Euro Development

• Fotoalbum (35)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
24.8.16 22:54

Terasy UNHOŠŤ

Zdravím všechny,
bohužel jsem na tyto stránky přišla docela pozdě, ale chci se také podělit o naše zážitky s touto firmou.
Našli jsme inzerát, jeli se podívat na dům do Unhoště, paní makléřka vůbec nedorazila. Vytočená jsem jí volala, psala a nic. Její nadřízený pan Calta se mi omluvil a říkal, že to není standardní jev v této firmě. Pak už vše ok.
14.6.2016 podepsala dcera rezervační smlouvu na již hotový dům A24, který je již zkolaudovaný, má své číslo popisné. Super, nic nám nehrozí. Oooo jaký byl náš omyl, když už odhadce pro spořitelnu nadával, že je to divná firma ty ED, že od nich nemůže sehnat žádné maeriály k odhadu. No nakonec to dal. Byl šikovnej.
Já se začala domáhat kupní smlouvy. Bylo mi řečeno, že kupovat se bude na základě Smlouvy o uzavření budoucí smlouvy kupní. Super. Jenže místo ní došlo, že na pozemek na kterém dům stojí má hypotéku úplně cizí člověk a poslali mi jen papír z ČSOB Hypoteční banky s jeho adresou a vyčíslením jeho výše úvěru s tím, že až zaplatíme za něj úvěr, banka stáhne zástavní právo a můžeme doplatit zbytek peně a dům bude náš. Respektive dceřin. Bomba. Myslela jsem že je to špatný vtip, ale nebyl. Naše hypoteční poradkyně na to koukala zrovna tak jak já. Po urgenci smlouvy došla i ta. Že tam byla špatně čísla účtů a různé chyby, to je drobný detail. Začalo naše vyjednávání se spořitelnou, jakým způsobem se s nově vzniklou situací vypořádat. Podotýkám, že různě řval a byl arogantní pan Calta na mě, na hypoteční poradkyni, samozřejmě pokud zvedl vůbec telefon. Paní Polášková s náma už teď komunikuje převážně mailem, nebo SMS.
Nicméně jsme skoro 3 měsíce po podpisu rezervační smlouvy, dům stojí a my jsme se s financováním vůbec nikam nepohli. Pan Calta na rozdíl od spořitelny nechápe co máme za problém zaplatit za cizího člově hypoteční úvěr, bohužel právník spořitelny má na toto úplně jiný názor. Sranda veliká. Děti si na víkend objednali stěhováky, protože od 1.9.2016 nastupují do práce v Praze a dojíždět z Karlových Varů, nic moc.
Dnes jsem napsala všem zúčastněným, že při troše dobré vůle bychom to nějak mohli dořešit. Už teď se těším kdo mě zas seřve, že chci za peníze koupit dům.
Hrůza, nikdy víc. Myslím, že v nejsme první kdo má takto složité financování jejich projektu, nemáte s tím někdo zkušenost. Podařilo se Vám někomu přefinancovat takhle zastavenou nemovitost. Poraďte nám. Máme složenou rezervační zálohu a máme obavu že o ni přijdeme, když odstoupíme. I přes to že nám nikdo dopředu neřekl že je objekt takto již úvěrově zatížen. Za odpovědi všem předem děkuji tel.776609799

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.8.16 22:57

Přidala jsem právě teď příspěvek, naši zkušenost.
Zdravím a přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.8.16 18:48

Ruce pryč. . .

Od téhle společnosti ruce pryč o Rezervační poplatek se soudíme a nikomu bych je nedoporučil!!!Do podpisu RS vše dobrý, ale potom už žádná komunikace a jenom lži a sliby…Když to tu pročítám, nechápu, že ještě „fungují“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
25.8.16 20:10

@Kasma já taky nechápu, že můžou ještě fungovat… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
25.8.16 21:06

Bohužel u nich nemá člověk dovolání nikde, ani na vyšších místech v rámci té slavné firmy. Je to jeden lhář vedle druhého. Napovídat toho dokážou spoustu, ale nic z toho se z větší části nezakládá na pravdě. Člověk by se měl na nové bydlení těšit a mít z toho radost, což ovšem s touto firmou není reálné. Divím se, že je ještě někdo někde nezmedializoval. My do toho s nimi nakonec nepůjdeme, je to velký riziko a nervy máme jenom jedny. Naštěstí jsme nepodepsali ještě ani RS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.9.16 15:31

