Euro Development

• Fotoalbum (35)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
7.6.18 14:24

Priznavam, ze z lokality som uz rok prec a jesenice nesledujem. Kazdopadne obehnite tych vasich susedov a popytajte sa ich, kedy podpisovali zmluvy a kedy sa nastahovali. Je totiz mozne, ze je to az 3-4. varka klientov (ti pred nimi to uz vzdali), pretoze ED predava projekt jesenice od roku 2012(13?) ako hotovu vec „do roka k nastehovani“, pricom v roku 2018 ma na svojich strankach stale nasledovnu informaciu:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.6.18 14:48

Jesenice

K tomuto mohu jen rici, ze muj primy soused (spolumajitel dvojdomku) podepisoval smlouvu o 2 mesice pred nami (tedy cca 05/2016). Druhy dvojdomek nevim, ale vzhledem k tomu, ze tam bydli pani Vojtkova a dum ji koupil manzel pri rozvodu, ktery byl rovnez v 2016, nemyslim si, ze by podepsali smlouvu leta dopredu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.6.18 15:09

Cize ako som vravel, ED veselo predaval aj ked vedel, ze nemoze stavat, zufali ludia to postupne vypovedali, pripadne nudzovo zobrali iny dom v inej lokalite. Vy a Vasi susedia ste az niekolka varka za nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.18 13:38

@dusanmsk Realita je taková, že v lokalitě Herink rozšířená kapacita ČOV je a domy jsou na kanalizaci napojeny. Předaných k užívání je 42 domů, v tomto roce bude předáno dalších 12, v příštím 6. V lokalitách Dolní Jirčany a Jesenice dokončeno 19, v Unhošti 23, v Cholupicích 4, v Přezleticích a Vinoři 6, v Jahodnici také 6.

• Citovat
  • Upravit
SaP
3
21.6.18 13:58

Eurodevelopment

Již se to zde několikrát opakovalo, že si zde ED píše své rádo by pozitivní příspěvky. Jen pro doplnění té „Reality“ - my jsme na Jahodnici čekali 1,5 roku na předáni domu, který měl být dokončen za 3 měsíce! Někteří v této lokalitě čekali i 2,5 roku a neustále se termín prodlužoval. No a o průběhu komunikace s ED již zde bylo napsáno také hodně příspěvků - jedním slovem obrovský chaos… Těm kterým se tedy, jako nám podařilo dostat do fáze, že již mají předáno, po tom všem gratuluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.6.18 11:33

Pravda je vždy někde mezi, těžko posoudit. Já jsem měl zájem o projekt Chýně, složil jsem zálohu a šel jsem do banky ČS vyjednat hypotéku. Paní v bance mi řekla, že projekty této firmy nefinancuje pro přílišnou rizikovost. Nikdy mě nenapadlo, že by mohl být druhý H-systém a pak jsem našel tuto stránku. Potom, co jsem přečetl zde, jsem pátral dál a od kompetentních bankovních úředníků jsem zjistil, že ED má velice zvláštní postupy jednání, výstavby, čerpání plateb, že byl jednoduše vyhodnocen jako velice rizikový a financování na projekty ED byly bankou zakázány. Nic konkrétního se mi zjistit bohužel nepodařilo, ale toto mi stačilo. Moc mě to mrzelo, protože jsem již dávno mohl bydlet v jiném projektu v Chýni, ale ED se mi líbilo nejvíce. Původní datum dokončení Chýně bylo léto 2018. Oželel jsem zálohu a vstoupil do projektu „Na malé růži“. Projekt je financovaný dopředu bankou, na místě již stojí dvě předešlé fáze, tak jsem se na kvalitu zeptal, ptal jsem se i na jednání s developerem a vše bylo prý super. Projekt je krásný, na klidném místě bez skládky a hlavně vše platíte až ve chvíli, kdy je dům postavený. Projekt se rozběhl v březnu 2018, nyní betonují základy, přes zimu nechají vymrznout a do konce června 2019 se stěhujeme :D . Jednání bez problémů, financování rovněž. Prostě když to předem platí banka, tak jde všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.18 16:31

Přesně- pravda je někde mezi. V Přezleticích jsou, co já vím, předané 4 domy. A předané neznamená dokončené- na všech je ještě spoustu práce, oprav špatně provedených či nedodělaných prací a k tomu už se nikdo nemá! Smlouva - nesmlouva, sliby - nesliby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.18 22:35
@ciconia píše:
Dobrý den, taky se přidáváme ke špatným recenzím. Příběhy se opakují, tak jenom stručně.

