Euro Development

• Fotoalbum (35)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1263
19.6.16 13:30

@vestecka.julie my když byly u podpisu hypotéky tak banka řekla, že hypo na projekt od ED neposkytne. My už, ale byli v situaci kdy nám to naopak pomohlo k tomu aby nám vrátili zálohu. Jinak bychom to z nich nikdy nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.16 14:08

@Erkata A mohu se zeptat, jaky byl duvod? :-) Nemaji s nima dobrou zkusenost? Nechci se dostat do faze, ze podepisu RS, zaplatim 250 000 a pak mi banky reknou smula…s timhle developerem odmitame spolupracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
19.6.16 18:42

@vestecka.julie ED nám nabízel hypoteční banku s tím, že s jinou bankou to ani nelze, kvuli podmínkám ve smlouvě. Chtěli abychom si vzali hypo přes ně. Já měla známého v hypo bance a dohodla jsem lepší podmínky. ED s tím nakonec nemel problém. Jenze banka před podpisem řekla, že s nimi už nechtějí a nebudou spolupracovat z důvodu velkých problémů (stavební povolení, zdrzovalo to pak čerpání peněz, komunikace s ED a další) už si presne nepamatuju, jsou to 3roky.
ED měli nastaveny sileny podminky.
Já na dobu kdy jsme s ED komunikoli vzpomínám opravdu zle. Do doby než jsme podepsali Rs to bylo ok. Pak se to otočilo. Vím, že tu jsou i pozitivni reakce. Takže je to opravdu na vás. Třeba už jsou v pohodě, nevím. Přece jen jsme s nima komunikovali před 3 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.16 18:53

@Erkata díky za info, minimalne to pro nas bude vec, kterou budu sledovat..jestli se nam nebudou snazit nacpat jejich poradce a resit hypo pres ne..coz z principu odmitam…:-)

zatim jsme na vazkach, protoze sice je sance nervoveho zhrouceni (podle nekterych prispevku), na druhou stranu uz je to rozestavene a navic..ta cena, ktera je nizsi nez u panelakoveho bytu :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
19.6.16 20:52

@vestecka.julie jasný, nám se také líbila cena. Ale za ty nervy to nestojí. My naštěstí vyklouzli včas. Ale zas soused z druhé půlky domu už bydli. Jestli je spokojenej to nevím. Ale vedle má druhou polovinu, která má jen střechu. Takže asi nic moc.
Přeji hodně štěstí. At jde vše bez kommplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.6.16 09:53

Herink

Zdravím všechny diskutující,
taktéž jsme jedni ze zájemců o dvojdům v Herinku. Diskuze jsme četli, iluze o naprosté bezproblémovosti si neděláme, ale podle toho, co jsme viděli, tak lidé tu opravdu bydlí :-)
Dokonce i domek pana @novotný66 jsme viděli - sice jen zvenku, ale opravdu bydlí :))
Jak je na tom se stavbou @YRM
I přes avizované nástrahy bychom díky lokalitě, financím… do toho šli a samozřejmě se budeme snažit vše si ohlídat.
A stejně jak se tu psalo…na to jak všichni nadávají tak už moc volných domečků na výběr není a tak zvažujeme, do kterého z těch volných jít. A pak se děj vůle boží.
Za každou radu a zkušenost budeme samozřejmě rádi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.8.16 13:34

Dobrý den,
ke společnosti ED bychom toho mohli napsat spoustu, ale jen minimum toho pozitivního.

V současné době se nám konečně staví dům v Herinku, což je opravdu super - po roce a půl od podpisu smluv!
ED nekomunikuje, mlží a jedná naprosto hulvátsky - především pan Vůjtěch - který se nebojí hystericky řvát na své klienty do telefonu, Kraft - který je taková postavička, která vše umí a vše zařídí a ve finále neudělá vůbec nic, Císař - který to vše zastřešuje a když jde do tuhého tak se ukáže na scéně, řekne jak si vše bere pod svá křídla, ale ve finále je to to samé jako pan Kraft atd.