Má někdo nějaké dobré recenze o ED?? Jsme zaplatili RP za dum v Unhosti (není připraven interiér) a ted po přečtení komentáře již mame strach :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.9.16 16:19

Pozitivní příspěvek

Dobrý den,
již jsem zde něco pozitivního psal. K dnešnímu dni mohu jen přidat, že náš dům (projekt Jesenice-Zdiměřice) má již hotové obvodové zdi. ED zasílají sami fotky z výstavby a celkově mi přijde, že vše probíhá vcelku normálně. Dům by měl být hotový za cca 10 měsíců, tak uvidíme. Nechci to zakřiknout. Nicméně ve smlouvě máme celkem vysoké sankce za každý den prodlení, takže se toho zas tak moc nebojím. Navíc pozemek je již náš (vyjednali jsem si koupi pozemku a stavby zvlášť) a ED vypadá, že se snaží.

Osobně si myslím, že 90% negativních recenzí ED se točí kolem neexistujícího stavebního povolení a z nich plynoucích prodlení. Pokud je na Váš dům vydáno platné SP a nepodepsali jste pro Vás nevýhodné smlouvy tak myslím, že se nemusíte bát. ED již postavilo desítky domů v kterých lidé bydlí. Nemám pocit, že jejich záměrem je vylákat z lidí RS a pak dělat mrtvého brouka. Doufám, že to tak je :).

Přeji hodně štěstí.
Vojtěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.9.16 08:40

Děkuji za vaš odpověď!
Už se cítím lépe :)
Jen chtěla zeptat, že jste změnili smlouvu, nebo máte standardní smlouvu s nimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.16 22:14

Kristyna_kt

VAROVÁNÍ!

Od teto společnosti dejte ruce pryc. Dum nám staví více jak dva roky a absolutně nedodržují smluvní závazky! Technicky ředitel pan Vůjtech je arogantní, primitivní a bohužel jako technicky ředitel dohlíží na prubeh staveb. Na jakýkoli vas dotaz či nespokojenost vám pan Vujtech neodpoví a nebo reaguje s výsměchem. Nas třetí termín dokončení baraku mel byt 31.8.2016 s tim, ze jsme se nakonec spojili se stavbyvedocim a vse si zařizujeme my. Nyní barak stale neni dokončeny a pan Vujtech ani nema představu v jaké fázi nas barak je.

:cert: :cert: :cert:

Příspěvek upraven 12.09.16 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.16 10:11

V jakém projektu vám staví domek? Děkuju za informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.16 10:23

Kristyna_kt

Herink

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.9.16 12:01
:nevim: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.9.16 08:15

František Koudelka

:) jak originální uměle vytvořený nick :) Vítejte pana zástupce ED.
Děkujeme za fotografie domů, které jen dokazují to, že stále nejsou dokončeny a u kterých od budoucích majitelů vím, že měli být hotovy již minimálně před rokem a jsou z neustálého slibování termínu dokončení zoufalí, protože stále dochází k posunu termínu.

:mavam:
Miluše Nováková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.9.16 09:55

Dotaz

Dobry den,
posilal jsem tento dotaz soukrome, ale nevypada, ze by se mi dostalo odpovedi a mozna bude i lepsi zeptat se vsech, co maji spatne zkusenosti.

Je mi osobne lito, ze mate problem s plnenim zavazku ED. Stale doufam, ze se nam to vyhne. Nicmene jsem trochu pripraven i na nejhorsi. Jen bych se chtel zeptat, jestli mohu - pokud ED nedodrzuje smluvni zavazky, co Vam brani dat je k soudu? Jiste mate ve smlouve sankce za nedodrzeni terminu a pokud ED tyto sankce neplati, je to jasne vyhrany pripad. Ptam se hlavne proto, abych vedel, na co vse se mame pripravit :(.

Velmi dekuji za odpoved a preji hezky den.
Vojtech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.9.16 10:12
@František Koudelka píše: :nevim: :think:

Co chtěl asi „Koudelka“ tímto příspěvkem říct? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek