Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den,
je tu nekdo kdo planuje odstoupit od smlouvy s ED?
Dekuji
Dobrý den,
máme koupeny s ženou dům v projektu domy Královice, etapa - K Hájku. Rádi bychom se spojili s dalšími lidmi co v tomto projektu koupili dům.
Vypadá to, že by se mělo snad ještě letos začít stavě, tak by bylo dobré být v kontaktu a sdílet postřehy a zkušenosti.
S pozdravem.
Ondřej Hykel
Mail: ****
edit admin - odstraněna kontaktní adresa
Ahoj, čeká nás podpis rezervační smlouvy na RD v Chýni a řada bych se spojila s dalšími budoucími kupujícími. Například pro. možnou společnou kontrolu smluv u právníků a podobně. Díky. Lucka
Error99 - moc se mi líbí váš optimismus
jen mám podezření, jestli nejste nasazený od ED. Řeči jako- „prostě musí dostavět něco jiného“, „prostě jim to trvá déle“ atd… to mě dostává. Fakt to myslíte vážně?!
My bohužel podepsali smlouvu v srpnu 2016 na v podstatě postavený dům ( jen dodělat vnitřky- prace na 3 měsíce)-bydlet jsme měli v listopadu 2016. Je září 2017 a my nemáme vylité ani podlahy! Můžete urgovat co chcete, řvát po kom chcete, prosit i vyhrožovat právníkem- pro ně jste jen další chudák co počká a je jim to úplně jedno! Vesele staví další etapu dalším chdákům hned vedle. A když už je postaveno aspoň tak, že se můžete nastěhovat ( bez kolaudace- prý jen formalitka) a příjdete na chyby, které je potřeba nutně opravit ( a nejsou to drobnosti), tak se s váma už nikdo nebaví! Takže ani radost z toho, že po x letech konečně bydlíte se nedostaví.
Strašně jsem sem chtěla napsat neco pozitivního a čekala jsem rok abych měla co… omlouvám se, ale fakt nemám co!
Asi desátý termín našeho nastěhovaní který nám řekli je listopad 2017- jsem na to zvědavá, ale vlastně už teď vím, že je to nereálné
a i kdyby, tak to tím stejně nekončí!!!
To ze si sem ED sam pise prispevky ma nezaraza. Smutne ale je, ze stale existuju ludia, ktory s tymi **** do toho vobec sli, napriek tym 15 strankam negativ, ktore tu na nich su. My sme sice boli rovnako naivni, ale stranok bolo v tej dobe vyrazne menej. A stalo nas to 4 roky zivota.
Ludia - znova a posledny krat to sem napisem - o ED absolutne ani neuvazujte, je to nieco ako H-Systems, arogantny podvodnicky ****. Len sladke recicky, ale *** vas uplne na vsetkom. V normalnom pravnom prostredi by takato firma 5 rokov neexistovala.
edit admin - odstraněny vulgarismy
Dobrý den, taky se přidáváme ke špatným recenzím. Příběhy se opakují, tak jenom stručně.
Před rokem jsme podepsali rezervační smlouvu a zaplatili rezervační poplatek. Po marném uplynutí rezervace, jsme čekali dalších pět měsíců. Když jsme ani po uplynutí této doby neobdrželi akceptovatelnou kupní smlouvu, rozhodli jsme se odstoupit od rezervační smlouvy.
Po několika urgencích jsme podepsali s ED společnou dohodu o vyrovnání s tím, že nám rezervační poplatek do měsíce vrátí. Peníze nevrátili. Za pomoci právníka jsme podali návrh na soudní platební rozkaz, proti kterému podali odvolání a peníze nevrátili.
Takže naše zkušenost je taková, že můžete mít s ED smlouvu jakou chcete, peníze jsou peníze a ty už neuvidíte.
Kdo jste v podobné situaci a chcete se přidat, budeme rádi když nás kontaktujete. Můžeme pak podat hromadnou žalobu, která by měla větší váhu.