Před rokem jsme podepsali rezervační smlouvu a zaplatili rezervační poplatek. Po marném uplynutí rezervace, jsme čekali dalších pět měsíců. Když jsme ani po uplynutí této doby neobdrželi akceptovatelnou kupní smlouvu, rozhodli jsme se odstoupit od rezervační smlouvy.

Po několika urgencích jsme podepsali s ED společnou dohodu o vyrovnání s tím, že nám rezervační poplatek do měsíce vrátí. Peníze nevrátili. Za pomoci právníka jsme podali návrh na soudní platební rozkaz, proti kterému podali odvolání a peníze nevrátili.

Takže naše zkušenost je taková, že můžete mít s ED smlouvu jakou chcete, peníze jsou peníze a ty už neuvidíte.

Kdo jste v podobné situaci a chcete se přidat, budeme rádi když nás kontaktujete. Můžeme pak podat hromadnou žalobu, která by měla větší váhu.

Dobrý večer,
Jsme v podobné situace, čekáme, že do konce týdne nám mají nabídnout řešení, rok máme rezervovaný dům v Kralovicech který už měl být postavený, a ED nemá ani stavební povolení. Máme vyřízenou hypotéku, tak že pokuty a tak dále.
Tel *
 Antoš

edit admin - kontakt

• Citovat
  • Upravit
3
10.9.18 22:35
@Anonymní píše:
Dobrý večer,
Jsme v podobné situace, čekáme, že do konce týdne nám mají nabídnout řešení, rok máme rezervovaný dům v Kralovicech který už měl být postavený, a ED nemá ani stavební povolení. Máme vyřízenou hypotéku, tak že pokuty a tak dále.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.18 11:46

ED Královice

Dobrý den,

s mužem máme rezervovaný dům v projektu Královice KH2 skoro 3 roky :/ sice za výborných cenových podmínek, ale čas běží.
Dnes jsem se dovolala na úřad, stavební řízení na domy ještě nebylo zahájeno, čekají na doložení papírů od developera. Makléřka Páclová tam již nepracuje a prý vedoucí projektu p. Vosáhlo už také ne… projekt tedy nikdo neřídí, pak nerozumím tomu, kdo bude ty podklady dokládat a očividně to není priorita :(. Také platíme přes 2 roky poplatky za nečerpání hypotéky, v lednu nám končí termín pro vyčerpání prostředků. Který dům máte v rezervaci? Jaké kroky se chystáte pro nim postoupit? Jsme trochu zoufalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.18 12:26
@MartinaR88 píše:
Dobrý den,s mužem máme rezervovaný dům v projektu Královice KH2 skoro 3 roky :/ sice za výborných cenových podmínek, ale čas běží.
Dnes jsem se dovolala na úřad, stavební řízení na domy ještě nebylo zahájeno, čekají na doložení papírů od developera. Makléřka Páclová tam již nepracuje a prý vedoucí projektu p. Vosáhlo už také ne… projekt tedy nikdo neřídí, pak nerozumím tomu, kdo bude ty podklady dokládat a očividně to není priorita :(. Také platíme přes 2 roky poplatky za nečerpání hypotéky, v lednu nám končí termín pro vyčerpání prostředků. Který dům máte v rezervaci? Jaké kroky se chystáte pro nim postoupit? Jsme trochu zoufalí.

Myslím, že jedine se začít s nimi soudit pro to, že jednat se nimi ne dá. Nenavrhuje žádné řešení, rezervaci vracet taky nechteji. A co já vim tak domy chteji prodat dráž, pro to, že ceny o hodně vyrostli, a to, že to není fér jich vůbec ne zajímá!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.18 10:05

Euro Development - bytový projekt Jesenice

Dobrý den,

najde se tu někdo, kdo u nich chce kupovat byt v tomto projektu?

Prosím adminy nechat anonym nebo smazat - dotaz se dotýká soukromých financí a - investic - chci zatím ponechat jako diskrétní info vzhledem k návštěvám rodinných příslušníků zde na fóru.