Termín dokončení jsme měli 12/2015, po domluvě a celkem velkém ústupku ze strany ED jsme také udělali ústupek a posunuli jim termín na 8/2016 (SP bylo vydáno cca 2/2016!!!), kdybych už v naprostém vytočení neseřval po telefonu pány z ED tak mi ani nebyly schopni sdělit dny termíny kontrolních dnů v Herinku. Když už se tak konečně stalo (pro ostatní - je to každý čtvrtek v dopoledních hodinách) a přijel jsem na kontrolní den kde jsem si domluvil rovnou i schůzku se zástupcem ED (který mi v ten den volal ráno, že to nestíhá - ujel mu vlak z Ostravy) jsem se potkal s panem Janelem - což je zástupce stavební firmy, která pro ED staví domy. Po tom co jsem panu Janelemu řekl, že by nám měl dům předat do konce srpna, koukal na mě jako na mimozemšťana a se slovy, že mu v ED byl náš dům zadán jako nová výstavba která začala v dubnu, že na to má rok - tzn. duben 2017 ( dva a půl roku od podpisu smluv) a to i přes neustálou urgenci jak z mojí strany tak ze strany našich právníků u ED a neustálého ujišťování, že se vše urguje - pan Janele mluví s ED několikrát týdně a ani jednou se mu o našem domu nezmínili. Jediné štěstí bylo, že pan Janele začal s výstavbou našeho domu „dopředu“. Po tomto zjištění začal pan Janele na našem domu intenzivně pracovat a jsou na něm každý týden viditelné obrovské skoky - termín 8/2016 se opět s jistotou nestíhá, ale jak říkal pan Janele - snad by to mohl zvládnout 9 možná 10/2016.

Abych nebyl jen negativní tak jistá pozitiva určitě jsou - cena - ta je naprosto bezkonkurenční, lokalita, kvalita provedení stavby (když už se staví) a komunikace s panem Janelem, který ačkolvi není z ED je jediný kdo v této firmě funguje, komunikuje a dodržuje své slovo!

V případě jakýchkoliv dotazů je velice rád zodpovím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.16 08:59

My jsme nakonec od nakupu v Jircanech vycouvali…
Nemam rad kecy ve stylu „hypoteku musite zaridit pres nas, protoze jedine hypotecni banka akceptuje nas prubeh stavby, vite ono u jine to muze byt problem, nechci aby se stalo ze 6 mesicbu budeme komunikovat banmkou a ta pak od toho couvne“..

za dalsi..jednali jsme o rozestaveny dum…kdyz jsme prave zacali resit moznosti financovani, realitni maklerka prisla s tim, ze vedeni firmy rozhodlo, ze tento rozestaveny dum muzou prodat jen zajemci s hotovosti, nemuzou to prodat zajemci s hypotekou…

dobra to by jsem brala, i kdyz to je hodne podivne…ale zvlastni ze na sreality ten inzerat okamzite zmizel a na webu se zmenilo u teto jednotky z „jednani“ na „Rezerovano“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.8.16 09:33

normal

To je u ED uplna normalka, divim sa, ze to niekoho este vobec prekvapuje. Nam napriek tomu, ze sme mali podpisane rezervacky a financovali sme v hotovosti, „nas“ dom predali v medzicase inemu klientovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.16 09:38

To opravdu? tak to je masakr nejvyssiho kalibru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
2.8.16 09:39

Strana 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.8.16 15:34

Euro development v Unhosti

Dobrý den, nemáte někdo prosím zkušenosti s touto firmou co se týká lokalita Unhošť-terasy. Předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.16 10:26

Herink

Momentálně jsme v situaci, kdy s ED řešíme už nějaký ten měsíc koupi domečku v Herinku a už z toho začínám šedivět :-(

RS jsme stále nepodepsali, máme právníka, ten nám to výrazně nedoporučil!
Nemají stavební povolení, ač nám tvrdili, že zažádáno je, volali jsme si na úřad v Říčanech a prý žádnou žádost rozhodně neevidují.
Hypo máme za nás schválenou, ale oni bance stále nedodali potřebné dokumenty pro celkové schválení takže podle všeho je podpis RS a zaplacení rezervačního poplatku velmi riskantní.
Navíc 4 banky nám hypo s nimi zamítli a jedna jediná, která by do toho šla teď ještě řeší zda o není moc riskantní! A to se přitom jedná o banku, kterou ED sám doporučuje.
Na vrácení rezervačního poplatku v případě neschválení hypo z jejich strany nechtějí přistoupit.

Mezitím se statusy a ceny domu na jejich web stránkách mění jak na běžícím pásu. Jednou rezervace, jednou volný, jednou v jednání… dokonce se už mění i ceny.

Vůbec nevím, co si o tom myslet. Rozhodně ale nic nepodepíšeme dokud právník i banka neřeknou, že je to ok.
Jsem z toho už dost otrávená, jejich jednání je tragedie!!! :-(

Vůbec nevím zda se na to raději nevykašlat a jít od nich raději dál …
Lokalita, cena i baráčky se mi líbí :-(
Nechápu proč nedokážou jednat aspon trochu korektně, jim se nedá věřit ani nos mezi očima a na bydlení nechceme a nemůžeme čekat 2 roky a víc :-(

• Citovat
  • Upravit
2
24.8.16 22:54

Terasy UNHOŠŤ

Zdravím všechny,
bohužel jsem na tyto stránky přišla docela pozdě, ale chci se také podělit o naše zážitky s touto firmou.
Našli jsme inzerát, jeli se podívat na dům do Unhoště, paní makléřka vůbec nedorazila. Vytočená jsem jí volala, psala a nic. Její nadřízený pan Calta se mi omluvil a říkal, že to není standardní jev v této firmě. Pak už vše ok.
14.6.2016 podepsala dcera rezervační smlouvu na již hotový dům A24, který je již zkolaudovaný, má své číslo popisné. Super, nic nám nehrozí. Oooo jaký byl náš omyl, když už odhadce pro spořitelnu nadával, že je to divná firma ty ED, že od nich nemůže sehnat žádné maeriály k odhadu. No nakonec to dal. Byl šikovnej.
Já se začala domáhat kupní smlouvy. Bylo mi řečeno, že kupovat se bude na základě Smlouvy o uzavření budoucí smlouvy kupní. Super. Jenže místo ní došlo, že na pozemek na kterém dům stojí má hypotéku úplně cizí člověk a poslali mi jen papír z ČSOB Hypoteční banky s jeho adresou a vyčíslením jeho výše úvěru s tím, že až zaplatíme za něj úvěr, banka stáhne zástavní právo a můžeme doplatit zbytek peně a dům bude náš. Respektive dceřin. Bomba. Myslela jsem že je to špatný vtip, ale nebyl. Naše hypoteční poradkyně na to koukala zrovna tak jak já. Po urgenci smlouvy došla i ta. Že tam byla špatně čísla účtů a různé chyby, to je drobný detail. Začalo naše vyjednávání se spořitelnou, jakým způsobem se s nově vzniklou situací vypořádat. Podotýkám, že různě řval a byl arogantní pan Calta na mě, na hypoteční poradkyni, samozřejmě pokud zvedl vůbec telefon. Paní Polášková s náma už teď komunikuje převážně mailem, nebo SMS.
Nicméně jsme skoro 3 měsíce po podpisu rezervační smlouvy, dům stojí a my jsme se s financováním vůbec nikam nepohli. Pan Calta na rozdíl od spořitelny nechápe co máme za problém zaplatit za cizího člově hypoteční úvěr, bohužel právník spořitelny má na toto úplně jiný názor. Sranda veliká. Děti si na víkend objednali stěhováky, protože od 1.9.2016 nastupují do práce v Praze a dojíždět z Karlových Varů, nic moc.
Dnes jsem napsala všem zúčastněným, že při troše dobré vůle bychom to nějak mohli dořešit. Už teď se těším kdo mě zas seřve, že chci za peníze koupit dům.
Hrůza, nikdy víc. Myslím, že v nejsme první kdo má takto složité financování jejich projektu, nemáte s tím někdo zkušenost. Podařilo se Vám někomu přefinancovat takhle zastavenou nemovitost. Poraďte nám. Máme složenou rezervační zálohu a máme obavu že o ni přijdeme, když odstoupíme. I přes to že nám nikdo dopředu neřekl že je objekt takto již úvěrově zatížen. Za odpovědi všem předem děkuji tel.776609799

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.8.16 22:57

Přidala jsem právě teď příspěvek, naši zkušenost.
Zdravím a přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1