv nemá! Ano - nepřetěžovat se, ale né nutně ležet!já si po transferu poležela 15-20 min, pak jsem šla s kamarádkama na kafe, pak jela vlakem domů 2,5 hodiny a povedlo se
taky
takže taky rychlovka, u nás se platí jakoby faktura, tím se nikdo nezatěžuje v den transferu
amilie - já se po zkušenostech jiných fertimedu vyhnula
vadí mi jejich přístup zaměřený na finance nikoliv na pacientku (což samozřejmě neznamená, že nemají úspěchy
)a šla jsem raději do reprofitu Brno pobočka OL (a dojížděla jsem až z OV a rozhodně bych to v případě potřeby udělala znovu)
buď v klidu, opravdu tě nutit nemohou ![]()
děkují za odpověd jěště jsem se chtělaq zeptat na bolestí po punkci byla mi provedena včera ráno a bolestí mam pořad přišerne opravdu skoro nemužu ani chodit je to normalní takove silne bolestí opravdu jsou strašne doktor řekl hodně pití tak piju 3 litry denně na zachod chodim často ale sem tam jak si šahnu pod žebra tak mě to tam boli jako namožene ta stěna bříšní mužeto byt od toho od punkce
Boriska píše:
amilie - já se po zkušenostech jiných fertimedu vyhnulavadí mi jejich přístup zaměřený na finance nikoliv na pacientku (což samozřejmě neznamená, že nemají úspěchy
)a šla jsem raději do reprofitu Brno pobočka OL (a dojížděla jsem až z OV a rozhodně bych to v případě potřeby udělala znovu)buď v klidu, opravdu tě nutit nemohou
Ahoj, ja jsem mela v stredu punkci, taky bost bolestivou, každy den to bolelo min, me sestra rekla,že budu citit tlaky…a ty jsi mela opravdu hodne vajiček tak to se ani nedivim,že to boli. Dnes jsme mela ET a za hodinku šla domu, ted ležim, i dnes citim pobolivani v brichu
amilie, ja po transferu lezela asi jen 15 minut. A zadarilo se. Jinak dalsi den jsem uz sla do prace. Nema se sportovat a tahat tezke veci, jinak neni treba prehnane lezet.
Ahojky Amalie,ja jezdim na transfer do Pardubic.Delali me to 2 krat a ted zrovna doma lezim s 3 pokusem.Pokazde tam lezim po transferu 2 hodiny.Rekli me at mam zvyseny klid na luzku.a at se jen sprchuji.Take tomu neverim,ze se ma celych 14 dni lezet.Cetla jsem,ze to zalezi na deloze.Zatim ahoj a dej vedet!
ahoj holčiny, jsem tu ode dneška nováčkem, tak doufám, že mě přiberete mezi sebe a podpoříte. Jsem snažilka začátečnice s prvním dost nepříjemným zážitkem, ze kterého se nemůžu vzpamatovat: po punkci jsem byla nadšená - 15 vajíček, z toho hned 4 zamražené a zbytek připraven k „dalšímu zpracování“. Od začátku mi bylo řečeno, že bude provedena prodloužená kultivace a že si mám každý den volat. První den paráda, druhý den - 2 se opožďovaly ve vývoji, ale zbytek se snažil, 3 den - dobré, 4 den - 2 relativně „nejlepší“ z čehož to jedno půjde 5. den k transferu. V den transferu šok !!! volala jsem a bylo mi řečeno, že se kompletně všechna embrya zastavila ve vývoji a zanikla, docela jsem se z toho zhroutila a to je první negativní zkušenost, co ještě přijde? Máme s tím některá zkušenost, poradíte prosím, uklidníte. Neustále si pokládám otázku jak je to možné, kde jsem udělala chybu, proč zrovna všechna musela zaniknout!!
Ahoj Petule,a kam jezdis do sanusu?Ja jsem mela svuj prvni transfer cca pred rokem a pul a ted pred tydnem jsem byle na 3 pokusu.Tenkrat jsem mela 16 vajicek a z toho se jich 8 ujmulo.Takze jsem sla na prvni transfer,ktery nedopadl a tak jsem podstoupila hned druhy a vysldky byli tez negativni.Rekla jsem si necham to chvili odocinout.Ale v kvetnu tohoto roku jsem z niceho nic sama bez nejake pomoci otehotnela!Byl to nadherny pocit!!!Ale bohuzel predcasny!Jelikoz jsem porad spinila a nechtelo to prestat,tak jsem sla na gyndu a tam mi rekli,ze to neroste a musi to jit pryc!Byla to hrozna rana a sok!Jeste ted to boli!A ted mam tyden po 3 transferu tak se uvidi.Jeste jsem o tom neslysela,ze by se nic neujmulo a vse zemrelo!Takze musis vse podstoupit znova?Myslim tim ty injekce atd…ja ezdim do Pardubic.
holky, bohužel se to stává, že embrya vývoj nezvládnou a úbytek bývá velký skoro u všech
. Otázkou je, čím to bylo, jestli špatným spermiem, nezralými vajíčky nebo čím? to je třeba se ptát dr.
držím palce ![]()
holky podívejte se na emi je hodně rozjetých diskusí o IVF a ketech ![]()
ahoj, jezdím do Prahy do Podolí. Sama ze sebe jsem byla nadšená, kolik vajíček mi odebrali a nečekala jsem, že se to takhle může zhroutit. Proč se čtyři dny vyvíjely relativně dobře (z toho dvě na jedničku) a v den transferu mi najednou všechny z ničeho nic umřou. Manžel má horší spermiogram, mohlo by to s tím nějak souviset? Někde jsem četla, že by problém mohlo odhalit imunologické vyšetření. Pokud je někde nějaký závažný problém, jako že asi je, když mi umřely všechny, tak nepředpokládám, že by se ty čtyři zamražené mohlo podařit „vypiplat“ navíc mám dle paní doktorky malou dělohu, takže mi můžou zavést jen jedno embryjko. Nějak si nedokážu představit, že bych měla jít do stimulace a toho nekonečného píchání injekcí znovu, ale co se dá dělat, po mimču strašně toužím, takže se musím oklepat a jít do toho po nějaké době nanovo. S paní doktorkou jsem o tom ještě nemluvila, prý mám počkat, až se dostaví menstruace a 10. den cyklu přijet na kontrolu, tak uvidím, co se dozvím.