Event. další aktuální zkušenosti s tímto developerem, financování - jak se k nim staví banky apod. - viz. už uvedené zkušenosti. Zda-li se potvrdily, která banka je nefinancuje apod.

Děkuju

• Citovat
  • Upravit
10.11.18 19:35

Dobry den, take tady napisu svoji reakci na firmu ED. Je pravda, ze jsme si uzili velke nervy se stavbou a celkovou spatnou komunikaci po dobu stavby, na druhou stranou pokud stavite dum, tak se s tym trochu i pocita, ze vetsinou nastanou nejake komplikace. Ve finale po roce stavby bydlime, a nyni se dokoncuje finale. Podvodnici urcite nejsou, opravdu to chce s nimi komunikovat a spolupracovat, v terminu bydlet nebudete, ale hlavne se nebojte, verim, ze se take dockate a budete si uzivat vlastniho bydleni jako ted my. Jeste mame urcite nedodelky, ale ty uz si muzeme postupne dodelat, vse je na domluve. Hodne stesti a pevne nervy..Zakaznik ED :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 20:10

Ruce pryč

Dobrý večer všem, bohužel jsme byli naivní a tuto diskusi jsme našli až nyní. Máme uzavřenou téměř 3 roky rezervační smlouvu na jeden z projektů ED, již dávno se mělo stavět, měli jsme se stěhovat do konce tohoto roku. Skutečnost? Do dnešního dne nebylo vydáno stavební povolení! Jednání ze strany pracovníků euro development bylo z počátku vstřícné, snažili se vyhovět našim požadavkům. Bohužel, postupem času se ukázalo, že nelze věřit žádným jejich slibům a veškeré termíny se neustále posouvaly. Začali jsme se s partnerkou hlouběji zajímat nejen o „náš“ projekt, ale o celou společnost, zejména o její vedení. Poptávali jsme se dalších klientů… Se zděšením jsme zjistili, do čeho všeho jsou lidé z vedení zapleteni. Díky známostem v nejrůznějších orgánech jsme zjistili, že se jedná o známou firmu a mají na ně nějakou dobu políčeno, k dispozici jsou údajně i nějaké odposlechy 8o 8o 8o
Ted se jen modlíme, abychom dostali zpět alespoň složenou zálohu. S bydlením za rozumnou cenu jsme se již rozloučili.

• Citovat
  • Upravit
10
17.11.18 13:49

Můj příběh - Domy Jesenice

Dobrý den,
rád bych zde krátce shrnul me zkušennosti s ED.

Nejprve nějaká data:

• Projekt: Domy Jesenice
  • Podpis rezervační smlouvy: 05/2016
  • Podpis kupní smlouvy pozemku: 05/2016
  • Podpis smlouvy o dílo + KZ: 08/2016
  • Smluvní termín dokončení: 12 měsíců, tedy 08/2017
  • Kolaudace: 03/2018
  • Termín dokončení + neformální pokus o předání: 05/2018 (dílo vykazovalo značné nědodělky)
  • Předání: 30/7/2018
  • Celkové zpoždění oproti smlouvě: téměř přesně 1 rok (tedy doba výstavby 2 roky)

Smlouvy:
Původní návrh rezervační i kupní smlouvy byl „vše v jednom“, tedy pozemek i bytová jednotka ve dvoudomě obsahem jedné smlouvy. Toto jsem nechal rozdělit na samostatné smlouvy o koupi pozemku a smlouvě o dílo z níže uvedených důvodů.

Rezervační smlouvy pak byly celkem standardní, nicméně nevýhodné vůči klientovi. Můj právní zastůpce je okomentoval a trochu opravil a ED neměli žádný problém. Právnička ED - paní Pokorná úplně v pohodě spolupracovala.

Prvotní KS smlouva, kterou jsem dostal byla velice neférová. V podstatě říkala že cenu pozemku a infrastruktury a zaplatím hned (cca 3.3M) aniž bych se stal vlastníkem pozemku a pak budu čekat dokud to nebude hotové a to teoreticky neomezeně dlouhou dobu, bez sankcí a nároku na odstoupení. Vlastníkem jak pozemku tak díla bych se stal až po dokončení a úplném zaplacení. Toto bylo absolutně nepřijatelné a byl to důvod k rozdělení smlouvy na kupní k pozemku a smlouvě o dílo. Můj právní zástupce jen kroutila hlavou. NIcméně změny smluv nebyly žádný problém. V podstatě si to paní Pokorná z ED a moje advokátka vyřídily a výsledkem byly úplně féreové smlouvy se sankcemi pro obě strany a hlavně - pozemek mi patřil hned po jeho zaplacení. Tedy v případě, že by něco děsivě stálo, mohl bych dům nechat stavět jinou firmu (ano, nebylo by to vůbec lehké, neb se jedná o dvojdům a druhá půlka je ED, ale člověk by měl páku na ED).

