Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Má prosím někdo zkušenost, jak to funguje, pokud je evakuační místo zřízeno v ZŠ? V našem městě je zřízeno v naší ZŠ a už bylo aktivováno. Půjdou děti v pondělí do školy nebo bude škola uzavřena? Děkuji
@Katuskka píše: Více
na to ti dnes asi nikdo neodpoví, záleží na tom, jak rychle opadne voda a jestli se budou moci evakuovaní vrátit do svých domovů - jestli tam půjde el. proud a poteče pitná voda,
a už je tam někdo ubytovaný?
nebo je to zatím jen pro případ?
@Katuskka ale chápu že, že tě to zajímá, já také nevím, jestli dcera půjde v pondělí do školy, záplavy mají u nás kulminovat zítra v poledne, a škola je docela blízko řeky ![]()
vím, že se to někdy řešilo tak, že byl zamezen průchod ze školy do tělocvičny, kde většinou bývá evakuační místo. Pokud to tedy jde. Ale to vám musí dát vědět škola,
@stinga píše: Více
Na stránkách školy zatím nic není, před chvílí teprve hlásili v rozhlasu, že bylo aktivováno evakuační místo
já myslím, že teď ti na to opravdu neodpoví nikdo, uvidíš zítra večer, jestli budou nějaké nové informace
@stinga píše: Více
Jasně, jen mě zajímalo, jestli někdo neví, jak to chodí z vlastní zkušenosti
tak těžko mohlo vedení školy něco řešit. Musíš prostě počkat.
Tyhle krizové situace a stavy se mění z hodiny na hodinu, neboj, vedení školy v neděli odpo.bude jistě hromadně komunikovat jak to bude se školou, dnes to neřeš, nevolej ani to nehroť, situace se může do pondělí 3× změnit… věř mi..
no z vlastní zkušenosti? myslíš z roku 1997? moje matka byla jako vedoucí evakuačního střediska a evakuovaní tam byli cca 8-10 dní
Myslíš někoho, kdo přišel z budoucnosti a dokáže říct, jak se tato jedinečná situace vyvine?
To ti teď nikdo neřekne, většina řek bude kulminovat zítra večer a v noci. Navíc i půda je nasycená a pořád prší, tak voda bude stékat z polī, lesű, z kanalizace. Všude se můžou objevit záplavy a stát voda, nejen u řeky.
Jak z vlastní zkušenosti
snad každá situace v každém místě je jiná.