Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky
no už potřebuju asi poradit. nevím už co s tím dál a i když jsem se radila sesoudkyní přímo tak mi toho řekla tak málo, protože zrovna někam pospíchala..tak k tématu..
Manžel má z prvního vztahu syna 5 let. Už 3 roky spolu nežijí a jsme spolu. Doted se to dalo. Občas mu ho pujčila a on vzorně platil a kupovalo se malýmu co potřeboval. Pak ale přišel opět dluh-ze vztahu co měli spolu.Ona souhlasila že pulku tedy zaplatí a že jí nemá dávat 2 měsíce alimenty..třetí mesic se ozvala, že už je chce, ale to se nám nelíbilo, pač taky měla zaplatit pulku penale.no a 4mesíc ji zavolal že má pro ní peníze a chce kluka. Prý už od nás nechce nic a kluka neuvidí a k nám nepáchne. Dva měsíce jí manžel pořád psal a volal, že platit chce a ´kluka se nevzdá. Ona ho nemá ani ve své peči-nezažádala si o něj když se rozešli. takže momentálně kluk je podle mě v péči obou a ona na něj zase nemá takové právo ze zákona. Nedávno nám napsala, že peníze prostě nechce a ucet nam nedá, že si kluka uživí sama..nevím z čeho, je jí 36 a bydlí u mamky v 1+1 a nemaká. no to je jiná
no soudkyně mi řekla, že si má manžel upravit přes soud upravu styku s děckem a navrh alimentu ale to potrvá dlouho..co do té doby? chlap už ho neviděl asi 4 měsíce a dost ho to trápí a mě taky.jak udělat aby ho videl dřív než soud rozhodne? a muže se stát, že soud mu nedovolí kluka vídat, když matka se to nebude přát? a co peníze? Bude to muset manžel doplatit zpetně i přes to, že ona jasně peníze odmítla a on to má uložené v sms v mobilu? holky děkuji za jakékoliv rady..
Na sociálku podat předběžný návrh na styk a alimenty, ten platí do té doby, dokud není vynesené jiné rozhodnutí, ale jak přesně to je, zda musí souhlasit oba, to netuším.
No já bych řekla, že pokud manžel není žádný grázl tak ex se může stavět klidně na hlavu, prostě má na něj stejný nárok jako ona! At jde co nekdřív na tu sociálku a hned to podat k soudu, ono to zase tak dlouho netrvá, děti se opravdu řeší přednostně a dost rychle. Hodně štěstí
.
A co ty alimenty zpětně holky? vím že je možná blbý se ptát ale doplatit zpetně třeba 12000 taky je pro nás
dost
Rekla bych, ze se bude brat v potaz ta sms.,ale zalezi na soudci no. nebals bych se toho.
@kovinka2 podejte návrh na předběžné opatření - určení styku - to by mělo jít rychle. hlavně ať jí něco platí - posílá třeba složenkou nebo ho může natřít za zanedbání povinné výživy - to nezáleží na ní, je to dané ze zákona, platit musí a pokud neplatí déle než 4 měsíce jde o trestný čin.
kdybys chtěla radu nebo pomoct něco sepsat, pošli sz ![]()
Moc děkuji holky že jste odepsali..pořád mi to leží v hlavě a i když to muj syn není tak mě to mrzí a hlavně jíí nemám ráda a nechci aby vyhrála
nemuze si přeci někdo s někym udělat dítě a pak dělat že on jeho otec není a dítě je jen její..nn manžel je slušný, spolu máme ročního kluka. akorát jezdí kamionem a domu jezdí jen na víkend tak tam je to težky s tou socialní pracovnicí. ty asi v sobotu nedělaji.. ![]()