Mám pocit, že většina zoufalých lidí naříkajících na tomto fóru (hlavně zaplacené rezervace kde se leta nic nedějě) podepsali smlouvy tak, jak jim je ED dalo, čímž se ocitli v pasti. Ale možná se pletu.

Výstavba
Samotná výstavba nabrala zpoždění hned u základové desky a od té doby se to nabalovalo. Střecha se nestihla dodělat před zimou, v zimě tedy nešlo nic dělat a celkově vše tak nějak měsíce stálo i na jaře, kdy už se dělat dalo. Přesné důvody mi nikdy nikdo neřekl. Jednou to byly problémy s dodavately, poté s tím, že neplatím a nejsou peníze (neplatil jsem, protože nebylo co platit :roll: ) atp. V průběhu jsme museli znovu vybrat podlahy, neb ED změnilo dodavatele, vypinače a zásuvky a znovu podepsat smlouvu na kuchyň s Decodomem, neb Indeco začalo tvrdit, že se vše zdražilo a absolutně sprostě požadovali zaplatil vyšší cenu (součástí KZ byla i kuchyň).

No po nějakém čase se dům podařilo dotáhnout do nějakého stavu, kde se mi ho ED pokusil předat. Nicměné dílo obsahovalo tolik nedostatků/nedodělků, že se se mnou ani nikdo moc nehádal a začali opravovat. Kámenem úrazu se staly obklady (dlažba a WC+koupelna), které byly tak naprasené, že i sám dodavatel koukal. Dlažbu pak předělávali celkem 3×. Zde jsem si všiml jedné zajímavé věci - práci po dělníkách evidentně nikdo nekontroloval. Paní Bártova z 4Klientu viděla vše poprvé jako já a pan Janele (dodavatel) pravděpodobně taky. Nakonec se podařilo 90% nedodělků odstranit před předáním, možná i pro to, že jsem tvrdošijně odmítal diskuzi o předání dokud odstraněny nebudou.