Tak ano beru to optimisticky, protože jinak žádné urgence nemají smysl nic se totiž neděje, a tak jako ostatní čekáme na stavební práce, smlouvu máme podepsanou rok a dokončení domu v nedohlednu, ale na druhou stranu zatím pouze neplní termíny a bylo na zvážení jestli do toho na začátku jít, když jsme věděli, že sousedi mají smlouvy z roku 2015 a nebydlí. Domy špatné nejsou a vzhledem k ceně je otázka zda čekat déle na zrealizování nebo zaplatit o 2mil. víc a bydlet třeba o rok dříve. Veškeré práce si hlídáme a zatím tedy vše trvá dlouho, další věc je jak se bude firma stavět k sankcím za nedodržení termínu ke kterému jistě dojde a ve smlouvě je jasně dáno. Někteří sousedé už bydlí a taky měli řadu problému hlavně ta délka stavby. Nemůžu soudit ostatní lokality, takže je jasné, že některé příspěvky nám taky moc nepřidávají.
@error99 ED je ale především řadový developer, to s RD Rymářov vůbec nelze srovnávat. ED můžeš přirovnat třeba ke společnosti SKANSKa, je to jako kdyby ses jim snažil dohlížet na výstavbu bytovky. Ano, teoreticky se o to můžeš pokusit, ale v praxi ničeho v zásadě nedosáhneš. Oni ti nedělají projekt pro tebe a pokud ano, tak za hodně omezených podmínek, to je trošku jiný druh firmy. Jinak na ED už je několik let příšerně kritizováno, zvažovali jsme jeden z jejich hotových projektů a nakonec jsme to úplně vyřadili, protože je v zásadě téměř jedno co postaví, vždy se tam najde problém ![]()
Dobrý den,
můžete mi prosím sdělit aktuální situaci, hítra by jsme měli skládat zálohu a nevíme zda do toho jít či ne.
Mnohokrát děkuji za odpověď
@smudlinka7 a co chtece ještě slyšet? Situace je stále stejná. Prisoevky zde uvedené jsou dosti výstižně…nepodepisovala bych. Do teď s vámi komunikují, jakmile podepíšete a složité zálohu, budete mít jen nervy.
Dobry den, stavim s ED radovy domek v Jahodnicich.. smlouva podepsana zacatkem roku ale do ted pouze vybudovane zaklady, ktere byli uhrazeny jiz pred 5 mesici
ted pozadauji dalsi platbu na obvodove zdi dopredu ale zaroven telefonicky bylo receno ze stavet nemuzou kvuli povetrnostnim vlivum… Nerozumim tim lidem ktere jiz domky maji davno postaveny a zbyvaji vnitrni upravy ( hruba stavba) ale za obdobi od unora 2017 moc se tam nepohlo. Pri podepsani smlouvy bylo uvedeno ze hruba stavba domu bude hotova do konce roku a najare 2018 nastehovani… ale realita je jina. Prosim ozvete se kdo stavi v Jahodnicich, treba spolecne najdeme reseni jak na ne. Predm dekuji za kazde info…
Dobrý den všem,
také mám s ED bohaté zkušenosti a ne pozitivní. Chci se zeptat, jestli by se tady našel někdo a o tyhle zkušenosti se šel podělit do TV? Myslím si, že reklama v TV by pro tuhle společnost nebyla pozitivní a člověk jako je Jakub Císař by měl s tímhle způsobem podnikání skončit! Pokud máte chuť, neváhejte mne kontaktovat a když nás bude víc tak by to mohlo dávat smysl. Kontakt na mne Petr Všetíček
Díky
edit admin - osobní údaje
Dobrý den,
ve zkratce, bohužel negativní zkušenosti můžeme potvrdit. Neustále posouvání termínů, levá neví co dělá pravá, zmatky, chaos v předáváni informací uvnitř ED. Stálo a stále stojí to i hodně nervů, času a energie.