Lidé a komunikace

• paní Páclová - makléřka - úplně v pohodě, snažila se celou dobu pomáhat. Chvili jsem měl pocit, že to nějak nedává, ale pochopil jsem, že ve firmě je šílený bordel a není to její chyba. Dala výpověď před dokončením.
  • paní Janovská - obchodní ředitelka - úplně v pohodě, sepisoval jsem s ní smlouvu o placení sankcí. Nejprve na mne ED zkoušelo, že sankce se platí až nakonec po předání domu. To jsem odmítl, dostal se k paní Janovksé, po diskuzi uznala můj nárok a sepsali jsem smlouvy pro výplatu sankcí za každý měsíc zpoždění. Cca měsíc po podpisu už v ED nepracovala. Dodnes nevím, zda odešla nebo byla odejita. Místo ní mi pak volal pán, jehož jméno si nevybavuji přesně (myslím, že Calta) a tlačil na mě ohledně placení. Působil na mě jako arogantní kretén, ale to je jen můj pocit ze dvou tel. hovorů.
  • paní pokorná - právníčka - úplně v pohodě. Se vším pomohla, vysvětlila. Jen na konci když jsem dům odmítal převzít a trval na placení sankcí se mnou vyběhla. Nicméně jednala podle práva a v zájmu ED, což je její práce. Pro mne to znamenalo akorat to, že jsem přišel o sankce za jeden měsíc.
  • pan Rotter z 4Klinetu - dělal se mnou KZ, úplně v pohodě, jen maličko zmatečný. Často se stávalo, že několikrát musel opravovat chyby v kalkulacích, které jsem našel. Ale pomohl hodně a chyby jsou normální. Rozhodně to nedělal aby mne okradl :). Tedy vše je třeba kontrolovat.
  • paní Bártová z 4Klientu - nevím co přesně dělá, ale ujala se mne na konci místo paní Páclové. Myslím, že je oběť firmy. Snaží se zorganizovat všechny dodavatele, ale moc se jí to nedaří. Težko soudit, kdo je neschopný, nevím. Co mohu objektivně posoudit je emailová komunikace a ta je tristní. Ja rád udržuji věci pohromadě - tedy jeden email kde průběžně odškrtáváme co je hotové a co není. Paní Bártová (nejen ona) je opak. Každopádně na mne působila normálně a misty dost rezignovaně (něco jako „klidně na mě křičte, já za to prostě nemůžů a vydržím to“).
  • pan Janele - dodavatel stavby - rozumný a korektní člověk. Nicměné asi věři svým zaměstnancům víc než by měl. Chápu, že jeho role není dělat dozor, ale měl by si to zorganizovat tak, aby klient nepřišel na kontrolu a během minuty našel hromadu do očí bijících nedostatků. To samé by měl udělat ED a kontrolovat po dodavateli. Celkově mi přijde, že nějaká kontrola práce dost selhává.
  • pan Vacek - projektový manažer - podle mne na to celou dobu šíleně kašlal. V ED už nepracuje, můj pocit je, že už dlouho věděl, že končí tak na to prděl. Nebral mi moc telefon, na email neodpověděl snad nikdy.
  • pan Hošek - nástupce pana Vacka - předával stavbu. Mladý kluk, přišel mi snaživý.
  • slečna Bubáková - extrení finanční poradce, není zaměstnancem ED - nejlepší poradce s kterým jsem kdy jednal. Bez její pomoci bych nikdy hypotéku nevyřídil. Komunikovala s bankou, ED a mnou a dokázala nemožné - ufinancovat z jedné hypotéky pozemek, stavbu i klientské změny. S ED už nespolupracuje, protože „to je peklo“. Uplně jí chápu.

Komunikace
Nezaznamenal jsem nějaký vyloženě nezájem nebo ignoraci, to ne. Nicméně nemohu se zbavit dojmu, že firma prostě nefunguje. Levá ruka neví co dělá práva. Nikdo z lidí s kterými jsem jednal na mě nepůsobil jako dement. Nicméně dohromady to prostě nějak nešlape a jako celek působí dementně dost často. Nemyslím si, že jsou to podvodníci, kteří chtěji klienty okrást. Spíš to prostě nezvládají. Evidetně mají hromadu zakázek a totální nedostatek lidí a hasí to co nejvíc hoří a hasit lze (tedy projekty, které mají stavební povolení, klienti mají dobré smlouvy a řvou). Snad jediný vyložený komunikační fuckup byl pan Vacek, ale ten už tam nedělá.

Bydlení
Jinak dům mi přijde postaven kvalitně. On je tak jednoduchý, že na něm není moc co zkazit. Průběžně jsem se jezdil dívat s kamarádem co tomu rozumí a nikdy ho nic netrklo. Sem tam nějaké kosmetické vady, ale jinak to vypadá ok. Bydlí se nám super, je to lokalita, kterou jsme chtěli. Uvidíme jaké vady přínese čas, zatím (3 měsíce) je vše dobré.

Závěrem
Důležité je mít dobré smlouvy - investujte do svého advokáta (mne to stálo cca 30k). Se zpožděním se počítá. Za mne byl ten rok na hraně přijatelnosti. Sázel jsem na půl roku. Ceny mají dobré, ale člověk dostává za co platí - u ED se to nejvíc projevuje totalním chaosem a nedodržováním termínů. Firmu bych doporučil lidem, kteří mají nervy, čas a nechtějí dům na klíč - hromadu si toho musíte ohlídat a zařídit, toto není na klíč, jakkoliv to ED prezentuje. Rozhodně nikdy neuzavírat smlouvu na dům, kde není vydáno stavební povolení - to platí obecně, ale u ED trojnásob. Jednotlivci ve firmě jsou většinou v pohodě, jako celek ED působí jako dementní, retardovaní amatéři. Firmu bych ohodnitil tak 4/10 hvezdicek. Kdybych se rozhodoval znovu, risknul bych to znovu. Důvodem je to, že takovýto domek v Jesenici by kdekoliv jinde stál 7 a ne 5M.

Přeji hodně štěstí a pevné nervy.
Vojtěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí